Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 22:17, 08 sty 2020

Do góry
Dziękuję za sugestie.

Tutaj widać całość.

I jeszcze tutaj widać.

Przedziwny Ogród 22:06, 08 sty 2020

Do góry

Przedziwny Ogród 22:05, 08 sty 2020

Do góry

Przedziwny Ogród 21:59, 08 sty 2020

Do góry

Przedziwny Ogród 21:51, 08 sty 2020

Do góry

Przedziwny Ogród 21:26, 08 sty 2020

Do góry

Przedziwny Ogród 21:22, 08 sty 2020

Do góry
GorAna napisał(a)
Agatko, wpadam z noworocznym pozdrowieniem. Śliczne dekoracje wewnętrzne i zewnętrzne
Widzę, że i u Ciebie zimy nie ma.

Witam serdecznie. Również pozdrawiam Ciebie Noworocznie
Jeszcze troszkę wspomnień świątecznych

Przedziwny Ogród 21:16, 08 sty 2020

Do góry
violaskom napisał(a)
Agatko witam się serdecznie w Nowym Roku! Dużo zdrowia i bajecznych kolorków w ogrodzie!
Piękne te świąteczne dekoracje.

Miło mi Ciebie gościć w moim ogrodzie w Nowym Roku, i zapraszam częściej

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 20:44, 08 sty 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Znalazłam sobie zajefajny szklany stół w Warszawie, ale nie wysyłają... ktoś ma jakiś pomysł/znajomą firmę jak ściągnąć stół pod Kraków? Heh
Sofę też tam mają... hmmmm

Stolarza znajdź konstrukcję zrobi, a potem u szklarza szybę i będzie taki sam

Rodzi mi się jeszcze w głowie pytanie co w sytuacji, gdy się ktoś z gości oprze mocno z jednej strony....ta szyba nie poleci wtedy???

Czasem starsi ludzie potrzebują się mocno złapać by wstać z krzesła...tak mi do głowy wpadło widząc jak się moje babcie łapią przy wstawaniu
Ogród kwiatowy 20:36, 08 sty 2020

Do góry
violaskom napisał(a)
U mnie sezon rozpoczęty!!!

No piękne maluchy

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:13, 08 sty 2020

Do góry
Agania napisał(a)

Dziękuję
Basieńko śniegu to jakby pod mikroskopem szukać, ale dobrze,
że lekki mrozik trzyma

brzózce też świeżą czuprynkę zgotowałam

a tu karaganka golaska

Fajnie że wpadłaś z nowym rokiem, bardzo mi miło
A u Ciebie narodziny dzeterminowały życie ale już widać wracasz myślami do ogrodu. Pierwszy raz zwróciłam u Ciebie uwagę ma karaganę. Nie wiedziałam że istnieje takie drzewko masz fotki z całego sezonu?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:05, 08 sty 2020

Do góry
Miło się patrzy gdy już towar rośnie. Wieczorem popadało.

A Witek kopie jakieś rowy koparką

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:03, 08 sty 2020

Do góry

Te w doniczkach to wielka pomyłka, wszystko się wysypało. Płaciłam za ziemię i za doniczki, w doniczkach to samo co tańsze na paletkach. Masakra

Wcześniejsze uprawy przeniesione

Sadzonki były tak małe i tak przerośnięte, moim zdaniem za bardzo. Wybrałam największe, niektóre miały 1 cm

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:01, 08 sty 2020

Do góry
Ja po prostu nie mam innego wyjścia. Pole zaorane, trafiłam cisy, przyszły więc sadzić tylko, co prawda z przesyłką jak zwykle kłopoty, przy tej ilości wszystko rozbebeszone, brakuje itd.
Dzisiaj w dwie osoby wsadziliśmy wszystko

Sznurki, sadzone co 30 cm. Rządki co 60 cm. Będzie towar na żywopłoty, albo i na topiary.

Jeżówkowe-Love 20:00, 08 sty 2020

Do góry
Katte napisał(a)
Kwitną w tym samym roku czy dopiero w następnym ?

Kasiu jeżeli pytasz o jeżówki to tak wcześnie wysiane u mnie kwitły w tym samym roku

O ..takie różne pomarańczki i dziwaczki
Pszczelarnia 19:33, 08 sty 2020

Do góry

Uwielbiam donice i mam takie same/podobne jak Twoje, są piękne i wyjątkowe.

Idealnie pasują do tego miejsca tylko trzeba je odpowiednio ustawić. Proponuję zróżnicować je pod względem wysokości.

Polecam gorąco miskanty i rozplenice do donic, cały sezon rosną więc dynamicznie będą się zmieniać pod względem wysokości w sezonie. Verbena patagońska w donicach również wygląda zjawiskowo. Dalie, formy karłowe nad nimi też warto się pochylić ... u mnie obowiązkowo w pojemnikach.

Odnośnie choiny kanadyjskiej ... mam pierwszy rok sadzonkę (eksperymentalnie w donicy), doświadczenia w formowaniu tej rośliny nie mam żadnego ale podobno wszystko można formować, pytanie z jakim skutkiem ?
Podwórkowa rehabilitacja 17:43, 08 sty 2020

Do góry
mirkaka napisał(a)
Renatko, cudowna wizytówka
Piękne ujęcia pięknych kompozycji kwiatowych.
Gdzie Ty tyle powojników posadziłaś?? Albo warzyw, nie tak mały ten twój ogródek
Jaką ziemię masz w skrzyniach tych budowlanych do pomidorów i papryki? Czym nawoziłaś?
Ja w tym roku miałam jakąś porażkę, ziemia kupiona do warzyw, podlewałam pokrzywą, ale też dałam głębiej nieprzekompostowany obornik. Nie wiem czy to dlatego, nie rosło mi dobrze, rośliny były głodne, bałam się znów przenawozić.
W tym roku mam już do warzyw dobry kompost z przekompostowanym obornikiem, mam nadzieję że będą dobrze rosły.
Renatko masz powojnika Mazury, ja też, jak Ci on rośnie? U mnie słabo, dwa pędy, dwa kwiaty, liście jasne. Przesadziłam go w inne miejsce, może mu coś nie pasowało.
Fakt że nie miał zbytnio zacienionych nóżek. Posadziłam go teraz przy wielkiej róży Lykkefund, chcę żeby po niej się piął i kwitł po jej przekwitnięciu.
Zobaczymy.
Co do heliotropów to bardzo dziękuję za info
Może posadzić je do głębokiej donicy z dziurkami na bocznej ścianie tak powyżej dna kilka cm, to woda nie będzie tak szybko uciekać? Tak sobie myślę, że też tak zrobię w pojemnikach budowlanych na warzywa.

Dziękuję
W kalfasach budowlanych - 80 litrowych miałam kupną ziemię do warzyw.
Miała dobrą strukturę, musiało tam być trochę próchnicy a nie tylko torf, bo nie wysychała szybko i nie robiła się skorupa. Nawoziłam florowitem do warzyw.
Nie zrobiłam w tych pojemnikach dziur i musiałam bardzo uważać z wodą, żeby nie utopić sadzonek. Trochę zabawy z tym było.
Stały na balkonie od strony południowej, idealne warunki dla pomidorów i papryk. Plony zadowalające.
W tym roku już tam nie będą niestety, bo zamieniłam się pokojami i teraz tam w sypialni z balkonem jest córka. Ja mam dostęp do dużego balkonu ale od strony północnej a tu to rosną pelargonie i heliotropy własnie a nie słońcolubne
Mazury to u mnie świeży nabytek.
Nic póki co o nim napisać nie mogę.
Heliotropy do dużych donic a nie do tych zwykłych balkonowych to super pomysł. One lubią wilgoć. Najładniejsze miałam w tej skrzyni ręcznie ozdabianej.

Podwórkowa rehabilitacja 17:22, 08 sty 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Tysiączek Gratuluję

Foteczki smakowite. Taka zima nie jest zła, chyba

Dziękuję
Jedyna zaleta to stabilne chodniki Zawsze zimą mam lęk, że się wywalę i wywichnę sobie endoprotezę w biodrze To pewnie dlatego, że już raz była wywichnięta, choć nie przez upadek. A tak serio to śniegu roślinom potrzeba.
Pada u nas od czasu do czasu deszczyk ale to są znikome ilości.
Nie mam już aktualnej smakowitej fotki ale tak przerzucam do zeszłej zimy i na tym kadrze mi serce zabiło. Ależ było ładnie w lipcu

Brzozowy raj 17:13, 08 sty 2020

Do góry
Choinka posadzona, mam nadzieje, że przeżyje ...

Podwórkowa rehabilitacja 17:11, 08 sty 2020

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies