Witam!
Mam problem z wymyśleniem cokolwiek w tym miejscu ogrodu. Strona zachodnia domu, ziemia sucha miejscami nawet trawa nie chce rosnąć. Tuje podcięłam w tym roku bo za siatką był istny busz, do teraz bo sąsiad wkońcu wyczyścił chaszcze i zrobił pole, posiał pszenicę. Teraz odsłonił wszystko a ja nie mam koncepcji jak to wszystko zmienić. Podpowiedzcie coś plis 7
próbowałam to rozrysować ale mi się rozjechało i nie wyglądało tak ładnie.
Chciałabym się trzymać wymiarów belek, bo cięcie takich kolubryn nie jest łatwe.
no i 1,20m jest za mały, a 2,4 - za duży. i klops.
Podrzucam czysty rzut, gdyby ktoś miał czas, ochotę i pomysł
Nie mam pojęcia, co to za gość mnie odwiedza, dwa razy już go przyłapałam na jabłoni, za pierwszym razem aparat miałam daleko. za Drugim efekty jak widać, nieostre. A zgubiła mi się gdzieś moja książka z ptakami.
Dzień dobry, chciałam również podłączyć się do zapytań odnośnie chorób cisa. Cisy od 3lat pięknie rosły aż tu rok temu na wiosnę zauważyłam ze igły w niektórych miejscach delikatnie brązowieją. Zrobiłam raz oprysk topsinem w lecie jednak z racji tego ze nikt nie potrafił mi potwierdzić co to za choroba odpuściłam. W lecie wszystko wyglądało dużo lepiej i na jesień znów pojawiło się kilka gałązek brązowych. Na wiosnę wszystko wyglada już dużo gorzej i nie ukrywam ze zaczynam panikowac.
Będę ogromnie wdzięczna za wszelkie uwagi i propozycje rozwiązania kłopotu.
Z góry bardzo dziękuje.
W miejsce juk posadziłam ostnice, białe anemony i jeżówki. Ostnice miałam z własnego chowu, anemony zakupione w zeszłym roku a jeżówki zakupione teraz właśnie w tym celu. Trochę drogie ale wybrałam największe i na tyle rozrośnięte żeby je od razu podzielić. O takie:
Z weselszych rzecz to pochwalę się metamorfozą rabat przed domem. 6 lat temu posadziłam po 1 szt. juk. A teraz tak bardzo się rozrosły że postanowiłam je całkowicie usunąć. Okazało się to bardzo trudnym zadaniem, w ruch poszedł nie tylko szpadel ale też siekiera.
Tak było przed:
Mój nie taki już malutki, ponad 10 lat, ze 4 metry w obwodzie Temat do głębszego przeanalizowania Jeśli na tak to oczywiście, ze nie teraz tylko w lutym - marcu.