Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

AnnaCh 00:18, 18 kwi 2020

Moich green Jewel też jeszcze nie ma na wierzchu, więc liczmy na to, że one późne i jeszcze wyjdą
Asia pomyśl serio nad tym ciemniejszym. Aktualnie nie posiadam zdjęcia sensownego, żeby Ci pokazać, tylko takie świąteczne. Dla mnie mega. Myślę, że busz roślinny by super wyglądał. Tamten jaśniejszy będzie, jak dla mnie oczywiście, za mało wyrazisty
Magara 00:46, 18 kwi 2020

Ania, od kiedy napisałaś, że hakone to takie małe czerwonawe pizdryki z siebie wydają i ja ich nie zdołałam dzięki Tobie powyrywać - ciepło o Tobie myślę za każdym razem jak na hakonki moje patrzę, cmok
A galgAsi pewnie nie przekonamy - wiadomo, że uparta i asertywna, chyba od Mrokaśki się uczyła zrobi po swojemu a będzie przecież i tak pięknie a my sobie po cichu powiemy, że gdyby nas posłuchała, machnęła mur na ciemniejszy to byłoby jeszcze lepiej, ale to cicho sza, póki co ważne żeby się za robotę wzięła i efekty pokazała, żeby było nad czym deliberować
P.S. pora późna, to gospodyni śpi, można sobie pogadać, może rano nie doczyta
Milka 06:39, 18 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Powoli ruszają paprocie, długosz królewski Osmunda regalis najbardziej wyrywny
To jest odmiana Purpurescens, młode listki są czerwonawe. Bardzo jestem ciekawa, zwłaszcza wielkości.

Zupełnie nie wiem, jak to się stało, ale jeszcze nie było jabłonki

mam ten pióropusz, w innym miejscu rósł wspaniale, teraz z rodkami jakoś słabo, ale nie chce mi się przesadzać. Jabłonka śliczna.
Ten ciemny kolor ładny, ale na dłuższą metę, może zmęczyć. Dużo sił i zdrówka
Helen 08:05, 18 kwi 2020

Magara napisał(a)
Ania, od kiedy napisałaś, że hakone to takie małe czerwonawe pizdryki z siebie wydają i ja ich nie zdołałam dzięki Tobie powyrywać - ciepło o Tobie myślę za każdym razem jak na hakonki moje patrzę, cmok
A galgAsi pewnie nie przekonamy - wiadomo, że uparta i asertywna, chyba od Mrokaśki się uczyła zrobi po swojemu a będzie przecież i tak pięknie a my sobie po cichu powiemy, że gdyby nas posłuchała, machnęła mur na ciemniejszy to byłoby jeszcze lepiej, ale to cicho sza, póki co ważne żeby się za robotę wzięła i efekty pokazała, żeby było nad czym deliberować

Magara, ja Ciebie podziwiam, że tak długo w noc dajesz radę. Jak Ty to robisz Kobitko? Ja o 22.30 padnięta na maxa jestem a Ty się dopiero rozpisowujesz
galgAsia 09:33, 18 kwi 2020

UlaB napisał(a)
Asia, a nie mozesz zamowic przez internet i pojechac tylko odebrac? Zwykle do odbiorów nie ma kolejek, przynajmniej u nas (w Casto i LM).
No właśnie nie mogę, bo farba jest z mieszalnika i nie mają takiej usługi zdalnej... To było pierwsze, o czym pomyślałam.

Magara napisał(a)

Asiu-galgAsiu - no sama widzisz, że presja na malowanie muru jest - zakupy przez net, paczka w paczkomacie, relacja na żywo - kina zamknięte, naród rozrywek spragniony i wrażeń, no daj Kobito pożyć koleżankom i czymś ekscytującym (poza kwiatkami) się napaść no i ten ciemniejszy rozważ
P.S. uświadomiłam sobie, że moich green jewell chyba nie widziałam, aż mi się wierzyć nie chce, kilka miałam, dwulatków, teraz trzeci rok... no nie zasnę...
Nienienienienie , ciemniejszego nie będzie, proszę mnie nie brać pod włos
Zobaczymy, co się uda zadziałać od poniedziałku, jednak zakupy w markecie bud. - ogrod. są niezbędne
galgAsia 09:38, 18 kwi 2020

AnnaCh napisał(a)
Moich green Jewel też jeszcze nie ma na wierzchu, więc liczmy na to, że one późne i jeszcze wyjdą
Asia pomyśl serio nad tym ciemniejszym. Aktualnie nie posiadam zdjęcia sensownego, żeby Ci pokazać, tylko takie świąteczne. Dla mnie mega. Myślę, że busz roślinny by super wyglądał. Tamten jaśniejszy będzie, jak dla mnie oczywiście, za mało wyrazisty
Ania, no właśnie dla mnie za ciemny, za ciemny...
Takich kolorów unikam, działają na mnie przygnębiająco. Tak więc - będzie jaśniejszy, choć przecież wcale nie jasny, szary
galgAsia 09:41, 18 kwi 2020

Magara napisał(a)

No jak Ty mnie znasz
"Pochodziłam" z tym kolorem na tyle długo, żeby wiedzieć, czego chcę . Patrzyłam na tę ścianę w słońcu, w deszczu, przy pogodzie ładnej i brzydkiej. Będzie dobrze, zobaczycie
galgAsia 09:46, 18 kwi 2020

Milka napisał(a)

mam ten pióropusz, w innym miejscu rósł wspaniale, teraz z rodkami jakoś słabo, ale nie chce mi się przesadzać. Jabłonka śliczna.
Ten ciemny kolor ładny, ale na dłuższą metę, może zmęczyć. Dużo sił i zdrówka
Mam nadzieję, że mojemu miejscówka dopasuje i będę się nim cieszyła . Bardzo bym chciała, żeby sobie bujnął , bo jest w pleckach rabaty - a jest taki piękny, że warto byłoby go widzieć.
Teraz wszystko rusza, praktycznie każdego dnia coś nowego się pojawia - cudowny czas, mimo wszystko
Zdrowia i spokoju, Irenko
galgAsia 09:48, 18 kwi 2020

Helen napisał(a)

Magara, ja Ciebie podziwiam, że tak długo w noc dajesz radę. Jak Ty to robisz Kobitko? Ja o 22.30 padnięta na maxa jestem a Ty się dopiero rozpisowujesz
Helen, mam tak samo - po 22 oczy na zapałki, a one się dopiero rozkręcają
Zakrecona 11:01, 18 kwi 2020

Asiu, wszystko obleciałam wstecz

Krzesła bardzo fajne, regalik na bogato z rozsadą. Rosną ci bakłażany? Nigdy nie próbowałam.

Masz tyle kwiecia, że jestem w szoku. No i jabłonki piękne