Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Kalina"

Ogród bez reguł 08:26, 20 lut 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)

Ula, to kalina bodnantska Charles Lamont. Przysłali mi ją przedwczoraj. Jeszcze jest wypierdek mały - ale już ją kocham

Mówisz, że pachnie? Mam ją od kilku dni w koszyku - też mi wpadła w oko. Zupełnie nie znam się na kalinach ale myślałam o prowadzeniu jej w donicy - ciekawe czy to by się udało. Ten zimowy zapach przy wejsciu tak mnie kusi....
Czy wiesz moze czymroznisie CL od odmiany Dawn? Wydaje mi sieze nieco inny pokrój i docelowa wielkosc a jak z kwiatami?
Ogród bez reguł 07:52, 20 lut 2020

Do góry
UlaB napisał(a)
Ani sie obejrzysz i Edenka bedzie wielka.....
Na pewno pisalas jaka to kalina - czy mozesz przypomnieć?

Ula, to kalina bodnantska Charles Lamont. Przysłali mi ją przedwczoraj. Jeszcze jest wypierdek mały - ale już ją kocham
Ogród bez reguł 22:32, 19 lut 2020

Do góry
Ani sie obejrzysz i Edenka bedzie wielka.....
Na pewno pisalas jaka to kalina - czy mozesz przypomnieć?
Ogród bez reguł 21:03, 19 lut 2020

Do góry
A moja słodka kalina w zaciszu balkonowym zbiera siły do kwitnienia i pachnienia

Ogród bez reguł 17:24, 18 lut 2020

Do góry
No zobacz, zastanawiałam się, dlaczego ta kalina ma dużo mniej kwiatów niż w zeszłym roku, kiedy ją kupowałam. A odpowiedź taka oczywista.
Ogród bez reguł 15:48, 18 lut 2020

Do góry
Za to przyjechały moje roślinki!!!

Kalina bodnantska Charles Lemont Duża nie jest, ma 50 cm, ale też cena nie była wygórowana. Ma kwiatki i pachnie

Ogród bez reguł 21:07, 17 lut 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Magnolka jedzie. Moja Mama, która ma na sumieniu 8 sztuk w ogrodzie, mało nie spadła z krzesła, jak się przyznałam, co kupiłam . Pokazywałam ją Mrokasi - a sama się w niej zakochałam. To March Till Frost - pierwsze kwitnienie w marcu, potem - mniej obficie - nawet do przymrozków Taka kompaktowa bardziej, ale ciemnoróżowe duże kwiaty . Jestem jej baaardzo ciekawa...
Jedzie też kalina bodnantska Charles Lemont Będzie mi pachniała w lutym

Zazdroszczę obu
W takie zimy jak ta mróz magnolii kwitnącej w marcu nie jest straszny.
Ogród bez reguł 20:46, 17 lut 2020

Do góry
Magnolka jedzie. Moja Mama, która ma na sumieniu 8 sztuk w ogrodzie, mało nie spadła z krzesła, jak się przyznałam, co kupiłam . Pokazywałam ją Mrokasi - a sama się w niej zakochałam. To March Till Frost - pierwsze kwitnienie w marcu, potem - mniej obficie - nawet do przymrozków Taka kompaktowa bardziej, ale ciemnoróżowe duże kwiaty . Jestem jej baaardzo ciekawa...
Jedzie też kalina bodnantska Charles Lemont Będzie mi pachniała w lutym
Ogród Iwony 11:52, 17 lut 2020

Do góry
Kalina i wiśnia japońska już mają takie pąki
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:37, 16 lut 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
No nie mów, ze miałaś dzisiaj słońce... U mnie cały dzień padał deszcz. W zasadzie nic nie zrobiłam...

Niebo miało dziwny kolor, ale nie padało. Dość mocno wiało.
Na termometrze było 12 stopni. Zrobiłam oprysk promanalem cisom, grabom, żywotnikowym kulkom, drzewkom w sadzie i różom. Widać, że ogród dorasta. Dawniej wystarczył mi jeden 5 l pojemnik. dzisiaj zużyłam trzy.
Teraz świeci słońce, ale wiatr mnie skutecznie zniechęcił. Jeszcze pokasłuję, więc profilaktycznie zostałam w domowych pieleszach.

Ściętolistny wydoroślał.

Jej "wysokość" magnolia.

Kalina angielska

Myślałam, że po ścięciu traw będzie łyso, ale widok wciąż jest OK.

Uporządkowana skarpa- cisów i bukszpanów jeszcze nie ruszam. Czekam na marzec.

Zegar trzeba będzie natłuścić. To żeliwo pod wpływem wilgoci zaczyna rdzewieć. Posmarowałam kefirem beton w misie- czekam na glony.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 14:32, 15 lut 2020

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Dziewczęta. Co to za kalina? Ciemny róż i pachnie na metr.

Wow jaka piekna, jak pachnie to muszę mieć
Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:07, 14 lut 2020

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

mnie wyglada jak Charles Lamont, one sa takie nieoczywiste, jedna mam jasniejsza a druga wlasnie jest taka ciemna. Obie Charlesy ale mogla nastapic pomylka w szkolce i ta jasniejsza to Dawn.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:55, 14 lut 2020

Do góry

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:30, 12 lut 2020

Do góry
Staw obecnie wyglada tak

Emus wlasnie przywiozl jakies wieksze kamienie, ktorymi bedzie wykldal brzegi

wieje jeszcze i zimno w ogrodzie, zrobilam kilka fotek i ucieklam. Sabina w okolicy troche szkod narobila u nas obylo sie bez. Jyedynie trzy dachowki polecialy z dachu i spadly a miejsce gdzie zawsze stoi auto, tm razem stalo w innym ufff

ten ciemiernik sie rozszalal w tym roku podoba mi sie taki widoczek

a ten NN zaczyna dostalam go albo na gieldzie wymiany roslina lbo od sasiadki

Kalina
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 15:27, 11 lut 2020

Do góry
Kalina potrzebuje ciepłego stanowiska by zimozieloną być, a jest cudna więc warto poczekać. Ja też myślę gdzie by ją dać bo spora rośnie
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 15:24, 11 lut 2020

Do góry
W zeszłym roku skusiłam się na magnolię, zobaczymy co z tego będzie W kolejce czeka jeszcze kalina sztywnolistna, ona też zacisznie lubi. Na szczęście w jej wypadku nie muszę się zastanawiać, czy już kupować czy czekać - ewentualna miejscówkę zajmuje jej przyczepka, która zniknie najwcześniej w przyszłym roku
Co do oczarów, to odmianę mam upatrzoną od dawna, teraz pozostaje szukać w szkółkach
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:04, 11 lut 2020

Do góry
Maglime napisał(a)

Dziękuję za radę. Jeszcze rozważam bluszcz na płocie ale obawiam się że nie zapanuje nad nim.
Z żywopłotu kwitnacego jaki gatunek najbardziej Pani poleca. Strona wschodnio północna. Ziemia z przewagą gliny ale przy sosnach raczej sucho.

Hortensje drzewiaste lub bukietowe, tawuła wczesna, może kalina 'Popkorn', żylistek.
Ogród Basi 22:52, 09 lut 2020

Do góry
Wianek zimowy zdjęty z drzwi jeszcze nie sypie się. Więc leży sobie na opasce.

tulipany

kalina japońska

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 20:47, 08 lut 2020

Do góry
Teraz już wiem To oczar i kalina.
Nie mam żadnej z tych roślin, ale wiosenna zima powoduje, że rośliny ruszają z wegetacją. Trochę mnie to martwi, bo może jeszcze przyjść prawdziwa zima.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies