Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Między brzozami

Między brzozami

Rumianka 19:03, 26 lis 2019

Pojechałam dziś do siebie na działkę i szron utrzymywał się jeszcze w lesie, a u mnie wszędzie mokro...brr
Misia 20:12, 26 lis 2019

Do południa śladu nie było po mrozie i nawet skusiłam się na rozsypywanie kory ale przy 9 worku już miałam dość zimnicy brrr... i zabrałam się za coś bardziej rozgrzewającego czyli zbieranie "złota" po konikach z sąsiedniej łąki uzbierało mi się dziś 4 worki po korze Myślę aby zostawić to w tych workach i wiosną podsypać pod róże i byliny
Rumianka 21:16, 26 lis 2019

Fajnie, że masz "kopalnię złota" na wyciągnięcie ręki. Zawsze to co naturalne jest korzystniejsze dla gleby i roślin... moje roślinki muszą zadowolić się sztucznymi nawozami, ponieważ w pobliżu takiego złota nie uświadczę... Gdybym jednak poszperała w ogłoszeniach, to może trafiłabym, ale z pewnością nie w pobliżu...
Aurelllia 21:46, 26 lis 2019

Misia napisał(a)
Kilka zdjęć dzisiejszego poranka

Wow ale cudne fotki
A dobro po konikach to świetna sprawa - nawozik przedni
sarenka 16:04, 27 lis 2019

Te -3 to wygląda jak jakoes-10
Misia 16:33, 27 lis 2019

Całe szczęście że nie -10 bo na nowej rabacie jeszcze kołderki z kory brakuje
Misia 18:29, 28 lis 2019

No i koniec sezonu w końcu i u mnie zawitał, czyli rozsypałam ostatnie worki kory pokusiłam się więc o małe podsumowanie sezonu Po przespanej wiośnie udało mi się jesienią nadrobić sporo prac. Posadziłam żywopłot bukowy i cisowy, przygotowałam glebę na rabacie między trawnikami i pod drzewka owocowe, przesadziłam krzaczki porzeczek i agrestu oraz berberysy, a także graby kolumnowe przed domem. Obsadziłam rabatę za domkiem chłopaków pod brzozami, szkielet na rabacie zachodniej i między trawnikami oraz Ambrowca przed domem. Przewaliłam cały kompostownik wyciągając 6 worków po korze kompostu do sadzenia na przyszły sezon oraz ułożyłam pryzmę ze zdjętej trawy na koleją rabatę Dzisiejsze wiązanie traw było już tylko przyjemnością

Mam też już plany na przyszły sezon drewutnia, roboczy placyk do rąbania drewna, oczko, przygotowanie kolejnych rabat: przy tarasie oraz oczku, uporządkowanie chwastowiska przed domem, obsadzenie bylinami i trawami obecnych rabat i posadzenie drzewek owocowych. Wszystkiego na pewno nie uda się zrobi, ale plany trzeba mieć ambitne A na razie odpoczynek przy wykańczaniu pokoi u góry
Rumianka 18:59, 28 lis 2019

Podsumowanie świetne... Od razu widać ile jest zrobione...Pamiętam, jak na początku ogrodniczkowania, zimą zapisywałam w zeszycie, co gdzie mam przesadzić, bo wówczas porządkowałam roślinny chaos...Udało sie... Za Twoje prace też trzymam kciuki...
galgAsia 19:00, 28 lis 2019

Nooo, kochana, miałaś bardzo pracowity i udany sezon A szeroko zakrojone plany zawsze dają nadzieję, że jakaś ich część zostanie zrealizowana Tylko czy Ty aby na pewno chcesz odpoczywać przy remoncie ?!?
Dorii 19:13, 28 lis 2019

Brawo
Trzymam kciuki za przyszłoroczne plany.