Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu ogród 10:43, 02 paź 2019

Do góry
Red Leonardo skutecznie jesieni się opiera. Kwitnie jak szalony cały sezon.

Klon pospolity Columnare jeszcze zielony, ale skrzydlaki rzucają się w oczy.

Irga Zabella -muszę dokupić

Miłorząb w jesiennych szatach, Graziella za nim jeszcze nie.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:41, 02 paź 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Tar - dzięki za głos w sprawie klona . Jak Sango Kaku i Oridono przeżyją w dobrym zdrowiu do wiosny to kupię kolejne klony palmowe . Zreszta nie tylko palmowe .

Magara - doorenbosy będę kupować stacjonarnie

Iwonka, Lucy - fota wytyczonych rabat z okna dachowego, oczywiście z telefonu więc wiadomo jaka jakość, poglądowo-robocza . Linie rabat będą jeszcze przechodzić kosiarkowy test .

I z tarasu:

Kaska no ekstra, lecisz jak burza ze wszystkim. Mnie sie podoba. Chociaz te rabate pod basenem (tam gdzie jest to cos betonowe) bardziej bym pozaoblała, do koszenia łatwiej i wizualnie miekko. wiesz o co chodzi.
Choroby i szkodniki cisów, cis - Taxus 10:35, 02 paź 2019

Do góry
Witajcie,
Mam problem z cisami. Od ok. Miesiąca zaczęły mi brązowieć, gubić igly.
Cisy zakupione w szkółce, ich bryły korzeniowe odsłonięte były biowlokniną. Posadzone w kwietniu, natomiast w docelowe miejsce trafiły w czerwcu. Podlewane systematycznie zgodnie z informacjami uzyskanymi że szkółki ( podczas upałów codziennie wieczorem) obecnie 2 razy w tygodniu. Tydzień temu wykonałam optyka na miseczniki, znalazłam na kilku drzewach pojedyncze osobniki, jednakże stan roślin z dnia na dzień pogarsza się. W sklepie ogrodniczym zalecił mi abym teraz zrobiła oprysk z Previcur+sanium.
Czy możecie mi coś doradzić, ponieważ nie chciałabym stracić tylu roślin.
Pozdrawiam

Kiedyś będzie tu ogród 10:35, 02 paź 2019

Do góry
No właśnie z tymi widokami mam lekki problem. Patrząc z domu obsadzone mam tak, że jak drzewa urosną to zasłonią. Ale z okolic stawu widoki są. Wprawdzie od wału do końca działki jest jeszcze 10-12m ale idzie tam wodociąg, więc mam ograniczenia co do drzew. A bardzo chciałam tam liściaki- taka płonąca ściana jesienią. Pewnie stanie na serbach, żeby przysłonić.

A jesień idzie...

Zielony zakątek z Antonówką 10:28, 02 paź 2019

Do góry
Oto nowe roślinki
- 3 Kruszyny pospolita Fine Line 'Ron Williams' /kupione koło Cyganki/
- 2 Molinie 'Tears of Joy', 3 Molinie Variegata /z Daglezji/
- 1 Krwiściąg mieszańcowy 'Pink Brushes', 1 Rdest himalajski 'Blackfield' PBR i 1 Kłosowiec mieszańcowy 'Blue Fortune' /kupione u Danusi/

Ja i mój ogródek, a może ogród 10:20, 02 paź 2019

Do góry
Na spacerku znalazłam takie niespodzianki

Ogród do odnowy 10:11, 02 paź 2019

Do góry
Ciągle czytam o nowych klonach, u Gruszki ściętolistny, teraz ten paldiski, a myślałam, że już więcej nie mam w głowie

orange dream

stoi jeszcze w doniczce, schowałam go gdy wichura była ale bardzo łyso zrobiło się na tej rabatce
Przerwa na kawę... 10:07, 02 paź 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Gosiu, no ładny jest Burning Love. Na razie kombinuję jakby go wsadzić. Może dam mu większą donicę i zadołuję. Miejsce dla niego wybrałam ze słońcem po południu. Nie wiem czy da tam radę. Ale na metce ma stanowisko słoneczne/półcień. W razie czego łatwiej przeniosę. Nie wiem tylko czy kwitnie obficie czy tak sobie, czy tylko z listków ozdobny. Mało jest o tej odmianie. A jak wygląda - sama oceń.

Jeszcze Curly Red mi się podoba

Bardzo ładny, jakoś na kwiaty nigdy specjalnie nie czekam, dla mnie zmienna kolorystyka liści i liście zimą to największa ich zaleta. Curly Red bardziej wrażliwy, zachwyacałam się piękną sadzonką w szkółce ale w końcu oprzytomniałam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:03, 02 paź 2019

Do góry
Agania napisał(a)

dobrze rozumiem, że to Ty Agatko na fotce z Danusią ???
Ogród do odnowy 09:56, 02 paź 2019

Do góry
TAR napisał(a)

to jest albo Barr's Blue albo Marina Volkonsky

mam podobnego od Szmitów Abendsonne - nowoangielskiego

a te od Ciebie jeszcze nie pokazały w pełni koloru, dopiero jak ruszą nowe pędy od korzenia będzie można je w pełni podziwiać
Moja działka na Dębowym Lesie 09:49, 02 paź 2019

Do góry
Jeżówka Green Twister

Starsza Limka

a tu w towarzystwie z hortensją Kyushu

I hortensja Bobo

Wymarzony sielankowy ogród..... 09:46, 02 paź 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)
i takie jeszcze inne fotki buziaczki

Ja podziwiam teraz trawy , bo jesień to ich czas i fajnie ta rabata Wam wyszła
Masz dobrą ziemie pod każde kwiatki, co byś nie wsadziła pięknie się panoszy na rabatach...też pochwalę rozchodniki
ładny karminowy kolor mają
Śliczny jesienny pokaz

Nasionka poszły w czwartek w zeszłym tygodniu więc zaglądaj do skrzyneczki
buziak
Moja działka na Dębowym Lesie 09:46, 02 paź 2019

Do góry
Ania111 napisał(a)
Ania , jak przechowujesz karpy dalii ?

Mam jedną biała niską w donicy , ( kupiłam już kwitnącą na rynku )
może bym spróbowała ją przechować do następnego roku ,
bo jak sądzie pewnie w donicy się trochę rozrosły karpy ,
I kiedy je mam wykopać a może zostawić w donicy ?

Aniu, skoro masz ja w donicy.To ją ja tak w tej donicy zostawiałabym przez cała zimę .W piwnicy.Po przymrozkach, część zielną usuniesz, przytniesz nisko.I bez podlewania .A na wiosnę . w marcu wymnij .Daj świeżej ziemi, nawozu i podlewaj.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:46, 02 paź 2019

Do góry
Tar - dzięki za głos w sprawie klona . Jak Sango Kaku i Oridono przeżyją w dobrym zdrowiu do wiosny to kupię kolejne klony palmowe . Zreszta nie tylko palmowe .

Magara - doorenbosy będę kupować stacjonarnie

Iwonka, Lucy - fota wytyczonych rabat z okna dachowego, oczywiście z telefonu więc wiadomo jaka jakość, poglądowo-robocza . Linie rabat będą jeszcze przechodzić kosiarkowy test .

I z tarasu:
Tajemniczy Ogród 09:45, 02 paź 2019

Do góry
A, zapomniałam się pochwalić moją tajemniczą dziewczyną do tajemniczego ogrodu, którą przywiozłam z podróży

I bukiet z lasu przyniesiony:

I bohaterka drugiego planu w zbliżeniu...

To tak na pamiątkę, żeby nie umknęło.
Moja działka na Dębowym Lesie 09:41, 02 paź 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Przepiękne muszę zobaczyć na żywo koniecznie

nie mam spawy.
Furtka jak jestem zawsze jest otwarta .

Ogród Małej Mi 2017 09:38, 02 paź 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Obiecałam foty i zrobiłam
A teraz uciekam do spania, bo skoro świt dzwoni budzik.. i strasznie tego nie lubię ..
Po lewej w dali buksy nie cięte, a po prawej bliżej też.. ale tego nie widzimy
Ale trawki cudne

Śliczny ten widoczek
W Bieszczadach dodałaś koloru sobą
Moja działka na Dębowym Lesie 09:37, 02 paź 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)

Aniu a co to za roślinka? dalie masz cudne, też je bardzo lubię, oby jeszcze nie było przymrozków, to będą nas cieszyć kolorkami plony warzywnikowe niezłe, i na pewno cieszą pozdrawiam

Ewa777 napisał(a)
Też jestem ciekawa co to za roślinka, którą zacytowała Monika Wygląda bardzo intrygująco.

Monia,Ewo, to nasienniki trojeści bulwiastej.wygladaja ładnie.I jeszcze później tez.

a takie teraz ma jeszcze nie dojrzałe w pełni ładne nasienniki.
Przerwa na kawę... 09:37, 02 paź 2019

Do góry
Asia, fakt. Ale i tak teraz muszę kombinować.
Ale nie mogłam się oprzeć takim kolorom.
Stewartia - będę ją wyprowadzać na drzewo. Była druga sadzonka z listkami prawie pomarańczowymi ale miała gorszy kształt. Ta idealnie nadaje się na wyprowadzenie.

I coś co podobno jest ciekawostką dendrologiczną ze względu na 3 rodzje liści jednocześnie znajdujące się na drzewie - sassafras albidum. W założeniu będzie posadzone za płotem za umbrą, aby dać jej odpowiednie tło w przyszłości.

Miłkowo - sezon 2016-2022 09:33, 02 paź 2019

Do góry

Gratuluję wnuków i I miejsca w prestiżowym konkursie
To cieszy, gdy ktoś z zewnątrz doceni naszą pracę. Twój ogród jest naprawdę zjawiskowy (nie tylko zdjęcia, Grzesiek widział na żywo i opowiadał mi o Twoim ogrodzie), więc dyplom jest w pełni zasłużony.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies