Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Skąpana w słońcu 18:08, 28 maj 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)
Witaj Przemku.
Dzisiaj zrobiłam zdjęcie tej ławki z pergolą. Jestem z niej bardzo zadowolona.

Staram się zmieniać plac budowy w ogród, ale idzie mi to powolutku. Większość prac wykonuję sama. Czasami ktoś znajdzie chwilkę to mi pomaga.

W tamtym roku o tej porze było tak

Powiedz ty mi a dlaczego ty chces, wywiezc ziemie to humus (pierwsza warstwa)? Jazeli tak to robisz najwieksze glupstwo z tym wywiezieniem.
Nie wywiozlam grama ziemi po budowie ani po oczku. Rabaty mam na podwyzszeniu.
Skalniak zrobiony na glinie odpadach pobudowlanych, piasku, skoszonej trawie.
Ziemia z fundamentow glina, piach trawa skoszona obsypana humusem tam posadzilam sosny czarne, berberysy a zima dzieci zjezdzaja na sankach.

Nie wiem ile masz miejsca splaszczylabym sterte ziemi i obsadzila idealne miejsce.
Floksy wdzieczna roslina prawie mkesiac kwitnjenja zeby nie te deszcze.
Tez w tym romu chce nasadzic floksow gdzie sie da

Pozdrawiam bede jeszcze.
Ptasi gaj 09:13, 28 maj 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Elu ale dawno u Ciebie byłam i nie wiem kiedy nadrobię,poduchy floksikowe popodziwiałam okolicę oczka i zakątki z hostami i cośmy brzozowy zagajniczek ale i tak nie ogarniam twojego ogrodu z tymi hektarami pięknej trawy do koszenia i wyspą trawiastą ....a propos...jak teraz wygląda? Bo się pogubiłam?
Pozdrawiam.Mój trawniczek nowo posiany to po tych ulewach wschodzi falami ...pewnie będą konieczne spore dosiewki.A tak się starałam ,by wszystko było jak należy,nawet zainwestowałam w nasiona z wyższej półki i popłynęły...

Zrobię fotki jak będę 4 raz w maju koszony wczoraj. Rośnie szybko. Czym więcej koszenie tym lepiej dla trawnika.
Anglicy kosza rano i wieczorem.

Dzięki.
Floksy już przekwitły. Polibin obmarzly kwitnie nie widocznie w środku zapach nie z tej ziemi. Teraz czekam na róże.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:34, 26 maj 2019

Do góry
an_tre napisał(a)

to specjalnie dla ciebie len...

floksy kanadyjskie...

...i niezapominajki

Cudo...mój gdzieś się zapodział...
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:20, 26 maj 2019

Do góry
bogumila napisał(a)

Pomyliłam się ...pamiętam,że hosty.Z piękną trawą wyglądają okazale.
..no i te cudowne niebieskości,które uwielbiam.

to specjalnie dla ciebie len...

floksy kanadyjskie...

...i niezapominajki

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:50, 24 maj 2019

Do góry
vita napisał(a)

Może dalia sadzona 1-go maja? Jak smakowała pasta z pesto z czosnku niedźwiedziego? Aż zapach poczułam jak przeczytałam.
Cudna rabata floksowa, jak wy te bujne rabaty robicie? Mnie wychodzą tylko te cieniste.
Czekam, jak wszyscy.-..

To nie dalia bo włochate - nie wiem nadal. Dalie sadzone 1-go maja ledwo co wyłażą - czosnek uwielbiam

floksowa dostałam wiórki rogowe - floksy strasznie żerne są
...uDany ogród 10:56, 23 maj 2019

Do góry
Witajcie
Pierwsze Wam pokaże co nad nami wczoraj krążyło, potem lało całą noc aż do teraz

to u Mamy w ogródku

Wczoraj do południa nic nie zapowiadało dzisiejszych wydarzeń
Było pięknie i nawet coś porobiliśmy. Zlikwidowałam plagę mszyc na różach i tawułach, jeszcze ich nigdy tam nie było.
Przesadzam floksy szydlaste i czyszczę teren wokół nowej ścieżki. Ale przeciążyłam rękę i mam banię na prawej dłoni musiałam skończyć. bo nie jestem w stanie nic utrzymać nawet kubka z kawą

Wczoraj w ogrodzie

Migawki z ogródka 17:13, 22 maj 2019

Do góry

co to za cudo?

Floksy kanadyjskie bardzo szybko się rozrastają, u mnie już spora kępa tego
Tak samo przetacznik Blue Mirror, dziel, wsadzaj przycięte pędy, ja tak robiłam, z małej kępy mam teraz taki łan, chyba przez 3-4 lata tak urosło

Cudne te dalsze kadry, bardzo fajnie wygląda płot z cegły A powojnik Mayleen ogromny, mój już niestety przekwita.
Skąpana w słońcu 20:09, 21 maj 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Ewo, zmiany duże w Twoim ogrodzie, pięknieje ci on, pięknieje. Floksy wiosenne są super, choć na jakiś czas (choć nie wiadomo dlaczego) stały się 'niemodne'. U mnie ich też dużo, bardzo je lubię.
Pozdrawiam ciepło

Agnieszko, troszkę zrobiłam, ale jeszcze dużo pracy mnie czeka. Ja lubię floksy i sadzę kolejne.

również pozdrawiam cieplutko zwłaszcza, że na dworze zimno.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:41, 20 maj 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Sylwuś wpadłam na serial ,a tu nie ma ….

a jak na Waszym ogrodzie sytuacja ? wyczytałam ,ze zeszło i że beton przy domku ….

a roślinki w rowie żyją ? mam nadzieję ,że tak ….

Buziaki

Madzia floksy sie zbieraja pomału, kaczeńce też powinny dac radę, niezapominajki najsłabiej na razie, ale jak coś to wysieje nowe...co poradzę
Serial pewnie bedzie w wątku spotkaniowym, wczoraj już coś tam wrzucać zaczęli
Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:05, 20 maj 2019

Do góry
I u mnie pada. Ale ja zdążyłam posadzić te floksy, dwie malutkie kosodrzewiny i jednego malutkiego berberysa (przyczepiły się do mnie jak rzep - w pnosie )i zdjęcia zrobiłam i tetrisa trochę pouprawiałam nawet.
Migawki z ogródka 19:53, 20 maj 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

To na pewno Twój ogród? Tyle przestrzeni!

przepięknie floks zgrał się z gwiazdkami tiarelli

Jak się kuca, z poziomu krasnoludka, to i przestrzeń się zwiększa

Floksy dziś tu wsadziłam, latałam z nimi po ogrodzie i poszły w dwa miejsca
Migawki z ogródka 16:18, 20 maj 2019

Do góry
Idę w rabaty, przez Kasię mam co sadzić - udało mi się przy okazji wizyty zwiadowczej u Szym... nabyć te Kwartetowe floksy kanadyjskie błękitne - innego koloru nie było. Ale oczywiście złapałam.
Ogródek Ewy 11:47, 17 maj 2019

Do góry
Napia napisał(a)

Floksy są prześliczne. W zeszłym roku kupiłam trzy małe kępki, które pięknie się rozrosły i mam apetyt na więcej. Ale muszę to odłożyć do przyszłego roku

Będzie nowa rabata czy jako wypełniacze rabat istniejących?
Mnie kusi jeszcze floks biały, ale u nas nie spotkałam.
Ogródek Ewy 22:27, 16 maj 2019

Do góry
Nallar napisał(a)

Dziękuję.
Agnieszko, mnie to miejsce też bardzo się podoba szczególnie teraz kiedy kwitną folksy. Szkoda że nie chcą kwitnąć dłużej.

Floksy są prześliczne. W zeszłym roku kupiłam trzy małe kępki, które pięknie się rozrosły i mam apetyt na więcej. Ale muszę to odłożyć do przyszłego roku
Słoneczny Ogród 11:41, 16 maj 2019

Do góry
Będę dzisiaj do gruntu wreszcie sadzić klony, pomidory, stipy, orliki, lewkonie i floksy gwiaździste z nasion.
Dzis skończyło się oficjalnie chowanie na noc doniczkowych i latanie z płachtami.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 09:54, 16 maj 2019

Do góry
Malgosik napisał(a)
U nas przeciąga się chłód i dzięki temu floksy bardzo długo kwitną. Może u was też jest chłodniej i nie wszystko rozkwita na raz?

to na pewno ma wpływ w ogrodniczym gdzie są pod zadaszeniem już przekwitły.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 12:52, 15 maj 2019

Do góry
U nas przeciąga się chłód i dzięki temu floksy bardzo długo kwitną. Może u was też jest chłodniej i nie wszystko rozkwita na raz?
Słoneczny Ogród 11:31, 15 maj 2019

Do góry
Ale taki deszcz był bardzo potrzebny. Trochę się odpocznie i też dobrze.

Rabatę już zaczęłam obsadzać sadzonkami, na które się wymieniałam czyli naparstnice, floksy, jeżówki dosadzam też swoje to co miałam a są to odętki, ostróżki, łubin i dokupione berberysy, budleje, miskanty ML, lilie plus te kwiatki z nasion.
A miejsce jeszcze jest... ale mam stipę wysianą do doniczek to trochę sie zapełni.

Ale ty też masz jeszcze sporo miejsca, tam za płotem... możesz rabatki robić.
Skarpa w ogrodzie 19:50, 14 maj 2019

Do góry
Witam. Rok temu zasadziliśmy z mężem rosliny na skarpie. Nie ma ona zbyt duzego spadku. Na granicy dzialki posadzone zostały świerki. Na dole przy umocnieniu skarpy irga, ktora STRASZNIE urosla. Wyżej nad irgą w tym samym czasie posadziliśmy jałowce. A potem to co mi sie spodobało..... Żagwin, floksy . I kilka roślinek które dostaliśmy. Trawa, berberys, juka, jakaś lawenda... Nie ma to trochę składu i ładu....... Nie wyglada to ]dobrza.
Prosze pomóżcie . Co mam tu zmienić, co dodać?

[img size=640x478] [img size=640x478]
Ptasi gaj 18:26, 13 maj 2019

Do góry
gobasia napisał(a)
Elu
Przyszły chmury deszczowe? u mnie wczoraj popadało a dziś mży od czasu do czasu

Cudniasty ten wałeczek floksikowy

Basiu ten kapusniaczek to wszystko malo. Wlasnie polnocne Mazowsze i na polnoc Polski najwieksza susza. Na poludniu Polski pada codziennie po kilka razy.

Gregory tak to floksy kwitna bez przerwy juz od ponad 2 tygodni i maja jeszcze duzo nie rozwinietych kwiatuszkow. Moze i dlatego tak dlugo kwitna bo pogoda chlodna.
Kwitnienie wygląda pieknie. Po przekwitnieniu musze je troche przyciac aby sie zregenerowaly.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies