Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek warzywny na balkonie 07:18, 31 paź 2019

Do góry
Maria Theresa Jeszcze wczoraj z głową dumnie wyciagnietą do słońca

Dzis po pierwszych powazniejszych przymrozkach
Ogród bez reguł 07:15, 31 paź 2019

Do góry
Dziś było -3C. Znów pewno powstawiacie mnóstwo cudownych oszronionych zdjęć
Ja mam takie - robione jeszcze przed wschodem słońca, na parkingu

Ogród w mieście-ogrodzie 06:46, 31 paź 2019

Do góry
Andrzej_ napisał(a)

Możesz przykryć podłoże wokół judaszka warstwą ochronną, jako zabezpieczenie przed mrozem przy braku śniegu. Przy silnym mrozie pędy młodej rośliny mogą przemarznąć, ale z mojego doświadczenia wynika, że judaszowiec dobrze "odbija" z korzenia - niepotrzebny mi egzemplarz kilka lat przycinałem przy ziemi, a on zawsze silnie odrastał.

mrozik -2 st.C

Andrzej, dziękuję za informację. Skłaniam się ku nieprzykrywaniu, bo wychodzę z założenia, że roślina musi dać radę i się hartować

Już nie pokazuj tych widoków, bo tylko palpitacji można dostać...
Albo będę Cię nachodzić, w sensie najeżdżać
Ślicznie
W moim małym ogródeczku - Dorota 06:14, 31 paź 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziś robiłam renowacje lampionów, podpórki i ptaszków glinianych, mam nadzieję że teraz będę je bardziej lubiła. Wzięło mnie na turkusowy kolor.

Świetnie wyszło
A babcia z ciebie na medal
Przerabianie ogródka pod swój gust 06:11, 31 paź 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Taki jest Eddie, male psy go fascynuja a jednoczesnie ma przed nimi szacunek Jak sie z nimi bawi, to kladzie sie na podloge, by byc na ich wysokosci

Fantastyczny jest i ...cały do ,,prania"
Miłkowo - sezon 2016-2022 05:56, 31 paź 2019

Do góry

sterta spalona, trzeba jeszcze wyczyścić

wczoraj jeszcze kwitły, ciekawe jak dziś
Miłkowo - sezon 2016-2022 05:33, 31 paź 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Piękny kolorowy ogród, jak nierealny w tych złotach i zieleniach. Ja nie wycinam teraz i nie tnę, to ta praca mi odpada. Ale jeszcze mam wiele ruchów krzewiastych "z flanki na flankę".

Miłorzęby to moja miłość u Ciebie.

Czy ostrokrzew na pniu zimuje Ci dobrze?

Dzięki Pszczółko.
Ja z kolei muszę wycinać, bo się nie wyrobię, chyba że aura przystopuje.
Do przesadzania mam sporo, powoli zaczynam, nie umiem tak w jednym miejscu non stop robić, więc skaczę wszędzie, w efekcie nic nie skończone, jakoś tak mam.
Miłorzęby też mnie zachwycają cały rok. Już chyba wiosną trzeba będzie dolne gałęzie wyciąć, za daleko idą, a wiadomo, że to ogromne drzewa.
dla przypomnienia, że niedawno całkiem...było tak
widać patyki, a nie miłorzęby

co do ostrokrzewu, zimują bez problemu, zawiązują koraliki, jeden ma się ciut gorzej, bo przy okazji podcinania drzew, ucierpiał, poleciały na niego konary, ale żyje. One wbrew pozorom świetnie w naszym klimacie sobie radzą
Za drzwiami do ogrodu... 01:04, 31 paź 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Piękny ogród wieczorową pora. Zachwycam się dodatkami u ciebie, wianki, rzeźby, stoliczki to wszystko jest genialnie dobrane do nasadzeń, tworzy taką spójną całość. Z przyjemnością się ogląda i wraca do zdjęć

Nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez tych wszystkich dodatków I tylko myślę gdzie ja dalej będę umieszczać te moje drobiazgi gotowe i zrobione... ,jak ciągle mi coś wpada w oko...albo do głowy...
Ciesze się ,że Ci się podoba ta moja twórczość ogrodowa
Za drzwiami do ogrodu... 00:52, 31 paź 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ogród i wieczorowa porą bardzo ładnie się prezentuje.
To jednak ta chryzantemka poszła dalej do ogrodu.
Wianek śliczny.

Aniu chryzantemka,którą wtedy kupiłam została w gazonie przed domem,a podobną ,mniejsza kupiłam do donicy przy grillu i pergoli
Ta przed domem:

Ta za domem:
Za drzwiami do ogrodu... 00:42, 31 paź 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Pięknie ogród wygląda na fotkach wieczorowych. Bardzo romantycznie

Dziękuję Ewuś Miło słyszeć...a o tym romantycznym wyglądzie ogrodu marzyłam

Za drzwiami do ogrodu... 00:35, 31 paź 2019

Do góry
Agania napisał(a)

Ładne te drobiazgi...ogród wygląda fenomenalnie w tym słońcu, ten weekend też zaliczam do udanych. Jedną z rabat udało mi się przywrócić do wyglądu, a do życia przewrócę ją wiosną, najgorsze zrobiłam

Ja wiosną planuję przeróbkę okrągłej rabaty,teraz zabrałam już z niej zimowity.Większej rewolucji teraz nie mogłam zrobić ,bo tam jest wiele wiosennych cebulek i mogłabym je uszkodzić kopiąc...Jak zakwitną... ,dopiero będą zmiany!
Jestem bardzo ciekawa nowego sezonu...bo dosadziłam sporo nowych roślin ,zrobiłam trochę roszad...a po za tym przecież wszystko się rozrośnie i da inny efekt...
Za drzwiami do ogrodu... 23:58, 30 paź 2019

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)
Aniu, wszystkie zdjęcia piękne, nastrojowe,z nutką jesiennej melancholii...

Aniu ,miło że zaglądasz Ciesze się,że podobają Ci się zdjęcia.Choć już niewiele zmienia się w ogrodzie,to jednak ciągle inaczej wygląda.Jesień potrafi być czarodziejką!
Pamiętajcie o ogrodach 23:39, 30 paź 2019

Do góry

Jak modelki takie szczuplutkie. Takie ładne i jak tu nie wiązać.

Przewiaz jeszcze raz od góry aby śnieg nie połamał jak spadnie
Malwowy ogród 23:33, 30 paź 2019

Do góry
Nastał bardzo trudny czas. Nie wiem jak sobie poradzić z sytuacją związaną z moim ojcem. Stary, chory rodzic, to dla dziecka bardzo ciężkie emocjonalne przeżycie. Znam, wiem, przechodziłam już to z moją mamą wiele lat temu.

Mój ogród szykuje się do zimowego snu. Czytam, oglądam, co w Waszych ogrodach. Po cichutku spaceruję, nic nie piszę, bo trudno mi teraz o słowa.

W październiku u mnie było tak.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 22:12, 30 paź 2019

Do góry
Dziękuję Dziewczyny!

Jestem zadowolona z dzisiejszego dnia.
Wzięłam pół dnia urlopu. Odebrałam dowód nowy. Załatwiłam dwa banki. Pojechałam na działkę. Zebrałam kapusty, brukselki trochę i jarmużu. Pogadałam z ludźmi od dachu. Poprawek jeszcze nie zrobili ale wygląda na to że spędzimy ze sobą trochę czasu. Wyznaczyliśmy wiatę. Mogłam pomyśleć wcześniej i nie brać największej jaką się da
Teraz się zastanawiam czy nie powinnam chłopaków poprosić żeby ją zmniejszyli. Ale już po polach. Wyznaczona, pod osiem słupów wykopane. Jutro zalewają fundamenty punktowe pod uchwyty które będą podtrzymywać konstrukcję.

Przyjechał facet z betoniarni zobaczyć czy wjedzie żeby wsadzić w wykop zbiornik na deszczówkę. Wjedzie, ale po działce sąsiedniej, jeśli nie będzie padać. Muszę znaleźć tego sąsiada, przeprosić go że przejedziemy po jego działce i za niedogodności.

Dogadalam się z tymi chłopakami na kolejne prace. Będą płytki i panele. Cóż trudno. Muszę w takim razie wybrać płytki na podłogi bo na ściany mam. Takie same wszędzie żeby było spójnie.

Może i będzie ta jodełka, spodobała mi się? Gość rzucił okiem, wypytał ile gdzie jakich płytek, dokąd, plus odpływ liniowy prysznicowy, plus montaż WC, wanny, umywalek itp
Cztery lata kładł płytki w Anglii więc chyba będzie dobrze.

Farbą do betonu a konkretnie żywicę epoksydową pomaluję jedną ze ścian, bok pod prysznicem. Jak nie zda egzaminu zawsze można położyć więcej płytek.

Poszłam jeszcze raz do sąsiadki. Wzięłam ją żeby zobaczyła gdzie konkretnie stawiamy wiatę. Że położę dekiel nad jej zasuwą na wodę żeby nikt nie wpadł w tą dziurę. Pokiwała głową. Wymieniliśmy numery telefonów żeby dzwoniła do mnie a nie stękała chłopakom jakby co... W sobotę do nich zapukam znowu bo będę miała papiery od projektanta przyłącza gazu. Uzgodniłam dziś z nim jak rysuje i co i gdzie, i sąsiedzi muszą się zgodzić na wejście na ich teren i muszę mieć to na piśmie. Więc przywiozę odwiozę papiery będzie tydzień do przodu

Co jeszcze. Sprawdziłam co jeszcze trzeba dokupić do odprowadzenia wody z rynien. Przywiozłam rury kupione wczoraj. Rewizje muszę zamówić bo nie było ani w składzie budowlanym ani w Castoramie. Wybierałam śmieci, zabrałam trzy worki. Śmierdzi mi auto teraz widocznie jakieś resztki jedzenia tam dorzucili.

Jutro spotykam się z ludźmi od ogrodzenia i ocieplenia dachu i stropu. Ponieważ nie mogę załatwić koparki na wcześniej niż koniec przyszłego tygodnia, zaczną od poniedziałku od zrobienia podłogi na poddaszu. Muszę uzgodnić ile jakiego piachu i suchego betonu im zamówić do robienia ogrodzenia i gdzie go nasypać żeby koparka mogła wyrównać teren zamiast omijać górki piachu.

Chłopaki zbili szalunki do fundamentów pod wiatę i tak teraz dumam po cholerę? I do tego takie wielkie? Myślałam że prosto w grunt i w to kotwa i tyle?

Elektryk wczoraj trochę pogonił pracę, ale dziś go nie było.

W każdym razie dzieje się! Jak będzie wiata nie będzie widać okolicy tarasu od drogi. I dobrze niemniej wjazdu też nie będzie na tył działki chyba że małą osobówką? Za dużą wiatę kupiłam...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:08, 30 paź 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Śliwy wiśniowe wciąż mają sporo liści.

Haniu, czy dużo przycinasz swoje sliwy wisniowe, że mają taką fajną koronę?
Moja działka na Dębowym Lesie 21:59, 30 paź 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Jak zgrabnie utrzymuje się na tych chudych nóżkach...
LeŚnicZaNka 21:40, 30 paź 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

Jeszcze jesień nie minęła, a ja już tęsknię do takich widoczków...miodzio
A jak zakwitną te wszystkie róże, to dopiero bedzie niesamowity spektakl...
W kamiennym kręgu od początku 21:38, 30 paź 2019

Do góry
GorAna napisał(a)

szron dookoła zmienił zielony dywan trawnika, a fotka cudna...
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:20, 30 paź 2019

Do góry
a ta chryzamtenka jest cudowna

buziaczki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies