Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

magdaw 09:35, 12 paź 2016

Danusiu zrób sobie czekoladę na gorąco i pooglądać zdjęcia pięknej jesieni zaraz ci przejdzie albo zmuszony się i wyjdź do ogrodu. Ja zmusiła się wczoraj bo mnie letnie róże przed domem wkurzył i juz jest jesiennie przed domem nawet wianek z liści klonu uczyniłam☺
Ciepło przesyłam
Magda
Gardenarium 14:33, 12 paź 2016

Jak miło - dodajecie mi otuchy w tę słotę. Ale dziś to miało już nie padać

Marto, możliwe że zamiast bruku, na 4 ulicach zejdzie się też "nasz" asfalt? hmm. No właśnie nie wiem, bo było głosowanie kto jest za czym, mam nadzieję że bruk. Łatanego asfaltu to już bym nie zniosła.

Instagram Ogrodowiska
Kasiek 16:08, 12 paź 2016

Danus jakbys mogla...Prosze o przypieczetowanie pomyslu, jaki buk
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6483-bawarka?page=221

Idzie ladna pogoda do Was, smutki na bok

Madzenka 06:52, 13 paź 2016

W naszej gminie wynegocjowaliśmy wywóz plastików i bio co dwa tygodnie. Dawniej mieliśmy raz w miesiącu....znam ten ból
Remontu drogi współczuje, nie widomo czego sie spodziewać.....
Mala_Mi 07:57, 13 paź 2016

Mnie też taka pogoda dołuje (pocieszam się, że siedzę przed kompem i pracuję, i nie ciągnie do ogrodu).
Astry lubię, tylko te brzydkie łodygi na dole, pokładanie się (trzeba przycinać, ale ciągle nie zdążę tego zrobić) powoduje, że często denerwują. I by astry były lane trzeba co jakiś czas je przesadzić, wtedy tez tak się nie wyciągają. Może dlatego, że one bardzo płytko się korzenią , a korzenią się bardzo gęsto i ziemia po 2 latach jest totalnie jałowa.... No i astry strasznie się rozrastają i są potem już nie do usunięcia..

Ktoś się pytał o Hakone na słońce.. Aureola rośnie bez problemów na pełnym słońcu.

Przystojniakom na ławce pomachałam..próbowałam nawet koło nich przysiąść, ale wzywają do pracy....

Dzięki za linki, bo ostatnio mi wszytko ucieka, na forum nie ma czasu posiedzieć, ale fajne obrazki do kawusi porannej miło się ogląda
Milka 11:34, 13 paź 2016

Ciekawa jestem, jak się z drogą skończy.
Pozdrawiam
boguslaw_r_ 11:57, 13 paź 2016

2 tygodnie temu u mnie po miesiącu prac skończyli "paproki" wylewanie drogi, droga jak droga oczywiście asfalt, ale pobocza to koszmar poryli wszystkim trawniki wsypali śmieci (gruz z betonem) przysypali też jakimś badziewiem i pojechali,
przed zakończeniem prac interweniowaliśmy tu i tam, po sprowadzeniu na miejsce przed odbiorem inspektora nadzoru, który to odebrał drogę atakował nas że a to nie mieliśmy pozwolenia na krawężnik przy podjeździe (ok 1 metra) a to samo z wysypaniem grysu bez zezwolenia itp.
Efekt jest taki że po deszczu pobocza nasiąknięte jak gąbka zapadają się, jak przyjdzie zima przymarznie będą dziury,
To tak na pocieszenie u mnie jest wieś u Ciebie jak by nie było miasto więcej ludzi może się w to włączyć i od samego początku kontrolować i do ratusza zgłaszać, więcej ludzi większy nacisk i presja, u nas niektórym zaczęło się podobać skończy się jak zwykle do D... ,
Trzymam kciuki,
a może jakiś proteścik skrzykniem się transparenciki jak u popierających władzę i będziem protestować w końcu szefowa ma elektorat dość pokaźny,
Pozdrawiam
Basilikum 14:28, 13 paź 2016

to ja Was pociesze, ze u mnie plastykow wogole nie wywoza. Musze je sobie sama wywiezc do punktu.
Katastrofa z tmu budowlancami, mam nadzieje, ze jednak ladnie zrobia i nic nie zepsuja.
Gardenarium 07:41, 14 paź 2016

Ciężki sprzęt zjeżdża

Instagram Ogrodowiska
AnnaCh 08:38, 14 paź 2016

Mam nadzieję, że będzie dobrze, trzymam kciuki.