Kasiu
dziękuję
powolutku warzywnik wygląda tak jak chciałam mam miejsce na swoje doniczki i inne potrzebne przydaśki …..teraz tylko czekam ,az powojnik montana zarośnie wolne miejsce między kratką a pełnym panelem …..
i żebyś nie zazdrościła ,to cała druga część jest nie ruszona
i w tym sezonie raczej nie będzie robiona
Ja bardzo lubię dalie.I to różne.
Swoich jeszcze nie wyciągnęłam .
O fajnie,że już ci roślinki idą w gorę.
Ja jeszcze nic nie podpędziłam.
No tak przy, czy na kompoście, to wszystko urośnie wielkie i dorodne
Aniu
eMa nie pożyczam …..zawsze jest ryzyko ,że się sam pożyczy
oby nie …..bo jeszcze mam dla niego kilka zadań
to naprawdę prosta robota ...deski na wpust ,do środka jakieś kantówki ,żeby razem poskręcać ….folia i gotowe ….
w sumie mojemu zajęło to ze 3 dni-kupno desek ( koszt ok 300zł za deski -na te dorabiane -bo 4 już miałam ) pocięcie ,poskręcanie ,pomalowanie i wsypanie ziemi
namawiaj swojego na pewno da radę
Miłej Niedzieli
szafirki z poziomu trawy
trawnik prosi się o nawóz ….
Ja różne ptaki słyszę i widzę , bo las taki mniejszy mam 40 m od domku.
A duży las z 400 m.
Ale najfajniejszy widok mam z kąta tarasu lub z z góry na klekoczące kochane boćki.
w domku jeszcze brakuje daszku ….i albo będzie ciemny gont,albo blacha zbliżona do dachówki na domu ….ale to dopiero za …..nie wiem kiedy ….
...powoli nabiera to jakiegoś wyglądu ….jeszcze chciałabym ze 2 lub 3 pergole wmontować w warzywnik ….może da się jeszcze eM namówić -tym bardziej ,że słupki i kotwy mam …
i jeszcze stolik do prac na budzie ….i jeszcze raz trzeba malować …..
.....zostało mu jeszcze sporo prac na ten tydzień …..nie będzie się nudził
to dobrze dzięki
dzisiaj muszę popikować te moje wschody -trochę się wyciągają ,a na południowym oknie są …..
ja sobie wczoraj trochę w domeczku poukładałam ….jeszcze tu pełno L gratów …
ale już powoli ,wiem ,gdzie co mam
Buziaki dla Was i miłej Niedzieli
Iza spokojnie ….nie wykończę nudzi się biedaczek ,więc znajduję mu kreatywne zajęcia
a jak powiem ,że tyle kobiet ,go chwali …..
Miłej Niedzieli
parę kadrów zostawiam do kawusi porannej
Iza dziękuję bardzo
przekazałam emowi chodzi dumny jak paw ….jak wspomniałam ,że jeszcze ze 2 pergole na powojniki chcę ,to prawie na zawał zszedł ….bo już cieszył się ,że zrobił wszystko co chciałam …..hihi a to dopiero początek
Miłej Niedzieli
trochę innych kadrów pocykałam ,żeby nie męczyć warzywnikiem non stop
przedogródek
dobrze ,że jesienią zasadziłam trochę tulipanów-przynajmniej teraz mam co na taras postawić
Jeśli ta firma z okolic Warszawy intensywnie się promuje na allegro i yt, to chyba mieliśmy kontakt rzeczywiście z tą samą firmą .
Tak też można, ale chcę jednak umieścić jeszcze 2 dodatkowe ujęcia wody - poza systemem nawadniania automatycznego. I to determinuje mi użycie wyłącznika ciśnieniowego.
Prosze pani Figowej Plisss poczekaj jeszcze chwilke, jezeli mozesz...Drzewka mozesz wystawic, nic im sie nie stanie Z pierwszej partii, z tych 6 drzew, posadzone sa dopiero 2...Za moment bedzie czas na wszystko, na sadzenie drzew i slonce...Jeszcze moment Bedzie ciasto i bedzie kawa i ...co tylko zechcesz Buziaki.