Nieee, to na pewno świdośliwa, a nawet dwie Mam grujecznika i zdecydowanie się różnią, również reakcją na minione przymrozki; śś nie postradały ani jednego listka
A ta magnolia to Gienia czyli Gienie. Piękne ma te kielichy, normalnie rubin w kolorze. Co do DD, to będę mogła się wypowiedzieć najwcześniej za rok
W moim ogrodzie z sztucznych dekoracji lubię ptaszki, domki i motylki, więc ptaszków mam na prawdę dużo. Przez 2 lata spisywałam co dokupić i dosadzić, żeby wiosna nie ociągała się z kolorami w moim ogrodzie. Tylko z krokusami sobie odpuściłam na korzyść dla hiacyntów.
Ta roślinka to biała, pełna i wieloletnia gęsiówka.
Kolory i ja lubię cały sezon, dlatego w moim małym ogródeczku od wczesnej wiosny rabaty tętnią kolorami.
Dziękuję, magnolia w tym roku pokazała całą swoją urodę. U mnie pod ławką w tym roku musiałam wszystkie rojniki wyciągnąć. Były w bardzo złym stanie, bo tam ciągle kret ryje. Mam nadzieję, że z powrotem ładnie zarosną całą powierzchnię.
I wiosna.
niesamowite wrzosy, takie wielkie. Taki barwinek widzę pierwszy raz.
Magnolia na medal
Fajna alejka do spaceru.
A widoki z okolicy świetne, ja bym tych zawilców ciut do siebie zaprosiła
Powoli główne prace kończę - nowe rabaty powstały teraz musza dojrzeć - oczywiście nie wszystkie wyszły dobrze więc roślinki jeszcze z 500 razy zmienia miejsce - oj ciężkie życie u mnie maja póki ostatecznie rabata nie jest taka jak chcę.
A teraz trochę różu
Moja przysmietnikowa magnolia susan
Milunia, też bym się rozczulała. Ta by ci dała więcej radości niż Genie, bo ona taka trudna, a ta kolumnowa i szybko rośnie i widać ją z daleka.
Ja też znam miejsca, gdzie te czerwone tulipany już ponad 30 lat, tak samo kwitną
Ula też mam parkę gołębi, nawet mają gniazdo w tuji. Wiem, że one mniej pożyteczne dla ogrodu, ale ja je lubię. Kosy też lubię, ale mi roboty dodają. Wole szpaki, bo zjadą ślimaki. Sikorki u mnie maja jeszcze inne miejsce tylko ze słonecznikiem , gołębie nie mają szans się tam stołować.
Kula uratowana. Na razie zmian nie będzie w tym miejscu. Inne teraz na tapecie.
Judaszowiec nie zgrywa się z magnolia, ona kończy a on w powijakach. Ale to dobrze, bo co innego w różnym czasie wzrok będzie przykuwać.