Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:56, 10 paź 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Pokaż nogi tulipanowca.
Wpadniesz do mnie?

Voila

Już byłam ... ale jeszcze nic nie zaproponowałam ... biegnę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:41, 10 paź 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Proszę mnie oswiecic co to za pan drzewkowy i dlaczego lepiej u niego niż w szkolkach

Ja nie powiedziałam, ze lepiej u niego ... po prostu on jest pod ręką a do dobrych szkółek mam daleko ... i wydaje mi się, że rośliny z Holandii gorzej sobie radzą w naszych surowych warunkach ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:34, 10 paź 2015

Do góry
Nikita napisał(a)
Reniu, widziałam tulipanowca....śliczny! Podobno to psy upodobniają się do właścicieli, a tu proszę tulipanowiec zgrabniutki, szczuplutki jak i jego właścicielka...ha, ha.
Poproszę o namiary na priv na Pana Drzewkowego może coś wymyśli (zamiast mojej niechcianej śliwy) i dla mnie przywiezie z Holandii jakieś fajne, najlepiej parasolowate drzewko.

Zaraz prześlę Ci kontakt do Pana (bez problemu uda Ci się wynegocjować u niego rabat ... Ty wiesz jak to się robi) ... a propos parasolkowatego drzewa to piękne ma Jola z "Lawendowego"
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:12, 10 paź 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

Jak se wyliczyła cwaniara
Renia, z tym nawozem to mam nadzieję trzymałaś się dobrze proporcji w dawkach jesiennych? Ja spanikowałam i go nie wzięłam ostatnio na Mickiewicza.
A w temacie tej twojej perfekt-trawki. Szukałam ostatnio, ale mi się odechciało a ty pewnie znasz na pamięć. Jakiej mieszanki użyłaś? I czy masz przewagę równych kreseczek czy igiełek? Szukam mieszanki z przewagą kostrzewy czerwonej ale w odmianach i doopa. Chyba źle szukam. Chcę mieć igiełki jak na pierwszym trawniku bo ten okrągły to ładny ale tylko z daleka za grube ma te źdźbełka :'( Tu się poużalam bo mój małżonek nie wie o co mi chodzi Ale ty wiesz
Cisom daruj strzyżenie teraz chociaż chyba widzę jak cię korci

Wyliczyłam ... w sensie, że na wiosnę mija 6 miesięcy? A czemu spanikowałaś z nawozem? Trawkę kupilam taką jak tutaj: https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=181 ... Nie pamiętam jaki dokładnie jest jej skład ... Cisom dam już spokój Zimno przecież niemiłosiernie jest
Ogród na glinie 16:33, 10 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
A ile tam jest miejsca?
W pierwszym momencie pomyślałam o trzmielinie na pniu ale masz juz tam sporo żółtego

mam tam 50 cm
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:23, 10 paź 2015

Do góry
Małgosiu Nie dam rady pojechać ...
Ogród na glinie 14:21, 10 paź 2015

Do góry
A ile tam jest miejsca?
W pierwszym momencie pomyślałam o trzmielinie na pniu ale masz juz tam sporo żółtego
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:54, 10 paź 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Nie ,jesli je podlewałaś i sie ukorzeniły to wystarczy je okopczykować jak pozostałe roze. Jesli sa wątke i podsuszenie to mozsz je szybciej okopczykować ale ja jestem przeciwniczka wczesnego kopczykowania roz. One w sposob naturalny musza sie przygotować do zimy

Wyjatkiem są swiezo sadzone jesienia róze, te kopczykujemy od razu

Czekam na moje, ciekawe kiedy zaczna wysyłac

Dzięki Marzenko Uspokoiłaś mnie Moja Pastella kwitnie jak gdyby nigdy nic
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:08, 10 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Czyli jeśli mam posadzone pod koniec lipca róże to powinnam już je okopczykować?

Nie ,jesli je podlewałaś i sie ukorzeniły to wystarczy je okopczykować jak pozostałe roze. Jesli sa wątke i podsuszenie to mozsz je szybciej okopczykować ale ja jestem przeciwniczka wczesnego kopczykowania roz. One w sposob naturalny musza sie przygotować do zimy

Wyjatkiem są swiezo sadzone jesienia róze, te kopczykujemy od razu

Czekam na moje, ciekawe kiedy zaczna wysyłac
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 08:54, 10 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Gratki na pierwszą seteczkę
Jeśli chodzi o obsadzenia przy siatce ... to jeśli nie serby bo zabiorą dużo miejsca a chcesz się tam wysłonić? to może ekranik cisowy albo żywopłocik grabowy?

Wiesz co z przodu posadzę serby tam gdzie więcej miejsca bo tam bym chciała ciut się osłonić a potem myślałam o cisach właśnie. Wiesz co grabowy na pinach podoba mi się bardzo ale niedaleko mnie mają żywopot grabowy i na żywo jakoś w ogóle do mnie nie przemawia, może mało zadbany albo sama nie wiem
Ogród na glinie 08:47, 10 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja polecam glebogryzarkę, ale taką która głeboko sięga ... wybrałabym darń ... zostawiła aż chwasty wyrosną ... wybrała je poźniej za pomocą wideł czy szpadla ... wygrabiła ... założyła nawadnianie ... przekopała z kompostem ... wyrównała ... a przed posianiem trawy zbadała ph gleby ... i już

Najtrudniej będzie chyba przekopac ta zbita ziemię. Nie wiedziałam że są różne glebogryzarki.
I tak też myślałam by poczekać na wzejscie chwastów.
Typografia ogrodu 08:32, 10 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Matkooo ... kiedy mój taki będzie?
Śliczny egzemplarz
Czy on ma spore przyrosty?

PS Dziękuję

Nie ma sprawy.jakie ma przyrosty? Nie wiem moj ma rok i przyrosl w tym roku odrobine.
Na Łowieckiej 00:22, 10 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Akurat

babka napisał(a)

To samo miałam napisać

Kiedyś się wypowiem szerzej na ten temat i wtedy same ocenicie. To będzie długi elaborat
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:35, 09 paź 2015

Do góry
butterfly napisał(a)
I ja mam krajalnice schowaną, ale w szufladzie.
A że chleb pieke w domu to w sklepie mi nie pokroja...

Chleb z domowego wypieku ... hmmmm ... szacun
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:33, 09 paź 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

Jak deszcz zmiekczy ziemię

Nie wymagam od Ciebie żebyś po nocach z aparatem latała ... ale przed żywopłocikiem masz ID i co przed nimi? Czy między te ID dasz szafirki?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:31, 09 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Fajna ta irga A kiedy sadzisz szafirki? Ja dla swoich jeszcze nie wymyśliłam miejscówki

Jak deszcz zmiekczy ziemię
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:28, 09 paź 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Mocie baby

A z dalszej perspektywy można?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:27, 09 paź 2015

Do góry
Fajna ta irga A kiedy sadzisz szafirki? Ja dla swoich jeszcze nie wymyśliłam miejscówki
Typografia ogrodu 23:17, 09 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
dla ren 133 dorosły tulipanowiec fastigiata

Matkooo ... kiedy mój taki będzie?
Śliczny egzemplarz
Czy on ma spore przyrosty?

PS Dziękuję
Ogródek Iwony 23:14, 09 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Nadrobiłam ...ale łatwo nie było ... i tak jak myślałam nie próżnowałaś ... podziwiam Cię za niesłabnący zapał, pomysłowość i konsekwencję ... Miałam podobną sytuację z przesadzaniem bukszpanów jak Ty ... ponieważ bardzo rozrósł się ich system korzeniowy, posadziłam je rzadziej i w ten sposób zyskałam buksiki na obwódkę bukszpanową pod grabaŻyczę powodzenia z cebulkami ... i cieplejszych dni

Reniu, w którymś momencie bukszpanom trzeba dać spokój, niech się ładnie zrastają. Niestety w środku robią się łyse. Tam, gdzie nie dochodzi słoneczko, ale i tak w całości ładny żywopłocik tworzą. Ja się cieszę, ze z własnej produkcji troszkę udało się zaoszczędzić. Wiosną muszę dokupić trochę na następne obwódki
Te posadzone tej wiosny ładnie się przyjęły, choć były malutkie. Raz je przycięłam

A tu widać mój kilkunastoletni. Z takich malutkich sadzonek był prowadzony
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies