Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sezon 2017 u Hanusi 16:54, 30 mar 2020

Do góry
Nie u mnie jest na plusie minimalnie i pada deszcz. Jolu, a u Ciebie mocno prószy?

Już nie mogę wysiedzieć, tak mnie nosi.

Przerabianie ogródka pod swój gust 16:48, 30 mar 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
U nas pola, laki i lasy wiec na spacery nadal chodzimy. I tak prawie sie nikogo nie spotyka.Jaszczurke widzialam po zimie juz 3 razy. Teraz jeszcze sa malo ruchliwe i wygrzewaja sie w sloncu leniwie

Pies wyszedl z siebie

Teraz wygląda jak szczeniaczek
Ogród z wilkiem zamkn. 16:46, 30 mar 2020

Do góry
TAR napisał(a)
domuś swietny, tez bym taki chciala. i kratki mi sie na ogrodzeniu podobaja. na jakies pnacza?

jeszcze sie cofnelam do warzywnika - prima sort

i psiunki super. widze podobienstwo zachowania z moim duzym bialasem, piłka w paszczy, jak smoczek

warzywniki skrzynkowe sa super, sama mam ale zauwazylam jedna ich wade, szybciej przesycha w nich ziemia. w tym roku chce w swoich zrobic kratownice nawadniajace z rurek pcv.

Tarcia
domek już teraz też mi się podoba …..przeszedł wiele testów farb ….ponieważ był kupiony z wyprzedaży i ekspozycji miał wiele kolorów ,które może nie były brzydkie ,ale akurat mi nie pasowały...…... tak po prostu ,po babsku ….nie mogłam długo się zdecydować jaki kolor zostanie i jeszcze nic(żadna farba ) nie chciało tych rudości pokryć

…po wspólnym głosowaniu na forum dziewczyny radziły ten kolor …..więc pomyślałam czemu nie -przecież jak będzie zle ,to można znowu przemalować

….teraz jestem zadowolona.....a jak się zazieleni ,to też będzie ładniej

szkoda ,że dziś tak zimno i mokro -miałam nadzieję ,że eM pokończy mi tam wszystko i pojutrze posieję warzywka …..a tu lipa
z boku domku eM ma mi zrobić stolik roboczy -buda będzie schowana pod stołem ( i tak psica w niej nie siedzi -to domowy pieszczoch jest )

co do warzywnika -za domkiem chcę schować 2 mauzery 1000l na wodę ,bo faktycznie ziemia w nich szybciej przesycha i trzeba więcej podlewać ….

przy kratkach jest rabata owocowa tam sa winogrona ,ostrężyna bezkolcowa
malinek kilka ,3 borówki i pomiędzy nimi truskawki i poziomki ….

.w rogu jak jest stolik posadziłam montanę górską -ciekawe czy będzie chciała rosnąć tylko na prawą stronę

jeszcze tam jest sporo prac ,ale ja na razie na antybiotyku nie zamierzam się doprawić …..więc tylko łagodnie dokuczam eMowi ,żeby sam uciekał do ogrodu robić coś

moja psica zawsze coś musi mieć w pysku ….faktycznie ...jak smoczek hihi

buziaki
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 15:08, 30 mar 2020

Do góry
Agania napisał(a)
To są podobne klimaty, ale te kobaltowe kolory to maroko

Kobaltowy - tego słowa mi zabrakło
A dziś zabrakło ale koloru
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 15:06, 30 mar 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)

To chyba musi być na obrzeżu bo mam napisane niskie.w lipcu byłam.

Życie zaskakuje nas, nie jest constans
O poczcie poczytałam więc sadzonki będą czekały.

Na obrzeżach mam astry - niskie - białe i fioletowe
No zaskakuje - np dzisiaj Foty Emusia bo dzis w pracy

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 14:43, 30 mar 2020

Do góry
Jola_M napisał(a)
dobra, narazie zrobiłam coś takiego z suchodrzewem i miskantami - będziemy jeszcze pewnie poprawiać.
Wiosną dookoła pni i w pierwszym rzędzie chciałabym mieć miejsce na wczesne tulipany, a po nich wysiewałabym aksamitkę. Z tyłu werbena, ale ona widoczna dopiero na przełomie lipca i sierpnia, więc wcześniej jakieś ładne czosnki olbrzymie. Nie wiem - jakbym zbłądziła w moich koncepcjach to mnie Ewa poprawiaj

Tak się zastanawiam nad tym planem, jak będą wyglądać te różne liście...
W Dolinie Muminków 14:27, 30 mar 2020

Do góry
W Dolinie Muminków 14:24, 30 mar 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Wiosenny spacer bardzo wskazany, a przylaszczek w naturalnym środowisku to ze 30 lat nie spotkałam. Takimi samochodami mój brat z mężem jeżdżą na off road.

Dorotko było bardzo dużo przylaszczek to może spotkamy się kiedyś w terenie????? Grupa Sandomierska jest suuuper fajnadużo o niej słyszałam i czytałam bardzo miło było Cię gościć w Naszej dolinie.
U Nas dziś sporo śniegu. Magnolie trochę cierpią.
Ogród Nebel 14:23, 30 mar 2020

Do góry
A na parapetach...bratki. Niezawodne o tej porze roku. Właśnie pada śnieg z deszczem, ale te rośliny na pewno dadzą sobie radę i już dzisiaj cieszą oko. Tak bardzo tęsknimy za wiosną. Pozdrawiam
Ogród Nebel 14:17, 30 mar 2020

Do góry
W końcu zdecydowałam jak zagospodarować swoją skarpę. Efekt będzie widać w przyszłym roku. Ale i tak nieźle to wygląda już dzisiaj.

Ogród Nebel 14:13, 30 mar 2020

Do góry
Fiołki - sadzonki, które otrzymałam od Monteverde. Rozrastają się ku mojej radości.
Ogród Nebel 14:10, 30 mar 2020

Do góry
Wiosna w moim ogrodzie

Podwórkowa rehabilitacja 13:48, 30 mar 2020

Do góry
mirkaka napisał(a)
Ty przeganiasz cebulice te ciemne niebieskie a ja ich wszędzie szukam Kupiłam sobie kilka cebul jesienią i teraz bardzo mnie cieszą. Miałam dość dużo tych jaśniutkich błękitnych a zawsze chciałam mieć te ciemniejsze. Szkoda że wcześniej nie wiedziałam że je wywalasz.
Twoje hortensje ogrodowe dość niskie jeszcze i niezbyt duże to można okryć kartonem, ja to bym musiałam mieć karton chyba po wielkiej kanapie
Okryłam włókniną, ale to nic nie dało. Musiałabym owijać kilka razy, a miałam tylko pojedyncze warstwy.
Ech, poczekamy, zobaczymy
Zdrówka życzę Renatko, Tobie i wszystkim z O

Przegoniłam, prawie skutecznie
Rozdałam w 2017, potem komuś jeszcze zbierałam po ogródku pojedyncze cebulki ale pies mi to zniszczył i w tym roku widzę pojedyncze cebulki znowu.
Jak masz kilka cebul to zostaw kwiaty aż zawiążą nasiona i niech te nasiona żyją swoim życiem. Za dwa lata będziesz miała łączkę.
Jak mój sąsiad. Pewnie gdyby nie mata na siatce to wiatr zwiałby nasiona od niego do mnie.
On się bardzo z tego samosiewu cieszy a córka -fotograf robi im foteczki.
Moje hortensje są małe nad ziemią z racji wycięcia pędów, powoli się odbudowują i tym bardziej mi szkoda ewentualnych strat. Dwie największe owinęłam kilka razy włókniną.
Ślicznie dziękuję, wzajemnie.
Dla Ciebie moja wanienka z rozchodnikami.

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:36, 30 mar 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziękuję Ewo, mam dobrą sąsiadkę. Była u producenta po kwiaty i spytała czy mi kupić. Chętnie skorzystałam z jej uprzejmości.

Dorotko

Masz super sąsiadkę
i jaki ma dobry gust

Bratki cudowne
Malwowy ogród 13:35, 30 mar 2020

Do góry
Moja kotka lubi mi towarzyszyć w pracach ogrodowych.

Wystawiłam z piwnicy szklarenkę całkiem o niej zapomniałam. Na razie stoi pusta.

A forsycje nie mogą się zdecydować czy mają już kwitnąć, czy jednak jeszcze nie.
Malwowy ogród 13:29, 30 mar 2020

Do góry
Dzisiaj zimno na dworze.
Wczoraj było przyjemniej. Zmarzły mi posadzone stokrotki, to wsadziłam nowe kwiatki i tym razem przed przymrozkiem nocnym schowałam.

Ogród w remoncie 13:27, 30 mar 2020

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Czekam na lepszą pogodę by wsadzić hortki i część cisów bo te z prawej strony pod magnolką już rosną. Przed hortkami wsadziłam na razie żurawki Marmalade.
Mam chęć na te molinie KF

Asiu

Pięknie , jaka jesteś zdolna
Malwowy ogród 13:24, 30 mar 2020

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)
Specjalnie do Łodzi? Myślałam ,że udasz się do Zelowa, Bełchatowa

W Zelowie optyk zamknięty. A w Łodzi miałam sprawdzone. Bełchatów sobie teraz odpuszczam. Poza tym przy tych pustych drogach na Retkinie jechałam 35 minut.
I oczywiście z miasta przywiozłam kwiatki

Ania -Spełnione marzenie 13:06, 30 mar 2020

Do góry
Sylwuś

dla Ciebie zdjęcie poglądowe

tak wygląda rabatka w samo południe
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:04, 30 mar 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Tak za oknem

Wooow! My w tym roku nie widzieliśmy śniegu, tylko deszcz.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies