Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Rododendronowy ogród II. 10:29, 24 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bogdziu, ogród Leonardslee pokazywałam dawno temu, słabe zdjęcia zapewne bo nie było jeszcze sprzętu wtedy, ale na ogrodowisku jest tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/42-ogrody-angielskie-leonardslee

Czarne łabędzie i białe kangury, wszystko na opak.

Byłam w tym ogrodzie w 2005 roku. W 2010 został sprzedany podobno Rosjaninowi, a on zamknął go i nie ma już zwiedzania. Miałam zatem szczęście.

Danusiu przepraszam ze dopiero dzis odpisuje ale wyjasnienie jest powyżej , wczoraj padłam .Dzięki za informacje. To piękne miejsce, teren pofalowany , kazdy krzak świetnie widac nie to co na płaskim, zdjecia piękne.Szkoda ze juz nie można go zwiedzac bo na pewno chetnych byłoby wielu . Pozdrówka przesyłam.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:18, 23 sty 2017

Do góry
Irenko, berberysy, oczywiście wybrane odmiany rozchodników, niskie weigele, Persicaria microcephala 'Red Dragon', Pennisetum setaceum ‘Rubrum', koleusy, ale to jednoroczne.
Robinia akacjowa 21:05, 23 sty 2017

Do góry
Korzenie trzymają skarpę póki drzewo rośnie, teraz jeszcze będą trzymać zanim nie spróchnieją, tak myślę. Potem spowodują erozję gleby i ziemia się osunie.
Juka karolińska ogrodowa (Yucca filamentosa) 21:01, 23 sty 2017

Do góry
Yucca jest niebieskawa, może fajnie by wyglądała w dywanie z żółtej trzmieliny, ciętej na płasko i tryskające fontanny sztywnych liści?
Cięcie gałęzi - poprawa statyki mojego dębu 20:58, 23 sty 2017

Do góry
Prunus cerasifera "Nigra' - długo trzyma liście, wiosną kwitnie na różowo.
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:43, 23 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A może wspomożecie też reklamę z Ogrodowiska,wisi na górze na Forum.

http://sklep-nasiona.pl/kwiaty/

Świetne duży wybór na pewno coś zamówię jeszcze oglądam
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:04, 23 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

O masz, jakoś nie zwróciłam uwagi; niestety nie ma tego, co chcę, jest też drożej.
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:24, 23 sty 2017

Do góry

...uDany ogród 09:50, 23 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witam jako gospodyni tego miejsca i założycielka, nasz portal tym się różni od innych, że mamy też stronę główną z artykułami, które szukasz w wyszukiwarce lub bo tagach na dole z prawej strony (strona główna).

https://www.ogrodowisko.pl/

Zdjęcia przepiękne.

Danusiu witam serdecznie w moim ogrodzie
Dziękuję za dobre słowo z rana.
Z chęcią skorzystam z wiedzy zawartej na forum.
Jest wiele rzeczy, które chcę zmienić i udoskonalić, a tu z pewnością znajdę inspiracje.

...uDany ogród 09:45, 23 sty 2017

Do góry
Witam jako gospodyni tego miejsca i założycielka, nasz portal tym się różni od innych, że mamy też stronę główną z artykułami, które szukasz w wyszukiwarce lub bo tagach na dole z prawej strony (strona główna).

https://www.ogrodowisko.pl/

Zdjęcia przepiękne.
Lubię go :) 21:21, 22 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jak pozbyć się chwastów w ogrodzie

Można się pozbyć, musisz uruchomić więcej rąk w jednym czasie, wynając kogoś ewentualnie. Trzeba opielić raz a dobrze, z korzeniami i da się. Wiem coś o tym, bo mam wielkie ogrody w konserwacji.

Jak już uporasz się z korzeniami i będziesz systematycznie kontrolować do maja, to sprawa się uspokoi.

Też tak właśnie myślałam, że wezmę kogoś do pomocy i w jeden weekend zrobię wszystkie rabaty.
Lubię go :) 21:21, 22 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Można się pozbyć, musisz uruchomić więcej rąk w jednym czasie, wynając kogoś ewentualnie. Trzeba opielić raz a dobrze, z korzeniami i da się. Wiem coś o tym, bo mam wielkie ogrody w konserwacji.

Jak już uporasz się z korzeniami i będziesz systematycznie kontrolować do maja, to sprawa się uspokoi.

Najgorzej jest jak się właśnie nie systematycznie pieli i się wysieją nasiona to wtedy jest masakra Niektóre chwasty jak np. gwiazdnica to może z jednej rośliny być kilka tysięcy nasion nawet !!! Trzeba pilnować tych chwastów
Rododendronowy ogród II. 21:18, 22 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bogdziu, ogród Leonardslee pokazywałam dawno temu, słabe zdjęcia zapewne bo nie było jeszcze sprzętu wtedy, ale na ogrodowisku jest tutaj

Byłam w tym ogrodzie w 2005 roku. W 2010 został sprzedany podobno Rosjaninowi, a on zamknął go i nie ma już zwiedzania. Miałam zatem szczęście.

Danusiu, to może dołóż przy artykule te linki do zdjęć, które wstawiłam tu dla Bogdzi.
Szkoda, że zamknął ogród
Lubię go :) 21:12, 22 sty 2017

Do góry

Lubię go :) 21:09, 22 sty 2017

Do góry
Zdjęcia poprawiłam i watek był dobrze Jest w ogrodach, myślałam, że w powitaniach

Patrz uważnie gdy wklejasz zdjęcia, bo linki były bardzo podzielone i jedno zdjęcie tylko pół kodu. Poprzestawiałam i już jest dobrze.

Aha, jedna prośba. Do jednego postu nie więcej niż 4 zdjęcia, regulamin tak prosi.
Nadmiar przesunęłam do postu tylko z tekstem.

Pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 21:01, 22 sty 2017

Do góry

Ostnica - Stipa 20:47, 22 sty 2017

Do góry
Jaskry azjatyckie - uprawiane jako jednoroczne, chyba że Mirella je przechowuje zimą.
Lubię go :) 20:44, 22 sty 2017

Do góry
Ładnie masz, widać mega-pracę.

... Kiedy czegoś gorąco pragniesz... 17:16, 22 sty 2017

Do góry
Sylwiu witam serdecznie i dzięki za dodanie otuchy
Kasiu całe popołudnie czytam forum, na najbliższy czas nie planuję nawet żadnej książki ruszać, choć kocham literaturę. Będę tylko czytać tu o roślinach, póki nie kupię kilku nowych. No i wyczytałam w wątku "Iglaki - gatunki niepolecane" wpis Danusi:
Gardenarium napisał(a)
Nie wiem czy jodłę koreańską tutaj wymieniałam, ale jakby nie - to teraz czynię.
Otóż nie polecam jodły koreańskiej bo często nie rośnie tak jakbyśmy sobie tego życzyli, jeśli chcemy mieć tradycyjny kształt choinki to na pewno nie z jodły, wybierzmy raczej świerk serbski. Tutaj na potwierdzenie :
darunia napisał(a)
Danusiu czy jodłę koreańską można przyciąć - mam pod płotem ale nierówno rosną i mnie to denerwuje ... i miałam plan przycięcia je w jedną bryłę.
Tylko się zastanawiam czy nie zacznie dziwnie rosnąć?
Kubusiowo II 22:02, 21 sty 2017

Do góry
Teraz to już chyba zimowe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies