Nadrobiłam ...ale łatwo nie było ... i tak jak myślałam nie próżnowałaś ... podziwiam Cię za niesłabnący zapał, pomysłowość i konsekwencję ... Miałam podobną sytuację z przesadzaniem bukszpanów jak Ty ... ponieważ bardzo rozrosl się ich system korzeniowy, posadziłam je rzadziej i w ten sposób zyskałam buksiki na obwodkę bukszpanową pod grabaŻyczę powodzenia z cebulkami ... i cieplejszych dni
Ja polecam glebogryzarkę, ale taką która głeboko sięga ... wybrałabym darń ... zostawiła aż chwasty wyrosną ... wybrała je poźniej za pomocą wideł czy szpadla ... wygrabiła ... założyła nawadnianie ... przekopała z kompostem ... wyrównała ... a przed posianiem trawy zbadała ph gleby ... i już
Jak se wyliczyła cwaniara
Renia, z tym nawozem to mam nadzieję trzymałaś się dobrze proporcji w dawkach jesiennych? Ja spanikowałam i go nie wzięłam ostatnio na Mickiewicza.
A w temacie tej twojej perfekt-trawki. Szukałam ostatnio, ale mi się odechciało a ty pewnie znasz na pamięć. Jakiej mieszanki użyłaś? I czy masz przewagę równych kreseczek czy igiełek? Szukam mieszanki z przewagą kostrzewy czerwonej ale w odmianach i doopa. Chyba źle szukam. Chcę mieć igiełki jak na pierwszym trawniku bo ten okrągły to ładny ale tylko z daleka za grube ma te źdźbełka :'( Tu się poużalam bo mój małżonek nie wie o co mi chodzi Ale ty wiesz
Cisom daruj strzyżenie teraz chociaż chyba widzę jak cię korci
No to u mnie tak samo brrrrrrr ... a już dziś to wyjątkowo mi nie poszło ... może jutro uda się nadrobić - mam w planach sadzenie cebulowych
Właśnie siedzę i dumam gdzie upchnąć szafirki
Buziaki
Danusiu
A ja się tak naszukałam na jej wątku tych zdjęć Dziękuję Ci ogromnie Danusiu Piękny u baragi jest ten tulipanowiec ... oj piękny ... mój duuuużo chudszy Trzeba go podpaść ... byle nie przemarzł
No chyba się wpasował Też mnie korci żeby go ciachąć ... ale intuicja podpowida, że jednak już za zimno ... a dziś to już wyjątkowy ziąb u mnie był ... po pracy wsadziłam jedynie brakujące szałwie i AM ...... i zwiałam do domu