Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie

KasiaLangier 12:00, 26 lis 2019

Aniu, Agato dziękuję dziewczyny Przyroda na Madagaskarze jest zachwycająca, czułam się jak na planie filmu przygodowego
TAR 09:18, 27 lis 2019

KasiaLangier napisał(a)

Madagaskar jest miejscem gdzie można cofnąć się w czasie o dobre sto lat i dalej niepodzielnie rządzi tam natura
Dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam serdecznie

miejsce przepiekne, niemniej czytalam, ze wiele gatunkow zwierzat w tym lemury zagrozone sa wyginieciem z powodu masowej wycinki lasow deszczowych. ludzie to najwiekszy szkodnik na swiecie. wczoraj czytalam o koalach, ze obecne pozary w Australii moga spowodowac wyeliminowanie calego gatunku tych fantastycznych zwierzat. Straszne.
KasiaLangier 10:47, 27 lis 2019

TAR napisał(a)

miejsce przepiekne, niemniej czytalam, ze wiele gatunkow zwierzat w tym lemury zagrozone sa wyginieciem z powodu masowej wycinki lasow deszczowych. ludzie to najwiekszy szkodnik na swiecie. wczoraj czytalam o koalach, ze obecne pozary w Australii moga spowodowac wyeliminowanie calego gatunku tych fantastycznych zwierzat. Straszne.

Zgadzam się z Tobą,że człowiek to największy szkodnik, a na Madagaskarze nie ma żadnych wrogów oprócz biedy. Wycinka lasów to niepowetowane straty, niestety dalej jest prowadzona i to często rabunkowo. Podobnie jak wypalanie sawanny. Lemury są pod ochrona i całe szczęście, są takie słodkie, że brak słów.
Na szczęście Madagaskar w dużej części został jeszcze "nieskażony" . Spowodowane jest to wielkością wyspy, dużymi odległościami i ..brakiem dróg. Trudne warunki podróżowania powodują, że z ponad 200 osób, które przyleciały z nami samolotem na Nosy-Be 18 zdecydowało się na zwiedzanie Madagaskaru , a reszta została w resortach

Obcowanie ze zwierzętami w ich naturalnym środowisku, to bezcenne przeżycie ! Lemury nie boją się ludzi, są towarzyskie i ciekawskie. Same przychodzą na spotkanie z ludźmi i robią popisy
KasiaLangier 20:08, 03 gru 2019

Dzisiaj w nocy spadł pierwszy śnieg o[img size=640x480]
KasiaLangier 12:56, 04 gru 2019

Pod koniec listopada, po powrocie z Madagaskaru, w ogrodzie było jeszcze kolorowo

Nastąpiło otwarcie stołówek dla ptaków

marba 16:20, 04 gru 2019

Kasiu, dawno mnie u Ciebie nie było, ale już nadrobiłam zaległości w Twoim wątku. Piękną wyprawę ostatnio miałaś, aż zazdroszczę, a fotki z lemurami cudowne.
KasiaLangier 20:37, 11 gru 2019

Ku pamięci...jestem ciekawa, czy ktoś zauważy różnicę w moim ogrodzie i nie jest to ubrana choinka i przestawione ptaki
KasiaLangier 20:38, 11 gru 2019

marba napisał(a)
Kasiu, dawno mnie u Ciebie nie było, ale już nadrobiłam zaległości w Twoim wątku. Piękną wyprawę ostatnio miałaś, aż zazdroszczę, a fotki z lemurami cudowne.

Basiu, dziękuję za odwiedziny i serdecznie pozdrawiam
KasiaLangier 20:54, 11 gru 2019

Dzisiaj był cudny "przypudrowany" dzień

KasiaLangier 21:01, 11 gru 2019