Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Liliowo i kolorowo:) 14:57, 27 lis 2019

Do góry
Ania111 napisał(a)
Danusiu ,

przepraszam najmocniej
mam nadzieję ,że mi wybaczysz

ściskam mocno

No przeciez nic sie nie stało
Poprawiłam tylko dla formalnosci i nic wiecej Aniu, a o to koloru troche dla uśmiechu Wybrałaś już róze i powojniki dla siebie?

Ogród bez reguł 14:41, 27 lis 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)

bardzo pozadany widok o tej porze roku.

Liliowo i kolorowo:) 13:44, 27 lis 2019

Do góry
Ania111 napisał(a)
Elu ,

Jakie masz piękne koleżanki
Z takimi to kawa super smakuje
Pozdrawiam

No nie jestem Ela

Ale koleżnki moje ogrodowe haha, one wcześnie rano zaczynają swoje śniadanie, cieszą bardzo, tak jak jeże, ale teraz już śpią. Za to już przechadzają się bażanty i mają swoje ścieżki jak zauważyłam. Musze tez juz stołowkę ptasią otworzyć, bedzie co fotografować mam nadzieje, bo ptaków ubywa niestety z roku na rok.
Wrzosowisko już okryłam igliwiem, jeszcze dwie trawy musze powiązać. Pozdrawiam

Liliowo i kolorowo:) 13:37, 27 lis 2019

Do góry
ElaS napisał(a)

Ogrodzenie mam obsadzone leszczyną. Kiedyś było sporo wiewiórek. Dziś nie ma. Zaczęłam się zastanawiać gdzie przepadły rude kitki.

U mnie za płotem jest dużo leszczyn i dęby, ale ganiają mi po parapetach, po drutach i na szyszki do świerków

Liliowo i kolorowo:) 13:35, 27 lis 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Wiewióreczka cudna
Fajne miejsca masz na spacery i masz z kim słodko spacerować

Oj tak, dużo ładnych miejsc mamy wokół i do gór też bardzo blisko, no i Czechy gdzie jest wiele fajnych miejsc, zamków i ta ich cisza Można odpoczywać
Jeszcze teraz ładna pogoda ale już zbliza się mróz.
Chodz liscie jeszcze na drzewach. Zawsze obcinamy wierzbe a w tym roku jakoś nie wyszło.

Podwórkowa rehabilitacja 13:10, 27 lis 2019

Do góry
Ryska ku pamięci
Cebule uziemione

Przerwa na kawę... 11:59, 27 lis 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Dla Asi Makadamii - mój Cherokee Chief teraz. Formuję go ma mini drzewko. Jest u mnie 3 sezon. Rabatka pod nim ma 1x1 m

Iwonko, dziękuję.
Całkiem zapomniałam, że Ty też tego derenia masz, i że go nawet widziałam po posadzeniu
Jakoś Teutonia bardziej zapadła mi w pamięć

Ogród bez reguł 11:40, 27 lis 2019

Do góry
Wszędzie stipa i róże Czyli nuuuda, panie, nuuuda…
Oj, bez tej stipy byłaby pustynia...
A na zaprzyjaźnionym oczku...

Ogród bez reguł 11:33, 27 lis 2019

Do góry
Ogród bez reguł 11:14, 27 lis 2019

Do góry
Widzę, że tu i ówdzie dziewczyny ratują się przed jesienną chandrą i depresją wspominkami z lata. Pomyślałam, że to bardzo dobry pomysł - wrzucić odrobinę koloru innego niż wszechobecny korten

Taki był mój czerwiec 2019:

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 10:47, 27 lis 2019

Do góry
TAR napisał(a)

miejsce przepiekne, niemniej czytalam, ze wiele gatunkow zwierzat w tym lemury zagrozone sa wyginieciem z powodu masowej wycinki lasow deszczowych. ludzie to najwiekszy szkodnik na swiecie. wczoraj czytalam o koalach, ze obecne pozary w Australii moga spowodowac wyeliminowanie calego gatunku tych fantastycznych zwierzat. Straszne.

Zgadzam się z Tobą,że człowiek to największy szkodnik, a na Madagaskarze nie ma żadnych wrogów oprócz biedy. Wycinka lasów to niepowetowane straty, niestety dalej jest prowadzona i to często rabunkowo. Podobnie jak wypalanie sawanny. Lemury są pod ochrona i całe szczęście, są takie słodkie, że brak słów.
Na szczęście Madagaskar w dużej części został jeszcze "nieskażony" . Spowodowane jest to wielkością wyspy, dużymi odległościami i ..brakiem dróg. Trudne warunki podróżowania powodują, że z ponad 200 osób, które przyleciały z nami samolotem na Nosy-Be 18 zdecydowało się na zwiedzanie Madagaskaru , a reszta została w resortach

Obcowanie ze zwierzętami w ich naturalnym środowisku, to bezcenne przeżycie ! Lemury nie boją się ludzi, są towarzyskie i ciekawskie. Same przychodzą na spotkanie z ludźmi i robią popisy
Przedziwny Ogród 09:16, 27 lis 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
ogarnięte, czyściutko i jeszcze tak kolorowo u Ciebie, pozdrawiam,
zapomniałam jeszcze podziwiam murki.

Dziękuję bardzo Może dlatego, że pogoda była idealna na porządki. Jeszcze jest trochę do zrobienia, ale zostawię to na wiosnę.

Pachnący różami, malowany bylinami 09:02, 27 lis 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Róża Rotes Phänomen (Baum 2002)

Ta jest świetna - mam ją. Zwraca uwagę.

Róże historyczne ...

Od lat niezmiennie uwielbiam 'Rose de Rhest' i 'Reine des Violettes' .

Ewa, szukałam róż na przetwory i róża Rotes Phänomen wpadła mi w oko. Bardzo jestem ciekawa, czy będzie taka śliczna jak na zdjęciach. Pocieszyłaś mnie i jest nadzieja. Długo ociągałam się z ich zakupem, chyba dlatego że w większości kwitną tylko raz. Teraz kiedy mam już dość dużo roślin kwitnących nie będzie mi to tak przeszkadzało.

Ona ma mieć też ładne pędy.

Takie ładne pędy, zwłaszcza jesienią, ma róża Paganini. Bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie nie tylko latem, ale i jesienią.

Oto Paganini w różnych odsłonach.
To może o nim trochę napiszę. Bardzo żywotna i zdrowa róża. To róża piżmowa. Wypuszcza długie pędy(ok 1,5- 2m), ale niestety nie są sztywne. Wymaga podpór. U mnie ma w postaci dzwonu, ale zmienię na ściankę i to dość szeroką. Upięty będzie wyglądał bosko. Pierwsze kwitnienie bardzo obfite. Potem kwitnie nieprzerwanie do samych mrozów. Oczywiście kwiatów nie ma już tak dużo.
To róża piżmowa. Mam trzy róże piżmowe i bardzo je polecam. Są zdrowe, kwitną cały sezon.

Czerwcowy Paganini

W jesiennej odsłonie

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 08:01, 27 lis 2019

Do góry
Witam serdecznie
Mam pytanie odnośnie hortensji ogrodowej. Po tym jak nigdy nie zakwitła w gruncie przezimowałam ją zeszłej zimy w garażu (ok 10 stopni, z oknem ) wystartowała bardzo wcześnie ale mimo to pięknie zakwitła.

Posadziłam ją do gruntu w miejscu osłoniętym od wiatrów gdzie docelowo ma rosnąć. Bardzo bym chciała,żeby w przyszłym roku również zakwitła stąd moje pytanie. Przy jakiej temperaturze powinnam ją okryć ? Boję się za wcześnie ale nie chciałabym przegapić odpowiedniego momentu. Dziękuję za pomoc
Między brzozami 21:46, 26 lis 2019

Do góry
Misia napisał(a)
Kilka zdjęć dzisiejszego poranka

Wow ale cudne fotki
A dobro po konikach to świetna sprawa - nawozik przedni
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 20:42, 26 lis 2019

Do góry
Koniec marudzenia zapachy cudne przesyłam

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 19:31, 26 lis 2019

Do góry
nyna76 napisał(a)
Witaj Asiu, przebrnęłam przez wszystkie strony Twojego wątku. Zajęło mi to 2 tygodnie.
Zgłębiam tematy piaszczystych RODOSÓW bo też taki mam .
4 lata roboty i jest pięknie u ciebie, naprawdę. Chyba taka systematyczność w pracy ogródkowej mega popłaca.
Ja wpadam jak perszing i mimo że zap...dalam pół dnia nie ma efektu... oprócz obolałych członków oczywiście.
Będę śledziła poczynania twe jeśli pozwolisz.
Pozdrawiam i wszystkiego naj z okazji jaką świętowałaś.
Ja świętuję 28.11,więc też strzelec?
Ania

Cześć Aniu
Szallllona, tyle stron przeczytałaś? No szalllona ale miło mi słyszeć, że mój RODos wpadł Ci w oko
Pracy jeszcze mam mnóstwo, są jeszcze zakątki do których cywilizacja nie dotarła ale małymi kroczkami do przodu. Systematyczność to chyba mi się rozjechała, przynajmniej w tym roku. Ostatnie 2 miesiące sezonu, z uwagi na problemy zdrowotne, zawalone na całej linii
Bardzo dziękuję za odwiedziny i życzenia, jam najprawdziwszy skorpion ze wszystkimi wadami i zaletami

Zaraz znajdę jakiś ładny obrazek...
Ogród Basi 19:31, 26 lis 2019

Do góry
Na te beczki kiedyś może "wejdzie" bluszcz. To trochę zasłoni je. Ale jeszcze jest mały. No i kalina ma też takie zadanie zasłonięcia ich.

Ogród Basi 19:27, 26 lis 2019

Do góry

Tu nowa rabatka, w miejscu ziołownika. Lubczyk, seler, melisa, szczypiorek będą wśród roślin ozdobnych.
Posadziłam tu też kalinę japońską, małą sadzonkę z jednym pędem ale za to dość grubym(okazało się, że jedna kalina z tych przesadzanych miała odnóżkę, już nawet całkiem dobrze ukorzenioną). I tu ją posadziłam. Tu mniej jest słońca, tylko do godziny 10-11. Ale zobaczymy jak będzie rosła. Mam nadzieję na zasłonięcie tych beczek na deszczówkę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies