Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z wilkiem zamkn. 21:09, 03 kwi 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
dzisiejsza praca mojego eM
na jutro zleciłam biedakowi dosypanie kamyczków

Sylwuś podziękuj W zmobilizował mi eMa

Ten Twój W. to gigant bo gigantyczną robotę wykonał
Przedziwny Ogród 21:06, 03 kwi 2020

Do góry
AgataM napisał(a)

Witaj Aniu Dziękuję za słowa pochwały
Domki mają już kilka lat. Jeśli się nie mylę to kupiłam je w Kiku.
Pozdrawiam

kosz wygląda uroczo
Ogród bez reguł 21:02, 03 kwi 2020

Do góry
Ogród bez reguł 20:59, 03 kwi 2020

Do góry
Droga z pracy wyglądała tak:

Ogród na glinie 20:56, 03 kwi 2020

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Małgosiu, fajne miejsce na placyk wypoczynkowy szykujesz. Jaki ten stół ogrodniczy, bardzo jestem ciekawa

Taki. Solidny. Wysokość mojego blatu kuchennego, nieco dłuższy. Mam miejsce na ziemię, doniczki, posadzone już kwiaty. Super na stojąco się sadzi, dzieli, pikuje, sadzonkuje itp. Stoi zaraz naprzeciw kompostowników, czyli ziemię mam pod ręką do doniczek. Blacha ocynkowana, przycięta komputerowo przez blacharza i wywinięta na boki, i od frontu. Przynitowana do drewna.
Stolarz miała jakiegoś blacharza pod ręką. Tylko górna półeczka mogłaby być szersza, ale nie dałam wymiaru stolarzowi...
Jeszcze żadnych haczyków na narzędzia nie przymocowałam. Ale stół jest zasiedlony doniczkami i innymi drobiazgami.
Ogród bez reguł 20:47, 03 kwi 2020

Do góry
Podpatrzyłam dziś ziemniaczki - kiełkują

W ogródku emerytki 20:36, 03 kwi 2020

Do góry
Niewiele zrobiłam dziś w ogrodzie, bo wiał lodowaty wiatr i marzły ręce w gumowych rękawiczkach
Posadziłam tylko dalie do doniczek, bo niektóre wypuściły kiełki.
Postawiłam na parapetach, żeby miały ciepło, szybko ruszyły i szybko zakwitły.

Nie wysiałam też niczego, bo wiatr porwałby nasiona w siną dal
Ogród z wilkiem zamkn. 20:10, 03 kwi 2020

Do góry
dzisiejsza praca mojego eM
na jutro zleciłam biedakowi dosypanie kamyczków

Sylwuś podziękuj W zmobilizował mi eMa
Przedziwny Ogród 20:09, 03 kwi 2020

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Jakie cudne rzeczy robisz.

Dziękuję Pomysłów mam mnóstwo, ale czas i obecna sytuacja trochę mnie hamują......

Ogród z wilkiem zamkn. 20:00, 03 kwi 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Hej Madziulku jak zdrówko ?

Asiu lepiej ….już tylko kaszlę ….
buziaki

Urszulla napisał(a)
Pięknie

dziękuję
Ula ….ścinać jeszcze teraz te brązowe trawy ,czy już za późno ?

Kasya napisał(a)
Ale fajny domek
Tylko nie wiem gdzie stoi... obok ogrodu ?
Slicznie wszystko wyglada

Kasiu dziękuję
on stoi na drugiej działce ( teraz są one połączone -płot jest ściągnięty )
teraz już będziesz wiedzieć
Ptasi gaj 19:47, 03 kwi 2020

Do góry
pestka56 napisał(a)
Elu, napisz proszę, tak krok po kroku jak pielęgnujesz swoją BUGENWILLĘ. Potrzeban mi cała możliwa wiedza praktyczna dla znajomej, która w zeszłym roku kupiła. Nic mi nie powiedziała i wsadziła ją na zimę do piwnicy. Jeszcze żyje, ale...

Niech ją czym prędzej wyciągnie z tej piwnicy,postawi w słonecznym miejscu.
Jeżeli wypuściła świeże pędy w piwnicy ok 50 cm skrócić o połowę, w ogóle przyciac o polowe wszystkie świeże pędy (w normalnych warunkach takie jak moje to przycinam w połowie lutego). Wtedy zaczynam więcej podlewać i raz na tydzień do wody daje nawóz w płynie do pelargonii.
Bugenwilli nie trzymamy w czasie zimy w piwnicy chyba że oświetlona. Powinna stać w jasnym miejscu w temperaturze ok 15 stopni.

Liście które wypuściła w piwnicy mogą oblecieć jak zobaczą słońce tym się nie należy przejmować wypuści nowe.
Moja ma cały czas światło stoi na klatce schodowej od połowy lutego w salonie słoneczko ma jak świeci.

Jeżeli nie wypuściła żadnych nowych pedow o ile żyje to jak dostanie słońca zacznie powoli wypuszczać zielone liście. Podlać trochę aby nie przelać bo korzenie mogą zgnić jak górka nie ruszy.
To właściwie wszystko. Wystawić w drugiej połowie maja po przymrozkach na dwór i podlewać. Potrzebuje w lecie dosyć dużo wody i nawożenia aby dobrze kwitła.

Moje bugenwille rosną w donicach sporych. Wiosna wybieram przy bocznych ściankach stara ziemię i dosypuje świeżej ziemi zmieszana z granulkami nawozu substratu. Jedna nam w Wawie druga na działce.

Kasiu to właściwie wszystko trzeba ją obserwować jak ma suche łodygi to przyciąć.

Ta miastowa na balkonie

Ta to wiejska w stanie, ale głowę ma w słońcu. W altanie aby nie ziemia nie przeschla jak mnie nie ma.

Ogród w remoncie 19:12, 03 kwi 2020

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Przyszła ta stipa

Czy ona się wysiewa? Ciekawe.

Rzadko. Jesli chcesz miec wiecej to lepiej podzielic
Mój ogrodowy pamiętnik 18:54, 03 kwi 2020

Do góry
Tyle mam do posadzenia w weekend + 2 derenie. Nudzić się nie będę.
A jeszcze chciałabym jutro ponawozić trawnik i rośliny.

Ogród w remoncie 18:38, 03 kwi 2020

Do góry
Przyszła ta stipa

Czy ona się wysiewa? Ciekawe.
Pszczelarnia 18:22, 03 kwi 2020

Do góry
greg66 napisał(a)
Ewo wyczytałem u Dany, że chcesz zrobić ściezki z cegieł. Ja mam tylko takie ścieżki własnie w zeszłym roku jedną z nich robiłem. Tylko piasek dałem pod spód o potem na wierzch.

Zdjęcia potem usunę.

Grzesiu, nie usuwaj zdjęć. Ja chciałam tylko obrzeżenia wokół grządki w sadzie. Ale w sumie nie wiem, czy eMowi będzie dobrze kosić. Tak rozważam. Kusi mnie cegła, bo leży.
Ogród z łezką II 18:15, 03 kwi 2020

Do góry
Basilikum napisał(a)
oj teraz potrzebne

piekne widoczki
porobiam w ogrodzie ale slonko sie schowalao i zimno jakos, zeby chociaz popadalo. Znow zapowiada sie kwiecien bez opadow

Prawda...
Ja jutro tylko jeszcze 3 kulki tujkowe i na razie spokój. Za topiary i żywopłoty bierzemy się dopiero po świętach.

U nas też chłodno, mam nadzieję, że jutro będzie ciut lepiej.

Włączyłam nawadnianie, sucho bardzo. Niech się ze dwa dni podleje.

Przynajmniej hiacynty pachną, bo narcyzy mi praktycznie wyginęły...

Ogród na piasku i z wielkim murem 18:14, 03 kwi 2020

Do góry
Irenko, chętnie wysłałabym Ci sadzonki, ale jak to zrobić, czy u Ciebie poczta dociera regularnie ? jeśli coś wymyślisz to wyśle ze 50 sz

Zrobiłam zdjęcie gałązek magnolii, na pierwszym widać, że wcześniej gołe gałązki wypuściły listki, a na drugim pokazałam te małe białe wypustki na końcówce gałązki.
Te gałązki są dość duże, takie jak zostały obcięte z drzewa, zastanawiam się czy zostawić taką długość czy trochę je skrócić. Ale tak ładnie się zazieleniły

Ogród z łezką II 18:09, 03 kwi 2020

Do góry
W zeszły weekend pocięłam wszystko na skarpie, bardzo mi cierpiał kręgosłup po zimie, albo to już jednak starość doskwiera...

Dużo pąków jednej z magnolii przemarzło, dobrze, że są jeszcze kwiaty zamknięte, to szansa na kolor w dalszym ciągu jest

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 17:57, 03 kwi 2020

Do góry
Ewcia u mnie nawet większym problemem niż pchająca się trawa są krety, które mi tą cegłę rujnują na amen, sama zobacz
tu przy liliowcach, po zimie cegły spod kretówek nie widać

Ja na moim terenie mam takie doświadczenia, co sezon musimy cegłę wykopywać spod ziemi i czyścić, a w tym sezonie jeszcze odkopywać dodatkowo z naniesionego mułu miejscami, ale jak było świeżo zrobione było miodzio jak dwa lata temu z kostką koło rabat. Do tego mam wrażenie, że ta nasza ziemia to wprost sama zasysa coraz głębiej te nasze obwódki
Rok temu po odkopaniu z kretów było tak
a do początków tej obwódki nie mam dostępu bo fotki w lapku, który padł

teraz znów musimy wykopać i oczyścić

Ale u Ciebie ziemia inna, pluje kamieniami więc zasysać cegły nie powinna, kibicuję, bez obwódek nie utrzymasz trawy by nie właziła w warzywa, trudne by to było.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 17:54, 03 kwi 2020

Do góry
I moje słoneczka coraz bardziej żółte

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies