Nadrobiłam wszystko. Fotka z czosnkami, bukszpanami i stipą konkursowa. Czemu nie startujesz w żadnym konkursie. Zapinowałam twoje zdjęcia. Nie mogłam się powstrzymac. Buziaki z rana. Miłego dnia.
Wspaniałe zmiany u Ciebie, robi się przejrzyście i elegancko. Cudna rabata różana ( nie widziałam jej wcześniej) i te nowe z prostymi liniami super. Twoje tarasy zawsze mi się podobały ale teraz wszystko jest takie spójne. Pięknie jest
Przypomnij mi proszę co tu kolejno za bukszpanami rośnie ??
Ładnie się wkomponowała w ciemnym kolorze.
Patrzę na twoje kulki i fajnie wyszły dwa kolory kulek. Podoba mi się ten pomysł
A wracając do rabaty przy studni, trzmielina na kulce mogła by tam zagrać, ale musisz sprawdzić, by nie konkurowała z agrestem, bo ten też na nodze. Trzeba by przetestować ustawienie
Twoim rododendronem jestem zachwycona
Ola, niech mi się teren budowlany uprzątnie, to się chyba na jakąś kawkę umówimy? Deszczyk był tylko chwilkę, dobrze, że podlałam Roślinki zadziwiają, jak się rozrosną
Ja zrobiłam Calypso z ubiegłorocznej resztki wczoraj wieczorem, ale widzę, że zadziałało. Porzeczki też od razu tym poleciałam bo już coś je też dopadło eh. Oby na jak najdłużej to zadziałanie wystarczyło.
Piękna azalia. Może w przyszłym roku sobie zaplanuję mini rabatkę azaliową? Jeszcze o nich nie doczytałam, ale podobają mi się coraz bardziej. Olu, wszystko u ciebie pięknie rośnie, normalnie pełna podziwu jestem dla twoich rączek. U mnie było dziś pogodnie do wieczora, podlałam ogród, a jak wróciłam do domu, po godzinie zaczęło padać
Pozdrawiam
Mirelko, dziękuję Wstawię, jak dokończymy kłąść obrzeża. Jeszcze brakuje z jednej strony
O opuchlakach sobie żartowałyśmy, bo cóż mamy z brzydactwami zrobić, jak one cwańsze od nas?
Jeśli chodzi o rododendrony, to w sprawie Novej Zembli rok temu radziłąm się Bogdzi i od niej wiem, ze to normalny wygląd tej odmiany. Martwiłam się wtedy, bo kupiłam ją dopiero co, a potem porównywałam listki z inną odmianą rh i się różniły wyglądem Tak po prostu ma
Poszukałam innych krzewów w innych ogrodach, zobacz, u Sylwii wygląda tak samo: https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/59/596608/original.jpg
Znam Bogdzi zalecenia co do rodków i dbam o nie wg wskazówek. Dlatego maty oczywiście nie mam
Sebek wie, co to jest. W zeszłym roku nazwał tą ślicznotkę i zapomniałam. Też ją mam. Macham Ewuniu
U mnie też mszyce pojawiły się, na śliwce i wiciokrzewie. Zrobię Desic jutro
700 stron uczczę pokazaniem jednej metamorfozy mojego ogrodu
Dedykuję ją Beatce - Szemusi. Aby nie zmieniła zdania, że czasem demolka warta jest nowych doznań i wrażeń MAJ 2014: MAJ 2015:
Beatko, fajnie masz z tymi hortkami. Dzisiaj mój fachowiec biegał z deskami przez mój ogródek, gdzie mam zadołowane patyczki. Ja akurat trochę tam pieliłam. Zwrócił uwagę na te patyczki i się pytał, co to jest? Był zachwycony tymi młodymi listkami na patyczkach i że tyle tego. Też lubi ogródek. Wypatrzył nawet listki na patyczkach limek, gdzie ja ich nie widziałam. Jednak jak patyczki są grubsze, lepiej się ukorzeniają. Chyba mu potem jakieś dam. Będzie się cieszył