Strefy juz mamy wydzielone. Docelowo brama wjazdowa będzie w połowie rabaty nr 10, szambo lub oczyszczalnia gdzieś w okolicy obecnej bramy wjazdowej (nr 12). Ogrodzenie mamy tymczasowe i po stronie wewnętrznej wdłuż długiego boku lecą kable energetyczne. Także planowanie rabat stałych na ten moment nie ma sensu, bo i tak będa przesadzenia. Mam nadzieję, że będzie można ogrodzenie postawić bardzoiej w głąb, aby kable było poza ogrodzeniem i tam zrobic mini pas przedogórdka. Bardziej skupiam się na roślinach i barwach, które chcemy mieć docelowo.
Czy możesz podesłać link, pod którym znajdę te plany?
Za domkiem planujemy ukryć korę i inne rzeczy oraz mauzer, aby zbierać z domku deszczówkę. Rabat blisko samego domku nie chce mój partner, więc będzie tylko od strony północnej i zachodniej.
Rabatę nr 5 byłaby najbliżej i ma na celu zasłonić studzieknę, bo mocno się odznacza.
Tak mi się właśnie marzy, ale nie nanosiłam tego na plan.
Co do drzewek to nie wiemy jakie chcielibyśmy mieć docelowo. Prawy górny róg chciałam zarezerwować na humus, aby mieć ładną ziemię do wyrównania po budowie. 20 cm mamy ładne, poniżej jest margiel, także każda ilośc ładnej ziemi się przyda.