Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja działka na Dębowym Lesie 21:28, 04 sty 2020

Do góry
nicol21 napisał(a)
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Ogród ze śnieżną pierzynką prezentuje się super !

dokładnie tak,zimowy ogród jest bajeczny.Ale szkoda,że trwał dosłownie ze 3 - 4 dni.
Dziękuje i tobie Ewelinko dobrego 2020 roku!
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Aniu już masz śnieg. U nas parę płatków spadło.

Aniu wszystkiego dobrego w nowym 2020 roku. Przede wszystkim zdrowka, wytrwałości uporaniu się z areałem

Pozdrawiam

Śniegu było sporo. I ładnie biało było..

Ale po kilku dniach się białe skończyło. Szkoda, że tak bało i krótko, te zimowe widoczki były.
Dziękuję za życzenia. Oby tak było.
I tobie Elu udanego 2020 roku
Kwiaty we włosach 21:07, 04 sty 2020

Do góry
i teraz

Kwiaty we włosach 21:00, 04 sty 2020

Do góry
i wiosennie z ub.r. W sklepach pojawiły się krokusy i hiacynty, trzeba wiosnę zaprosić do domu.

Kwiaty we włosach 20:55, 04 sty 2020

Do góry
Witam wszystkich ogrodników w 2020r. u nas cały dzień pada, zimno, wiatrzysko, ale cieszmy się dzień już dłuższy, zobaczycie zleci i wiosenne się pojawią.
A tymczasem ubiegłoroczne, jestem ciekawa co się pojawi w tym roku, czy przetrzymają te wcześniej posadzone, bo na jesień posadziłam tylko 2 paczki, opamiętałam się.

Doświadczalnia bylinowo-różana 20:43, 04 sty 2020

Do góry
Katte napisał(a)
Hej , No jasne że się pochwalę

Gdzieś jeszcze potem pokażę zaproszenia

Kasia, a co to? Takie cudo?
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 20:01, 04 sty 2020

Do góry
Jak bierzesz pod uwagę zakup płyty , zmywarki i lodówki lub pralki , zapytaj o akcje promocyjne przy zakupach kilku urządzeń jednej marki
Bo ja kupiłam wszystko Electroluxa za ok 5000 i urwalismy rabatu 500z w Media Expert.

Piekarnik mam taki

Zwróć uwagę na małą szufladę pod , jedyna bo jest bez systemu , ale tak podpowiedział kolega od mebli ze przydatna.
Trzymam tam ściereczki gabeczki, i worki na śmiecie .

Tez ok 1500, ma funkcję pary i podstawowe potrzebne funkcje - W zupełności wystarcza .
Zmyware za 2000 ale chcieliśmy szerszą 80 cm bo 60 to masakra mało miejsca.
I tez ją polecam , sama z córą niby będziesz ale jak Ci przyjdzie mały obiad dla rodziców to przy 60 trzeba będzie puścić ze 2 cykle

Ogrzewanie tez mam podłogowe , tylko ja mam płytę fundamentową, rurki są zalane w betonie i zazbrojone.
Cześć mebli mam na nóżkach nawet mini i generalnie też do tego dążę.
Przy ogrzewaniu podłogowym kurz nie wzbija się , ale osiada i tak po 2-3 dniach w różnych zakamarkach mam kłaczki z kurzu. Odkurzacz czasami nie stygnie, ale nie da się tego wyeliminować trzeba się przyzwyczaić.
Na początku latałam z odkurzaczem jak nawiedzona , skąd to się bierze itd , wentylację też mam mechaniczną.
Taki urok , przy grzejnikach to wszystko jest zawieszone w powietrzu i z czasem osiada.
Doświadczalnia bylinowo-różana 19:29, 04 sty 2020

Do góry
Hej , No jasne że się pochwalę

Gdzieś jeszcze potem pokażę zaproszenia

Nasionka jeszcze trochę zostało z zeszłego roku , ale teraz dokupię ziół, i zmyślnych pomidorków

Co do róż , ogólnie podobają mi się wielkokwiatowe , ale i te drobne mam nawet jakaś małą dziką odmianę , która dzielnie zimuje w zwykłej plastikowej doniczce , i ładnie kwitnie małymi różowymi pomponami
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 19:19, 04 sty 2020

Do góry
popcorn napisał(a)

Kasia wolę mieć puste szafy niż graty na wierzchu bo nie ma ich gdzie schować. I tak pewnie z czasem obrośniemy na nowo, mimo segregacji przy wyprowadzce i pozbyciu się wielu rzeczy i podziale.

Fajna sprawa - jakim sposobem masz działające gniazdko jak nie ma prądu? Właśnie myślę nad zakupem UPSa żeby w razie braku prądu mieć internet chociaż... zamarznąć nie zamarzniemy ale pracować trzeba buahahaha

Siłę mam pod wiatą, jakby jakieś maszyny trzeba podłączyć. Nie myślałam o tym że w kuchni się może 400V przydać??
Indukcję mam normalnie na 230... no nic raczej po ptakach

Hej, graciarnia u mnie przy gotowaniu , bo tak ogólnie to wszystko ma swoje miejsce w szufladach.
Wiadomo pewne rzeczy stać i tak będą jak noże , deska , owoce w koszyku czy rolka ręcznika papierowego.

Fajna sprawa to mały otwór w blacie i wysuwany rozdzielacz . Jak potrzeba podłączyć więcej urządzeń.
Prąd mam 3 - fazowy i tak sprytnie mi elektryk zrobił że światło na innej , cześć gniazdek i urządzeń na innej.
Jesli jest awaria i brak którejś fazy sprawdzam co chodzi a co nie i w razie czego przepinam.
Bo np mam oczyszczalnię przydomową z napowietrzaniem, chodzi 24/ dobę jak nie ma prądu nic sie nie stanie na dłuższa metę ale lepiej żeby się napowietrzało stale.

Czy nawet sam piec przez awarię przegrzewa mi się palnik nieraz bo dmuchawa nie chodzi.
I tak są sprzęty które albo trzeba przypilnować albo przepiąć. ;-/

Indukcja od razu ją chciałam , i nawet kolor szukaliśmy inny niż czarny - podrzucam foto

Kolor szampański ale z imitacją betonu jest idealne .
I koniecznie chciałam łączenie pól grzewczych.
SUper sprawa , jak stawiasz duzy garnek.

Ogród Basi 16:35, 04 sty 2020

Do góry
basia3012 napisał(a)
Danusiu, przeczytałam artykuł. Dziękuję. Dopiero w tym roku założyliśmy kompostownik, znalazłam na niego miejsce a mąż sam zbudował. Mamy nadzieję na własny kompost.
Tak wygląda nasz kompostownik. Mam nadzieje, że trzy hortensje go zasłonią.
Może trzeba usunąć Danusiu to zdjęcie? Przepraszam, że wstawiłam je ale chciałam się pochwalić własnym kompostownikiem.

Świetna robota.
Problemy z tujami 15:55, 04 sty 2020

Do góry
Witam wszystkich specjalistów od uprawy tuji, pisze bo potrzebuje pomocy z moimi drzewkami.

Zaczynając od początku w sierpniu 2019r zabrałem się za przygotowanie podłoża pod sadzenie tuji wzdłuż płotu. Rozpocząłem od zebrania darni trawy i przekopania w celu odchwaszczenia gruntu. Nastepnie nawiozlem kompost i wszystko ponownie przekopalem na głębokość sztycha łopaty na koniec przykrylem grunt czarna folia.

Pod koniec września zakupiłem tuje w doniczkach 80-100cm w polecanej szkolce. Przed przystąpieniem do wysadzenia namoczylem korzenie przez ok 15 minut po czym zakopywalem do większego dolka i uzupełnień mieszanka ziemi i torfu. Po wysadzeniu wszystkie drzewka zostaly obficie podlane. Z uwagi na ciepłą jesień kilkukrotnie podlalem tuje by nie miały za sucho.

Od listopada drzewka zaczely marniec z uwagi na naprzemiennie przymrozki i fale ciepla zdecydowałem że nie będę podlewal gdyż grunt jest wilgotny. Moje pytanie brzmi co zrobić by uratować te 150 tuji? Jak zacząć pielęgnację na wiosnę by coś z nich było? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Marcin

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 15:32, 04 sty 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Rozkręciliśmy się i za jednym zamachem poszło....

Po obejrzeniu wejścia dla kotów zaczęłam czytać następny post.
Pierwsze skojarzenie było takie, że to będzie wejście dla żółwi.
Zdrówka życzę i udanego sezonu.
Ogród z koniczynką 14:10, 04 sty 2020

Do góry
Zrobiłam przebieżkę po ogrodzie i zawołały mnie rozkwitajace ciemierniki, te od Yoli...jeszcze raz dziękuję Yolu!

Na wiosnę czeka mnie renowacja ławki, szkoda, że wszędzie tak mokro, bo najchętniej już teraz zabrałabym się za nią...w pleckach rośnie klematis
Pszczelarnia 13:41, 04 sty 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A to mi w duszy gra!

Hej Pszczółko Witam się u Ciebie

Napiszę tylko tyle : Och jak Pięknie
Thuja "Aureospicata" 13:05, 04 sty 2020

Do góry
Witam, mój znajomy ma problem z dojrzałym żywopłotem z thuj Aureospicata, które do tej pory rosły bez zarzutu, czy ktoś może pomóc w diagnozie co im dolega? Wrzucam zdjęcia chorych egzemplarzy.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:08, 04 sty 2020

Do góry
Od rana wyglądałam sobie przez okno. W tle widziałam dwóch sąsiadów przy betoniarce, a w głowie wciąż miałam wczorajszy pomysł Iwonki na wypełnienie misy.

Dobre pomysły trzeba realizować. Chwyciłam misę i pobiegłam.

I tylko pies był rozczarowany zawartością.

Gdyby na froncie się nie wpasowało, to drugi wariant mam tutaj- na osi widokowej z okna jadalni.

Wieje, pochmurno, ale bez mrozu.

Mahonia zawiązała pączki.

Zimozielone trawki cieszą oko.
Tatarak trawiasty Ogon

turzyca SS

Wrzosy wciąż kwitną.

A większość terenu słomkowo-bura.

Ogród Małej Mi 2017 12:02, 04 sty 2020

Do góry
Basilikum napisał(a)
a my bylismy w Stadninie Ogierow w ksiazu i wypatrzylam jadlospis moze sie przyda jak nie bedziesz wiedziec co na obiad

pozdrawiam z nowym rokiem

Hehe, sie usmialam

Ania raczej diety nie potrzebuje

Między polem, a lasem. 12:00, 04 sty 2020

Do góry
Między polem, a lasem. 11:59, 04 sty 2020

Do góry
Między polem, a lasem. 11:57, 04 sty 2020

Do góry
Dopiero teraz znalazłam chwilę na wstawienie

Ania -Spełnione marzenie 11:15, 04 sty 2020

Do góry
MOJE PIERWSZE ZAKUPY W TYM ROKU

Oj jak się cieszę,
W moim ulubionym sklepie ( i oczywiście to ogrodniczy )
Skończyła się inwentaryzacja .

I ...

... czy nie są piękne
Do kompletu ziemia do wysiewu i nową szklarenki
Jak szaleć to szaleć

WE WTOREK BEDE SIAĆ
( No chyba ,że nie wytrzymam i wcześniej posiej)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies