Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:55, 11 paź 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie, niedobrze.
potwierdzam miałam posadzone obok vanilek i przesadzałam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:31, 11 paź 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No wiesz Marzenko, że dziś siedziałam i patrzyłam na ten swój wianek, wisi od wiosny... nawet jakiś pomysł mam. Albo mech i coś tam, albo wężykiem rośliny na podkładzie...mam jakieś wizję, ale chęci brak. Generalnie jestem w depresji.

Danusiu może ten widok zniweczy Twoja depresję i pobudzi do działania
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:20, 11 paź 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie, nie dam rady zdjąć skrzynaek spod sufitu. Nie dam. Garaż zawalony, przejść nie można, starocie wszędzie. Rowery. Wkurzona jestem bo śmieci suche zabierają co miesiąc zbyt rzadko, normalnie mam skład śmieci. Szok, walają się wory żółte 8 sztuk, pudła po paczkach, tak mnie to wkurza jak nie wiem co. W dodatku będą się brali za naszą ulicę, pewnie coś poknocą, białego tłucznia na boki nam nasypią, potem zarośnie chwastami i będzie syf.

Na ostatnim zebraniu nie byłam, bom w Anglii przebywała...oj.oj niedobrze. Będę mega wkurzona od tego błota i wykopów

Danuś, wpadnij na Kaiserschmarren - Ta właśnie robi. Ty lubisz jabłkowe klimaty. Pokaż trochę Anglii, porysuj na Forum (Twoje rysunki bardzo, bardzo lubię), jakoś tak pogoda nas przygniotła troszkę.
Pszczelarnia 19:15, 11 paź 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Na bank obsadzenia donic ocynk. musisz za rok poprawić dalia zbyt majtkowa Zbyt jasna Nie ma klasy. Poziom ogrodu wyższy jest.

Miła jest Twa ocena ogrodu ale po znajomości zawyżona.
A donice - wciąż nie wiem. Lubię glinę, mam i ocynku "wiejskiego" dużo ale razem mi jakś nie pasuje. I tak sobie zmieniam. A obsadzenia, te co roku jakoś inne. W przyszłym poszukam już tylo fioletów i bordo.

Dla Ciebie i biało i cieniście w lipcu:

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:11, 11 paź 2016

Do góry
Nie, nie dam rady zdjąć skrzynek spod sufitu. Nie dam. Garaż zawalony, przejść nie można, starocie wszędzie. Rowery. Wkurzona jestem bo śmieci suche zabierają raz na miesiąc - zbyt rzadko, normalnie mam skład śmieci. Szok, walają się wory żółte 8 sztuk, pudła po paczkach, tak mnie to wkurza jak nie wiem co. W dodatku będą się brali za naszą ulicę, pewnie coś poknocą, białego tłucznia na boki nam nasypią, potem zarośnie chwastami i będzie syf.

Na ostatnim zebraniu nie byłam, bom w Anglii przebywała...oj.oj niedobrze. Będę mega wkurzona od tego błota i wykopów
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:57, 11 paź 2016

Do góry
Kokesz napisał(a)
A ja przycinam astry w lipcu na ok 10cm nie rosną wtedy takie wysokie i się nie pokładają, tak mi doradził pan od którego je kupowałam.
Pozdrawiam. Renata

Super pomysł, pokazywali to ogrodnicy w Wisley - ale o astrach to nawet nie pomyślałam. Dzięki dobra kobieto.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:56, 11 paź 2016

Do góry
No wiesz Marzenko, że dziś siedziałam i patrzyłam na ten swój wianek, wisi od wiosny... nawet jakiś pomysł mam. Albo mech i coś tam, albo wężykiem rośliny na podkładzie...mam jakieś wizję, ale chęci brak. Generalnie jestem w depresji.
Buk pospolity - Fagus sylvatica 18:53, 11 paź 2016

Do góry
Szansa zawsze jest bo drzewo ma wolę przeżycia zapewne. Jakby ciebie ktoś zakopał w ziemi po szyję to byś nie cierpiała? Szybko go odkop, a nie czekaj aż umrze.
Jeśli nie odkopiesz to po wszystkim.
Buk pospolity - Fagus sylvatica 18:39, 11 paź 2016

Do góry
malina napisał(a)
Dzień dobry,
mam takie pytanie, czy da się uratować buk, który ma ok 100 lat i był przez ok. 1 rok przysypany na 1m ziemią i w obecnej chwili intensywnie zrzuca liście liście? czy jest na to jeszcze jakiś ratunek?(gdzie obok takie samo nie przysypane ma się doskonale)

Buk jest takim drzewem, że nawet przysypanie 10 cm mu szkodzi a co dopiero metr i przez rok. To cud że zyje, a może już nie zyje?

Jedynym ratunkiem jest odkopanie drzewa do poziomu pierwotnego.
Jak sadzić róże? 18:05, 11 paź 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nawozu sztucznego się nie daje podczas sadzenia, ale materię organiczną tak. Zaprawiasz dołek podczas sadzenia.

Bardzo Ci dziękuję
Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 16:28, 11 paź 2016

Do góry
Mam podobne ważki.
Ogród z lustrem 16:25, 11 paź 2016

Do góry
Będziemy usuwać te płyty kamienne, ma zostać sam trawnik

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=202

A w przejściu do ogrodu użytkowego drugiego będą z kolei płyty kamienne łamane, ale szczelnie ułożone, albo też sam trawnik.
Ogród z lustrem 16:23, 11 paź 2016

Do góry
Oooo, są tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=201
Ogród z lustrem 16:22, 11 paź 2016

Do góry
Dwa lata wcześniej chyba pokazywałam tutaj fajne donice. Teraz to tylko wymieniam front, tu przy tarasie jest ok.
Pszczelarnia 16:08, 11 paź 2016

Do góry
Na bank obsadzenia donic ocynk. musisz za rok poprawić dalia zbyt majtkowa Zbyt jasna Nie ma klasy. Poziom ogrodu wyższy jest.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:06, 11 paź 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
w tym roku po raz pierwszy nie podpierałam Vanilek. Nie wiem czy powowdem jest to że 'zmężniały" czy to ze są znacznie mniejsze niż zwykle

I jedno i drugie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:05, 11 paź 2016

Do góry
Nie, niedobrze.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:03, 11 paź 2016

Do góry
Wioletta napisał(a)
Dziękuję za odpowiedź.Propozycja fajna,podoba mi się. Będę w tą stronę kombinować.
Pozdrawiam serdecznie.

Możesz jeszcze lekko pokombinować tu, poszerzyć tylko chyba tam jakaś oczyszczalnia jest i dekiel wystaje

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:55, 11 paź 2016

Do góry
iwona1980 napisał(a)

Miłorzęby są piękne,raczej rarytasy w ogrodach.Trochę się boję, że sobie z nimi nie poradzę.
Mi by też zależało, żeby się zasłonić od sąsiada,ta rabata z rozanecznikami jest przy ogrodzeniu z sąsiadem. Sąsiadka ma tam sznurki na pranie,chciałabym żeby trochę to zasłonić.

No to trzeba było od razu opisywać uwarunkowania, a nie teraz. Miłorzęby za rzadkie korony mają na zasłanianie. Najlepiej wklej zdjęcie tego miejsca bo jak widzisz można doradzać w nieskończoność

Miłorzęby to nie rarytasy, normalne drzewa.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:54, 11 paź 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie za późno na przesadzenie jałowca.
Żurawki tak, jak namalowane.
Inne kule żółte Thuja 'Miriam' trzmieliny 'Emereld'n Gold formowane w kulę, berberysy żółte, Ilex crenata 'Golden Gem'.

Dziękuję bardzo. Mam nadzieję, że uda mi się wykonać te zmiany do końca tygodnia.
Chciałabym jeszcze zapytać, być może jest to głupie pytanie, ale bardzo mnie zastanawia. Chciałabym na tej "przerabianej" rabacie posadzić tulipany, ale nie jest ona jeszcze skończona i na wiosnę chcę dosadzić roślinki. Jak mam zaznaczyć miejsce sadzenia cebul żeby ich nie uszkodzić? Jak Wy rozwiązujecie taki problem?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies