Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:54, 10 maj 2021

Do góry
Kasiu magnolia przeżyje, jak myślisz? Będzie dobrze! Susza jej bardziej straszna niż przymrozek, kwiaty kwiatami ale liście rozwijają się później...

u mniej jednej magnolce wsztsrkie kwiaty ścięło przez zimę, ale się odbudowala jakoś i teraz ma dwa, świeże i śliczne a liści jeszcze wcale bu tu wygwizdów straszny

pozdrawiam serdecznie!
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:33, 09 maj 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Dorotko, Twoja magnolia potwierdza moją opinię, że te jasne magnolie po prostu jest lepiej widać jak kwitną i jest czad, przyciągają wzrok tą swoją burzą kwiatów
Ale żeby nie było, że ja jak Twój mąż (hehe) ... widzę jeszcze mnóstwo kwitnących kwiatów a gęsiówka pełna wieloletnia cudo!
Jednak magnolia najbardziej teraz gwiazdorzy.
Gęsiówkę bardzo lubię, ale ona na tym moim piachu jest bardzo kapryśna. W tym roku było trochę opadów to i ona całkiem ładnie wygląda.

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 21:30, 09 maj 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Ale masz miejsca na warzywka. Super

Jak magnolia? może przypadkiem już Ci się znudziła?

Haha.... oby nie było odwrotnie ale póki co miewa się dobrze
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 21:19, 09 maj 2021

Do góry
Ale masz miejsca na warzywka. Super

Jak magnolia? może przypadkiem już Ci się znudziła?
Przedogródek pod dębem 19:31, 09 maj 2021

Do góry
pierwsza magnolia

Później kaczeńce. Czyż w takiej masie nie wyglądają zachwycająco?

W takich miejscach zaskakują mnie rozmiary roślin. Są co najmniej trzykrotnie większe niż moje. Jak oni to robią? Tu pierwiosnki.

Obok kaczeńców w podmokłym terenie rosły kępy tulejników amerykańskich

Wygladają bardzo egzotycznie.
Zacisze Alicji 19:29, 09 maj 2021

Do góry
Piękna magnolia, staw nieustająco mnie zachwyca, a psiutek słodki . Szafirki uwielbiam, intensywną barwą wprowadzają optymizm do ogrodu i znękanej zimą psyche .
Zacisze Alicji 17:23, 09 maj 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Magnolia ma bardzo ładne kwiaty, jak to się stało, że nie ma oznak przymrozku?

Dorotko! Najwcześniej kwitnąca magnolia oberwała od mrozu najbardziej, ale i tak nie było tak źle.
Oczywiście na zdjęciach starałam się pokazać te mniej zniszczone kwiaty.
Słoneczny Ogród 14:37, 09 maj 2021

Do góry
Daria, bardzo ładnie i Ciebie, podziwiam zadbany ogród.
Światłocienie są niesamowite
Szkoda, że magnolia podmarzła.
Ogród bez reguł 10:31, 09 maj 2021

Do góry
galgAsia napisał(a)
Kanzan i lilaki czekają na lepsze dni. Oby już nadeszły

I widoczki z cienistej, w tej chwili najbardziej zielonej

Ech ta wiosna. Piękna
Lilaki,,tuż tuż.
Hosty też już masz duże.
Śliczna magnolia
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:32, 09 maj 2021

Do góry
April napisał(a)

Fantastycznie te ciemierniki wyglądają na tle murku.

No i magnolia zachwycająca. Absolutnie przyciąga wzrok. Pięknie ją wyeksponowałaś.

W realu lepiej to miejsce z ciemiernikami wygląda. Trudno fajną fotkę tam zrobić.
Muszę jednego podzielić, bo chcę przedłużyć ta obwódkę.

Tak magnolia gwiazdorzy - taki soliter na tej rabacie o tej porze roku. Z każdego okna ją widać. Według mnie magnolia powinna być tak posadzona by z domu była widoczna. Wiosną nie za wiele czasu spędzamy w ogrodzie, szczególnie, gdy pogoda niewiosena. Podobnie inne krzewy czy drzewa kwitnące w zimie, np. oczary, kaliny dodnantyjskie, wawrzynki wilczełyko, leszczyny 'Contorta'. Albo przy ciągach komunikacyjnych do garażu, bramki, śmietnika.

Teraz role przyciągacza wzoru przejmuje klon palmowy, judaszowiec i dereń pagodowy.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:10, 09 maj 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękna ta magnolia, aż świeci od tej ilości kwiatów.

W szkółce pani twierdziła, że to 'Suzan'. Uwierzyłam, choć pokrój mnie zastanawiał, no Suzan bardziej krzaczasta. Nawet pąk kwiatowy paznokciem otworzyłam i był ciemnoróżowy. Niestety już na wiosnę ukazało się, że pani się pomyliła. Ale spodobał mi się jej pokrój.

Trzy tygodnie bardzo świeci jak w rabacie w kręgu pustki. Jak kończy startują tulipany. Fajnie by było by się też zgrała z tulipanami, ale jeszcze w żadnym roku się to nie udało. W tym zakwitła z opóźnieniem. Wiem, bo zawsze zakwita na nasza rocznicę ślubu. W tym roku to jej czwarty tydzień od momentu otworzenia pierwszych paków i nawet załapała się na tulipany.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 07:40, 09 maj 2021

Do góry
LIDKA napisał(a)
Piękna magnolia i orliki i cała reszta.

Lubię Twój ogród i lubię zdjęcia szerszych kadrów.

Życzę pięknej wiosny

Szersze kadry teraz utrudnione. Taki bajzel jeszcze mam w altanie.
Posadziłam wczoraj hortensje w korycie i jak tu je ładnie pokazać

Więc więcej zbliżeń Przy okazji kłosy Elaty.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 07:10, 09 maj 2021

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Ale dobrze moc zobaczyć Twój ogród! Zawsze podziwiam Twój zmysł kompozycji i dekoracji, tych wszystkich smaczków.. magnolia wprost zachwycająca!

Emuś nie wyraża zgody na druga magnolię w ogrodzie
Lubię wiosnę. Co krok coś nowego się pokazuje. Nieraz zaskakuje, bo pamięć szwankuje i nie pamiętam co w danym miejscu wsadziła.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 07:05, 09 maj 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
Anitka
śliczna wiosna u Ciebie

magnolia niesamowita

oszczędzasz łapkę -bardzo dobrze

Buziaki

Madzia łapkę oszczędzam, ale czasem mnie nosi. Wczoraj się "zapomniałam" w ogrodzie.
Narzędzi, pełno wiaderek, doniczek, konewek wszędzie leży, bo nie miałam siły już ich pozbierać wieczorkiem. W biegu kilka fotek zrobiłam. Powolutku działam. Tym razem sama, bo eM przewrócił się na rowerze i inwalida od wtorku

Wiosna na niebiesko

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 05:38, 09 maj 2021

Do góry
U mnie 3 stopnie, zaraz wyjdę obejrzeć klony bo zapomniałam owinąć Jordana. Magnolia nie wkopana, została na rabacie. Wrrr kiedy to się skończy

Przeleciałam w klapkach ogród, mam mokre skarpetki... Klony ciut w dół listki ale raczej bez szkód. Zobaczę później jak grujeczniki. Ciemierniki i bergenie stoją, chyb nic się nie stało. Na trawie rosa.
Słoneczny Ogród 22:00, 08 maj 2021

Do góry
Magnolia podmarzła

Brzozy te nad skalniakiem

Dębowe zakątki 21:59, 08 maj 2021

Do góry
Zapomniałam co to za drzewko owocowe posadziłam w ubiegłym roku

Magnolia ma maleńko kwiatów. Odchorowała ubiegłoroczne przesadzanie. Ale najważniejsze, ze żyje.

Kwitną drzewa owocowe. Piękny czas. Tylko, żeby w końcu było cieplej. I noce aby były cieplejsze .

Miłkowo - sezon 2016-2022 21:58, 08 maj 2021

Do góry
Ale piękna wiosna Ciemna magnolia jednak jest moim faworytem Cudna!
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:33, 08 maj 2021

Do góry
Dorotko, Twoja magnolia potwierdza moją opinię, że te jasne magnolie po prostu jest lepiej widać jak kwitną i jest czad, przyciągają wzrok tą swoją burzą kwiatów
Ale żeby nie było, że ja jak Twój mąż (hehe) ... widzę jeszcze mnóstwo kwitnących kwiatów a gęsiówka pełna wieloletnia cudo!
Ogród z fortepianem 20:42, 08 maj 2021

Do góry
AgaCzek napisał(a)
Powoli główne prace kończę - nowe rabaty powstały teraz musza dojrzeć - oczywiście nie wszystkie wyszły dobrze więc roślinki jeszcze z 500 razy zmienia miejsce - oj ciężkie życie u mnie maja póki ostatecznie rabata nie jest taka jak chcę.

A teraz trochę różu
Moja przysmietnikowa magnolia susan

Migdałek

Kiku shidare zakura

I przedogrodek

Piękne różowości.
Magolie , migdałki śliczne.
I jakie ciekawe to drzewko Kiku shidare zakura.I pięknie kwitnie.
Przyznam się, że nie znam tego drewka.
Ale wygląda bardzo łądnie.Podoba mi się.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies