Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Prawie - jak ogród 23:08, 09 paź 2015

Do góry
szemusia napisał(a)

Mama, siary nie rób - skąd ja to znam
U mnie młodsza ma wszystko w nosie, komputer z internetem do szczęścia jej w zupełności wystarczy, a starsza właśnie takimi tekstami mnie raczy... Ale, jak piszesz, w zależnosci od efektu zdanie ulega zmianie - bardzo często
Trawy, faktycznie mają teraz swoje pięć minut, choć ja je kocham miłością całoroczną. Nawet wiosną, gdy chwilowo ich nie ma

Widzę, ze nie tylko ja mam problem z dzieckiem przykutym łańcuchem do kompa
Pozdrawiam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:58, 09 paź 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Jesli zapowiadaja dłuższe niz jednodniowe morozy to mozna okopczykować, ale za kilka dni ma nadjeść ocieplenie. Ja bym nie kopczykowała jeszcze , chyba ze masz młode tegoroczne róze?

Czyli jeśli mam posadzone pod koniec lipca róże to powinnam już je okopczykować?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:56, 09 paź 2015

Do góry
Pozdrawiam
Skrzydłokwiat to jedyny obok strczyka kwiat w moim domu. Wcale nie jest wymagający ... nawet daje znaki kiedy trzeba go podlać
Ogródek Iwony 22:46, 09 paź 2015

Do góry
Nadrobiłam ...ale łatwo nie było ... i tak jak myślałam nie próżnowałaś ... podziwiam Cię za niesłabnący zapał, pomysłowość i konsekwencję ... Miałam podobną sytuację z przesadzaniem bukszpanów jak Ty ... ponieważ bardzo rozrosl się ich system korzeniowy, posadziłam je rzadziej i w ten sposób zyskałam buksiki na obwodkę bukszpanową pod grabaŻyczę powodzenia z cebulkami ... i cieplejszych dni
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:23, 09 paź 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Te które zasychają ładnie, mają sztywne główki i łodygi zostawiam, w pozostałych wycinam całe łodygi, bo straszą wyglądem.

Tu o tym pisałam.. ależ nacofałam.. te strony same lecą jak szalone .

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5421-ogrod-malej-mi-sezon-2015?page=604&quoted_post_id=1886321

Poczytalam o jeżówkach ... prawdę mówi Iwonka ... dużo ciekawych informacji można znaleźć w Twoim wątku
"W kolorze blue" 21:46, 09 paź 2015

Do góry
Fajne zakupy zrobiłaś Buki są naprawdę oryginalne A i pośmiac się zawsze można
Moja codzienność - ogród Oli 21:26, 09 paź 2015

Do góry
Fajnie, że zdecydowałaś się na buka ... świetnie się komponuje ... i ma towarzystwo ... lubię taką powtarzalność
Ogród na glinie 21:07, 09 paź 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Sama nie wiem. Glebogryzarka pracuje dość płytko i sieka wszystko. A ja chcę wybrać te chwasty. Musiałabym głębiej przekopać i nawieźć kompostu, bo poprzedni właściciel to raczej nie planował zakładać ogrodu. Wyrównał, zasiał i tyle. A grunt jest bardzo zbity.
Będę czytać o sprzęcie ogrodniczym.
A dzisiejsze konie to chyba nie umieją ciągnąć pługu. A pługi konne pewnie w muzeach

Ja polecam glebogryzarkę, ale taką która głeboko sięga ... wybrałabym darń ... zostawiła aż chwasty wyrosną ... wybrała je poźniej za pomocą wideł czy szpadla ... wygrabiła ... założyła nawadnianie ... przekopała z kompostem ... wyrównała ... a przed posianiem trawy zbadała ph gleby ... i już
Ogród na glinie 20:59, 09 paź 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
cała prawda o moim trawniku
nie cytować, bo potem usunę to zdjęcie
zachowam do metamorfozy
już teraz będziecie wiedzieć czemu jest do zaorania

podłoże byle jakie, zbite i wieloletnie chwasty
wiosną jeszcze jakoś wyglądał
nie był podlewany latem

trawa to jednak najważniejsza roślina w ogrodzie, bez niej żadna rabata się nie zaprezentuje dobrze

liczę, że wiosną uda się założyć normalny trawnik z nawadnianiem, oświetleniem ogrodu i linią kroplującą na rabatach

Suuuuuper plany Małgosiu
Będzie się działo u Ciebie w przyszlym sezonie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:41, 09 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Już powiedziałam ... nic więcej nie kupuję ... przez najbliższe pół roku

Jak se wyliczyła cwaniara
Renia, z tym nawozem to mam nadzieję trzymałaś się dobrze proporcji w dawkach jesiennych? Ja spanikowałam i go nie wzięłam ostatnio na Mickiewicza.
A w temacie tej twojej perfekt-trawki. Szukałam ostatnio, ale mi się odechciało a ty pewnie znasz na pamięć. Jakiej mieszanki użyłaś? I czy masz przewagę równych kreseczek czy igiełek? Szukam mieszanki z przewagą kostrzewy czerwonej ale w odmianach i doopa. Chyba źle szukam. Chcę mieć igiełki jak na pierwszym trawniku bo ten okrągły to ładny ale tylko z daleka za grube ma te źdźbełka :'( Tu się poużalam bo mój małżonek nie wie o co mi chodzi Ale ty wiesz
Cisom daruj strzyżenie teraz chociaż chyba widzę jak cię korci
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:36, 09 paź 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Czułam,że u ciebie w ogrodzie dziś robota odwalona ,
Mi dzień przeleciał jakoś przez palce...ale trudno jutro przyjdzie nowy może za coś się wezmę .
Czytam,ze niektórzy w T-shertach biegali ,u mnie to zimnica potworna była,nie wiem ile stopni, ale bardzo brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

No to u mnie tak samo brrrrrrr ... a już dziś to wyjątkowo mi nie poszło ... może jutro uda się nadrobić - mam w planach sadzenie cebulowych
Właśnie siedzę i dumam gdzie upchnąć szafirki
Buziaki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:33, 09 paź 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Mnie sie podoba garazowa bardzo teraz, bez drzewa

Mi też Muszę jeszcze tylko dosadzić coś przy tulipanowcu Co by to mogło być?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:31, 09 paź 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

hihi
o tym samym wcześniej pisałam

Już powiedziałam ... nic więcej nie kupuję ... przez najbliższe pół roku
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:29, 09 paź 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Reniu a gdzie ty kupowałas wiosna swoje kulki bukszpanowe .....? daj namiar na pryw.

Zaraz sprawdzę ten kontakt
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:28, 09 paź 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Jak będą zapowiadali powazniejsze mrozy....ale juz teraz szykuj agrowłóknine albo maty słomiane i sznurek i czekaj w pogotowiu.....
Ja zuzywam do okrywania takie stare maty słomiane które wisiały w latach 80-tych u mnie w pokoju na scianie ( przypinałam tam różne breloczki itp...taka była moda oraz na drzwiach żeby zakryć szybe - tam miałam przypinane plakaty etc...to były czasy.......) no i oczywiście białą agrowłóknine.

Mój tulipanowiec zmarnowany to długa historia........opowiem jak sie spotkamy, był wtedy 10 letnim drzewem przesadzanym z powodu budowy ogrodzenia ale w nieodpowiednim momencie, bo w sierpniu w upały, mimo że robiła to profesjonalna firma ogrodnicza, z duzą bryłą ziemi, mocno podlewany to jednak nie dał rady......

Małgosiu
To ja czym prędzej idę do ogrodniczego kupić agrowłókninę A te mrozy to jakie muszą być?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:26, 09 paź 2015

Do góry
Krys napisał(a)

Poszalałas jest pięknie !,ale.. nie sadzisz ,że w tę szałwie i trawy zmieści sie jeszcze jakies kolejne śliczne drzewo ?

Oj Ty ... na razie żadnych drzew
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:23, 09 paź 2015

Do góry
bdan napisał(a)

Ma

tu kupowała

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1922-postawic-trawke-nad-i?page=6

rok później

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1922-postawic-trawke-nad-i?page=264#post_7

tu chyba z tego roku

http://homeno20.blogspot.com/2015/09/ogrod-bez-petardy.html

Danusiu
A ja się tak naszukałam na jej wątku tych zdjęć Dziękuję Ci ogromnie Danusiu Piękny u baragi jest ten tulipanowiec ... oj piękny ... mój duuuużo chudszy Trzeba go podpaść ... byle nie przemarzł
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:20, 09 paź 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
No i sa cisy pozdrawiam

Cisy mam i ja w sumie nie wiedziałam, że lubią glebę zasadową ... może więc poradzą sobie u mnie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:18, 09 paź 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Wygląda że się zywoplocik dobrze wpasowal. Ciachniesz wiosną na równo i się zagęści. Ale by mnie korciło żeby teraz choć z góry ciachnać. Ale może mróz by zaszkodził. Ciekawe czy Danusia by ciachała.

No chyba się wpasował Też mnie korci żeby go ciachąć ... ale intuicja podpowida, że jednak już za zimno ... a dziś to już wyjątkowy ziąb u mnie był ... po pracy wsadziłam jedynie brakujące szałwie i AM ...... i zwiałam do domu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:14, 09 paź 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
piękna ta rabata przy garażu !

Suuuper, że nie tylko mnie cieszy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies