Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 20:28, 09 paź 2015

Margarete napisał(a)

Jak będą zapowiadali powazniejsze mrozy....ale juz teraz szykuj agrowłóknine albo maty słomiane i sznurek i czekaj w pogotowiu.....
Ja zuzywam do okrywania takie stare maty słomiane które wisiały w latach 80-tych u mnie w pokoju na scianie ( przypinałam tam różne breloczki itp...taka była moda oraz na drzwiach żeby zakryć szybe - tam miałam przypinane plakaty etc...to były czasy.......) no i oczywiście białą agrowłóknine.

Mój tulipanowiec zmarnowany to długa historia........opowiem jak sie spotkamy, był wtedy 10 letnim drzewem przesadzanym z powodu budowy ogrodzenia ale w nieodpowiednim momencie, bo w sierpniu w upały, mimo że robiła to profesjonalna firma ogrodnicza, z duzą bryłą ziemi, mocno podlewany to jednak nie dał rady......

Małgosiu
To ja czym prędzej idę do ogrodniczego kupić agrowłókninę A te mrozy to jakie muszą być?
ren133 20:29, 09 paź 2015

Margarete napisał(a)
Reniu a gdzie ty kupowałas wiosna swoje kulki bukszpanowe .....? daj namiar na pryw.

Zaraz sprawdzę ten kontakt
ren133 20:31, 09 paź 2015

Malgosik napisał(a)

hihi
o tym samym wcześniej pisałam

Już powiedziałam ... nic więcej nie kupuję ... przez najbliższe pół roku
ren133 20:33, 09 paź 2015

Ensata napisał(a)
Mnie sie podoba garazowa bardzo teraz, bez drzewa

Mi też Muszę jeszcze tylko dosadzić coś przy tulipanowcu Co by to mogło być?
ren133 20:36, 09 paź 2015

Olili napisał(a)
Czułam,że u ciebie w ogrodzie dziś robota odwalona ,
Mi dzień przeleciał jakoś przez palce...ale trudno jutro przyjdzie nowy może za coś się wezmę .
Czytam,ze niektórzy w T-shertach biegali ,u mnie to zimnica potworna była,nie wiem ile stopni, ale bardzo brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

No to u mnie tak samo brrrrrrr ... a już dziś to wyjątkowo mi nie poszło ... może jutro uda się nadrobić - mam w planach sadzenie cebulowych
Właśnie siedzę i dumam gdzie upchnąć szafirki
Buziaki
jankosia 20:41, 09 paź 2015

ren133 napisał(a)

Już powiedziałam ... nic więcej nie kupuję ... przez najbliższe pół roku

Jak se wyliczyła cwaniara
Renia, z tym nawozem to mam nadzieję trzymałaś się dobrze proporcji w dawkach jesiennych? Ja spanikowałam i go nie wzięłam ostatnio na Mickiewicza.
A w temacie tej twojej perfekt-trawki. Szukałam ostatnio, ale mi się odechciało a ty pewnie znasz na pamięć. Jakiej mieszanki użyłaś? I czy masz przewagę równych kreseczek czy igiełek? Szukam mieszanki z przewagą kostrzewy czerwonej ale w odmianach i doopa. Chyba źle szukam. Chcę mieć igiełki jak na pierwszym trawniku bo ten okrągły to ładny ale tylko z daleka za grube ma te źdźbełka :'( Tu się poużalam bo mój małżonek nie wie o co mi chodzi Ale ty wiesz
Cisom daruj strzyżenie teraz chociaż chyba widzę jak cię korci
Nikita 10:25, 10 paź 2015

Reniu, widziałam tulipanowca....śliczny! Podobno to psy upodobniają się do właścicieli, a tu proszę tulipanowiec zgrabniutki, szczuplutki jak i jego właścicielka...ha, ha.
Poproszę o namiary na priv na Pana Drzewkowego może coś wymyśli (zamiast mojej niechcianej śliwy) i dla mnie przywiezie z Holandii jakieś fajne, najlepiej parasolowate drzewko.
Kasya 10:36, 10 paź 2015

Proszę mnie oswiecic co to za pan drzewkowy i dlaczego lepiej u niego niż w szkolkach
Malgosik 14:06, 10 paź 2015

Pokaż nogi tulipanowca.
Wpadniesz do mnie?
ren133 18:12, 10 paź 2015

jankosia napisał(a)

Jak se wyliczyła cwaniara
Renia, z tym nawozem to mam nadzieję trzymałaś się dobrze proporcji w dawkach jesiennych? Ja spanikowałam i go nie wzięłam ostatnio na Mickiewicza.
A w temacie tej twojej perfekt-trawki. Szukałam ostatnio, ale mi się odechciało a ty pewnie znasz na pamięć. Jakiej mieszanki użyłaś? I czy masz przewagę równych kreseczek czy igiełek? Szukam mieszanki z przewagą kostrzewy czerwonej ale w odmianach i doopa. Chyba źle szukam. Chcę mieć igiełki jak na pierwszym trawniku bo ten okrągły to ładny ale tylko z daleka za grube ma te źdźbełka :'( Tu się poużalam bo mój małżonek nie wie o co mi chodzi Ale ty wiesz
Cisom daruj strzyżenie teraz chociaż chyba widzę jak cię korci

Wyliczyłam ... w sensie, że na wiosnę mija 6 miesięcy? A czemu spanikowałaś z nawozem? Trawkę kupilam taką jak tutaj: https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=181 ... Nie pamiętam jaki dokładnie jest jej skład ... Cisom dam już spokój Zimno przecież niemiłosiernie jest