Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:24, 20 maj 2015

Do góry
Nadrobiłam wszystko. Fotka z czosnkami, bukszpanami i stipą konkursowa. Czemu nie startujesz w żadnym konkursie. Zapinowałam twoje zdjęcia. Nie mogłam się powstrzymac. Buziaki z rana. Miłego dnia.
Kolorowy ogród na piasku 07:06, 20 maj 2015

Do góry
Bardzo urokliwy jest tten ogród. Wieje tajemniczościæ z tymi mgłami w tle. Lubię tu zaglądać na obrazki. Jak tam łan kuklika? Przegapiłam ?
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 00:26, 20 maj 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Znalazłam nazwę:
FIRLETKA KARMINOWA SMÓŁKA
Ogródek Iwony 00:17, 20 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mirelko, dziękuję Wstawię, jak dokończymy kłąść obrzeża. Jeszcze brakuje z jednej strony
O opuchlakach sobie żartowałyśmy, bo cóż mamy z brzydactwami zrobić, jak one cwańsze od nas?
Jeśli chodzi o rododendrony, to w sprawie Novej Zembli rok temu radziłąm się Bogdzi i od niej wiem, ze to normalny wygląd tej odmiany. Martwiłam się wtedy, bo kupiłam ją dopiero co, a potem porównywałam listki z inną odmianą rh i się różniły wyglądem Tak po prostu ma
Poszukałam innych krzewów w innych ogrodach, zobacz, u Sylwii wygląda tak samo:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/59/596608/original.jpg
Znam Bogdzi zalecenia co do rodków i dbam o nie wg wskazówek. Dlatego maty oczywiście nie mam

Iwonko skoro Bogdzia twierdzi,że te rh tak mają to pewnie tak jest

Jeszcze raz o macie. Nie chodziło mi o położenie jej pod rh tylko czy wogóle w ogrodzie gdzieś kładziesz matę?

Gratuluję 700 stron
Ogródek Iwony 00:06, 20 maj 2015

Do góry
Wspaniałe zmiany u Ciebie, robi się przejrzyście i elegancko. Cudna rabata różana ( nie widziałam jej wcześniej) i te nowe z prostymi liniami super. Twoje tarasy zawsze mi się podobały ale teraz wszystko jest takie spójne. Pięknie jest
Przypomnij mi proszę co tu kolejno za bukszpanami rośnie ??

Iwk4 napisał(a)

Ogród na glinie 23:06, 19 maj 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Ładnie się wkomponowała w ciemnym kolorze.
Patrzę na twoje kulki i fajnie wyszły dwa kolory kulek. Podoba mi się ten pomysł
A wracając do rabaty przy studni, trzmielina na kulce mogła by tam zagrać, ale musisz sprawdzić, by nie konkurowała z agrestem, bo ten też na nodze. Trzeba by przetestować ustawienie
Twoim rododendronem jestem zachwycona
Kosolkowa Pasja 23:03, 19 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ola, niech mi się teren budowlany uprzątnie, to się chyba na jakąś kawkę umówimy? Deszczyk był tylko chwilkę, dobrze, że podlałam Roślinki zadziwiają, jak się rozrosną

Pewnie się umówimy U Was jest co oglądać i podziwiać! Śledzę codziennie, na bieżąco.
Kosolkowa Pasja 22:52, 19 maj 2015

Do góry
kosolka napisał(a)

Wiesz, że co patrzę na tą azalie, myślę o Twoim ogrodzie i o rabacie ognistej? Naprawdę Wiem, że lubisz takie kolory
Niedługo pokaże Ci roślinki od Ciebie. Jak zakwitną. Ładnie się rozrosły!

Ps. Właśnie zerwał się wiatr, jakbym go wywołała

Ola, niech mi się teren budowlany uprzątnie, to się chyba na jakąś kawkę umówimy? Deszczyk był tylko chwilkę, dobrze, że podlałam Roślinki zadziwiają, jak się rozrosną
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 22:51, 19 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Sebek wie, co to jest. W zeszłym roku nazwał tą ślicznotkę i zapomniałam. Też ją mam. Macham Ewuniu
U mnie też mszyce pojawiły się, na śliwce i wiciokrzewie. Zrobię Desic jutro

Ja zrobiłam Calypso z ubiegłorocznej resztki wczoraj wieczorem, ale widzę, że zadziałało. Porzeczki też od razu tym poleciałam bo już coś je też dopadło eh. Oby na jak najdłużej to zadziałanie wystarczyło.
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 22:40, 19 maj 2015

Do góry
Beatko, przyszłam sprawdzić, co nowego u ciebie, a fotek brak. Choć jedną zrób. Pozdrawiam
Kosolkowa Pasja 22:28, 19 maj 2015

Do góry
Pytanie do Toszki, jeśli się pojawi: Czy trawka ID dobrze znosi słońce? Czy ją przypala?
Kosolkowa Pasja 22:27, 19 maj 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Azalia nn - jedyna jaką mam. Niezbyt mój kolor, ale póki co niech sobie jest Kwitnie jak szalona na tych kilku badylkach. Azalia od mojej babci.

Piękna azalia. Może w przyszłym roku sobie zaplanuję mini rabatkę azaliową? Jeszcze o nich nie doczytałam, ale podobają mi się coraz bardziej. Olu, wszystko u ciebie pięknie rośnie, normalnie pełna podziwu jestem dla twoich rączek. U mnie było dziś pogodnie do wieczora, podlałam ogród, a jak wróciłam do domu, po godzinie zaczęło padać
Pozdrawiam
Ogródek Iwony 22:15, 19 maj 2015

Do góry
Kasiu, Gosiu, Reniu, Małgosik, Katarzynka - wielkie dzięki dziewczyny. Za to, że zaglądacie. To motywuje.
Ogródek Iwony 22:10, 19 maj 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka - jak zwykle wszystko pięknie

Robal to opuchlak.

Metamorfoza zdumiewająca - powinnaś to wstawić w wątku z metamorfozami ogrodowymi

Jeżeli chodzi o rh to jesteś pewna, że te poskręcane liście to ich urok.....? No nie wiem - to nie czasem jakaś choroba?
W życiu nie widziałam takich liści na zdrowych rh, a trochę już ich widziałam

Czy na rabatach rozkładasz matę....?

Mirelko, dziękuję Wstawię, jak dokończymy kłąść obrzeża. Jeszcze brakuje z jednej strony
O opuchlakach sobie żartowałyśmy, bo cóż mamy z brzydactwami zrobić, jak one cwańsze od nas?
Jeśli chodzi o rododendrony, to w sprawie Novej Zembli rok temu radziłąm się Bogdzi i od niej wiem, ze to normalny wygląd tej odmiany. Martwiłam się wtedy, bo kupiłam ją dopiero co, a potem porównywałam listki z inną odmianą rh i się różniły wyglądem Tak po prostu ma
Poszukałam innych krzewów w innych ogrodach, zobacz, u Sylwii wygląda tak samo:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/59/596608/original.jpg
Znam Bogdzi zalecenia co do rodków i dbam o nie wg wskazówek. Dlatego maty oczywiście nie mam
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:56, 19 maj 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Sebek wie, co to jest. W zeszłym roku nazwał tą ślicznotkę i zapomniałam. Też ją mam. Macham Ewuniu
U mnie też mszyce pojawiły się, na śliwce i wiciokrzewie. Zrobię Desic jutro
Prawie - jak ogród 21:47, 19 maj 2015

Do góry
szemusia napisał(a)

Dziękuję, Renia
To moja pierwsza ogrodowiskowa rabata Wiązała się z demolką całego przedogródka, ale myślę, że było warto...

Beatko, naprawdę warto
Przygotowałam dla ciebie niespodziankę. Zapraszam
Niespodzianka
Ogródek Iwony 21:44, 19 maj 2015

Do góry
700 stron uczczę pokazaniem jednej metamorfozy mojego ogrodu
Dedykuję ją Beatce - Szemusi. Aby nie zmieniła zdania, że czasem demolka warta jest nowych doznań i wrażeń
MAJ 2014:

MAJ 2015:

Ogródek Iwony 21:25, 19 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Monika przebiłaś wszystkich

)))) trójkącików się zachciewa
Ogródek Iwony 21:09, 19 maj 2015

Do góry
O tej porze najbardziej lubię to zestawienie, troszkę przypadkiem dąbrówka znalazła się w hostach

Ogródek Iwony 20:58, 19 maj 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Pędzisz z prędkością światła - kilkanaście stron musiałam nadrobić
Ale warto, u Ciebie człowiek zawsze dowie się czegoś nowego

Hortki z odkladów same mi się ukorzeniły - z gałązki, która na ziemi lezała
Pozdrawiam...

Beatko, fajnie masz z tymi hortkami. Dzisiaj mój fachowiec biegał z deskami przez mój ogródek, gdzie mam zadołowane patyczki. Ja akurat trochę tam pieliłam. Zwrócił uwagę na te patyczki i się pytał, co to jest? Był zachwycony tymi młodymi listkami na patyczkach i że tyle tego. Też lubi ogródek. Wypatrzył nawet listki na patyczkach limek, gdzie ja ich nie widziałam. Jednak jak patyczki są grubsze, lepiej się ukorzeniają. Chyba mu potem jakieś dam. Będzie się cieszył
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies