Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 17:11, 27 lis 2019

Do góry
Sierotko, dziękuję, zapraszam, zaglądaj, do Ciebie muszę zajrzeć, bo nie pamiętam Twego ogrodu.
Wspomnienia:
rok 215 wiosna, oraz 2019
W moim małym ogródeczku - Dorota 17:09, 27 lis 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Nie było ciebie na wątku a to ty tworzylas wizytówkę.
Też chciałam zrobić, ale tyle czasu aby te wszystkie foty pozbierać.
Tak prawdę mówiąc mało zaglądam na wizytówki, wolę oglądać na wątku i czytać co jest grane.
Jutro zobaczę wizytówkę co stworzyłaś
Ja najlepsze ujęcia z ogródka od razu wrzucam do folderu wizytówka z danego miesiąca i później mam gotowe. obecnie jak zagląda się na jakiś wątek to prawie nic się nie dzieje, a w wizytówce łatwo zorientować się czego można spodziewać się po danym ogrodzie.

Oto zgromadzony materiał do okrywania roślin przed zimnem.

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:03, 27 lis 2019

Do góry
viva napisał(a)
Dorotko, wciąż nie mogę uwierzyć w ten Twój mały ogródeczek
Tyle pięknych roślin i pięknie zrobionych im portretów.
Podziwiam Twoje pomysły zdobnicze, gratulacje
Dziękuję ślicznie z miłe słowa. Czasem sama się dziwię jak ja tyle roślin upchnęłam w te moje 12 arów na których stoi dom, budynek gospodarczy, altana, jest duży trawnik i niezliczona ilość bylin.

Magiczne światło kiedyś uchwyciłam, taka magiczna chwila trwała tylko 5 minut. Wschód słońca uchwycony przez kuchenne okno.
Ogród Basi 16:33, 27 lis 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)

Panią troszkę przyodziałam.

Jak dobrze, że dostała jakieś okrycie, bo przecież na zimę się ma , a nie na lato.
Czy podstawę tej damie robiłaś sama, czy była w komplecie?
W ogródku wysprzątane pięknie. Ja zabrałam się za okrywanie róż stroiszem ze srebrnego świerka.
Dwa ogrody 16:23, 27 lis 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Oglądam sobie z lat poprzednich. I te łosie na schodach i ptaszki w klatkach -
Ogród w mieście-ogrodzie 15:22, 27 lis 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Hej Andrzeju Ty tak od października 2016 siedzisz na tym drzewie ?
Może zejdź juz niego
Piękny ogród będę podglądać pozdrowienia zostawiam

Cześć! Nie zapowiada się, żebym zlazł!
pozdrawiam

Dzielna parocja jeszcze w liściu:
Liliowo i kolorowo:) 14:57, 27 lis 2019

Do góry
Ania111 napisał(a)
Danusiu ,

przepraszam najmocniej
mam nadzieję ,że mi wybaczysz

ściskam mocno

No przeciez nic sie nie stało
Poprawiłam tylko dla formalnosci i nic wiecej Aniu, a o to koloru troche dla uśmiechu Wybrałaś już róze i powojniki dla siebie?

Ogród bez reguł 14:41, 27 lis 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)

bardzo pozadany widok o tej porze roku.

Liliowo i kolorowo:) 13:44, 27 lis 2019

Do góry
Ania111 napisał(a)
Elu ,

Jakie masz piękne koleżanki
Z takimi to kawa super smakuje
Pozdrawiam

No nie jestem Ela

Ale koleżnki moje ogrodowe haha, one wcześnie rano zaczynają swoje śniadanie, cieszą bardzo, tak jak jeże, ale teraz już śpią. Za to już przechadzają się bażanty i mają swoje ścieżki jak zauważyłam. Musze tez juz stołowkę ptasią otworzyć, bedzie co fotografować mam nadzieje, bo ptaków ubywa niestety z roku na rok.
Wrzosowisko już okryłam igliwiem, jeszcze dwie trawy musze powiązać. Pozdrawiam

Liliowo i kolorowo:) 13:37, 27 lis 2019

Do góry
ElaS napisał(a)

Ogrodzenie mam obsadzone leszczyną. Kiedyś było sporo wiewiórek. Dziś nie ma. Zaczęłam się zastanawiać gdzie przepadły rude kitki.

U mnie za płotem jest dużo leszczyn i dęby, ale ganiają mi po parapetach, po drutach i na szyszki do świerków

Liliowo i kolorowo:) 13:35, 27 lis 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Wiewióreczka cudna
Fajne miejsca masz na spacery i masz z kim słodko spacerować

Oj tak, dużo ładnych miejsc mamy wokół i do gór też bardzo blisko, no i Czechy gdzie jest wiele fajnych miejsc, zamków i ta ich cisza Można odpoczywać
Jeszcze teraz ładna pogoda ale już zbliza się mróz.
Chodz liscie jeszcze na drzewach. Zawsze obcinamy wierzbe a w tym roku jakoś nie wyszło.

Podwórkowa rehabilitacja 13:10, 27 lis 2019

Do góry
Ryska ku pamięci
Cebule uziemione

Przerwa na kawę... 11:59, 27 lis 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Dla Asi Makadamii - mój Cherokee Chief teraz. Formuję go ma mini drzewko. Jest u mnie 3 sezon. Rabatka pod nim ma 1x1 m

Iwonko, dziękuję.
Całkiem zapomniałam, że Ty też tego derenia masz, i że go nawet widziałam po posadzeniu
Jakoś Teutonia bardziej zapadła mi w pamięć

Ogród bez reguł 11:40, 27 lis 2019

Do góry
Wszędzie stipa i róże Czyli nuuuda, panie, nuuuda…
Oj, bez tej stipy byłaby pustynia...
A na zaprzyjaźnionym oczku...

Ogród bez reguł 11:33, 27 lis 2019

Do góry
Ogród bez reguł 11:14, 27 lis 2019

Do góry
Widzę, że tu i ówdzie dziewczyny ratują się przed jesienną chandrą i depresją wspominkami z lata. Pomyślałam, że to bardzo dobry pomysł - wrzucić odrobinę koloru innego niż wszechobecny korten

Taki był mój czerwiec 2019:

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 10:47, 27 lis 2019

Do góry
TAR napisał(a)

miejsce przepiekne, niemniej czytalam, ze wiele gatunkow zwierzat w tym lemury zagrozone sa wyginieciem z powodu masowej wycinki lasow deszczowych. ludzie to najwiekszy szkodnik na swiecie. wczoraj czytalam o koalach, ze obecne pozary w Australii moga spowodowac wyeliminowanie calego gatunku tych fantastycznych zwierzat. Straszne.

Zgadzam się z Tobą,że człowiek to największy szkodnik, a na Madagaskarze nie ma żadnych wrogów oprócz biedy. Wycinka lasów to niepowetowane straty, niestety dalej jest prowadzona i to często rabunkowo. Podobnie jak wypalanie sawanny. Lemury są pod ochrona i całe szczęście, są takie słodkie, że brak słów.
Na szczęście Madagaskar w dużej części został jeszcze "nieskażony" . Spowodowane jest to wielkością wyspy, dużymi odległościami i ..brakiem dróg. Trudne warunki podróżowania powodują, że z ponad 200 osób, które przyleciały z nami samolotem na Nosy-Be 18 zdecydowało się na zwiedzanie Madagaskaru , a reszta została w resortach

Obcowanie ze zwierzętami w ich naturalnym środowisku, to bezcenne przeżycie ! Lemury nie boją się ludzi, są towarzyskie i ciekawskie. Same przychodzą na spotkanie z ludźmi i robią popisy
Przedziwny Ogród 09:16, 27 lis 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
ogarnięte, czyściutko i jeszcze tak kolorowo u Ciebie, pozdrawiam,
zapomniałam jeszcze podziwiam murki.

Dziękuję bardzo Może dlatego, że pogoda była idealna na porządki. Jeszcze jest trochę do zrobienia, ale zostawię to na wiosnę.

Pachnący różami, malowany bylinami 09:02, 27 lis 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Róża Rotes Phänomen (Baum 2002)

Ta jest świetna - mam ją. Zwraca uwagę.

Róże historyczne ...

Od lat niezmiennie uwielbiam 'Rose de Rhest' i 'Reine des Violettes' .

Ewa, szukałam róż na przetwory i róża Rotes Phänomen wpadła mi w oko. Bardzo jestem ciekawa, czy będzie taka śliczna jak na zdjęciach. Pocieszyłaś mnie i jest nadzieja. Długo ociągałam się z ich zakupem, chyba dlatego że w większości kwitną tylko raz. Teraz kiedy mam już dość dużo roślin kwitnących nie będzie mi to tak przeszkadzało.

Ona ma mieć też ładne pędy.

Takie ładne pędy, zwłaszcza jesienią, ma róża Paganini. Bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie nie tylko latem, ale i jesienią.

Oto Paganini w różnych odsłonach.
To może o nim trochę napiszę. Bardzo żywotna i zdrowa róża. To róża piżmowa. Wypuszcza długie pędy(ok 1,5- 2m), ale niestety nie są sztywne. Wymaga podpór. U mnie ma w postaci dzwonu, ale zmienię na ściankę i to dość szeroką. Upięty będzie wyglądał bosko. Pierwsze kwitnienie bardzo obfite. Potem kwitnie nieprzerwanie do samych mrozów. Oczywiście kwiatów nie ma już tak dużo.
To róża piżmowa. Mam trzy róże piżmowe i bardzo je polecam. Są zdrowe, kwitną cały sezon.

Czerwcowy Paganini

W jesiennej odsłonie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies