Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 12:58, 03 gru 2019

nicol21 napisał(a)
Cudniaste widoki Ewa. za te kolory jesien bardzo lubię

Tak, takie jesienne dni są piękne. Tylko szkoda, ze dni takie krótkie. U nas zaczyna się robić teraz jasno ok. 8 rano. Co dzień później. U Ciebie pewnie jeszcze trochę później?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 07:08, 04 gru 2019

U nas tak samo, ale już po świętach dni wprawdzie o minuty, ale się wydłużają. Ani się obejrzymy, a wiosna będzie
mirkaka 19:04, 04 gru 2019

Milka napisał(a)
U nas tak samo, ale już po świętach dni wprawdzie o minuty, ale się wydłużają. Ani się obejrzymy, a wiosna będzie

Irenka bardzo pozytywnie nastawiona.
Pozdrawiam Ewo
mira 20:28, 04 gru 2019

Ewo poczytałam .
Listy roślin przeglądam - robię sobie zakaz bylin - na razie
rok kolejny to mnożenie tego co jest i tyle

drogę do szkoły masz przepiękną

ta strona tego towarzystwa różanego fajna - nawet kiedyś gadałam z kimś bo chciałam z nimi jechać do jakiegoś rosarium - ale stwierdziłam że aż taki miłośnik nie jestem

a z pomarańczami cytrusami to można się było spodziewać, mimo to zimą az się chce - ja sok z pomarańczy lubię a najbardziej herbatę z plastrem pomarańczy goździkami, imbirem i czym tam
pomarańcze parzyłam ale to chyba nic ne daje - będziemy mieli sporo jedzenia i nie będzie chyba co jeść - smutne to

nie chcę tak kończyć

dobrych grudniowych kolorowych dni życzę
Tulasia 19:47, 05 gru 2019

Masz zachwycające rózę i piekne meble ogrodowe, myślę że w takim ogrodzie można cudownie odpocząć. Cuda
roma2 20:06, 05 gru 2019

Witam po dłuuugiej przerwie. Listę roślin do cienia zapisałam . Choć cienia u mnie ciągle jak na lekarstwo. Mam z dzieciństwa wspomnienie takiego cienistego ogrodu. Rodzice mojej koleżanki ze szkoły podstawowej, mieli starą willę z właśnie takim ogrodem. To były lata 1972-1976/7???. Durne czasy w kraju. A to był dom z Nianią i Babcią z pieknymi sukniami, w które pozwalała sie nam przebierać. I gongiem na posiłek. Do dziś pamiętam smak chleba z miodem i różaną herbatką. Podwieczorek dla dzieci na kamiennym tarasie. I te cudne zabawy w "tajemniczym ogrodzie". Mam ogromny sentyment do cienistych ogrodów i dużych drzew. Choć sama takiego nie mam i pewnie nie dożyję .
Agania 08:12, 06 gru 2019

Listopad pokazałaś uroczy

Warto wstawać o 8.00 kto nie musi wcześniej, ale ciemne popołudnia
są przytłaczające, dla mnie najbardziej mi się zawsze dłuży zimowy
styczeń, a później już leci
Udanych mikołajkowych prezentów
Jola_M 10:13, 06 gru 2019

Hej Ewa,
patrzę na Twoje zdjęcia z jesienną aleją i jakby dejavu u nas powrót ze szkoły w bardzo podobnych okolicznościach i nawet córa jakby trochę w tym samym wieku
pozdrawiam
Poppy 15:15, 06 gru 2019

Anda napisał(a)
Z ogrodu fotek na razie nie mam, ale pokażę za to parę pstryków ze spacerku w drodze powrotnej ze szkoły.

Listopad - ta nazwa idealnie pasuje do tego miesiąca

Ale pieknie, az szkoda, ze my takiej drogi do szkoly nie mamy

Te smierdzace milorzeby do dla mnie jakis kosmos, znam jednego od 40 lat, innego mam na osiedlu i na szczescie to jak widac meskie osobniki Chyba jeden z nielicznych przykladow, gdzie oplaca sie meska nieowocujaca wersja
Anda 16:07, 06 gru 2019

mirkaka napisał(a)

Irenka bardzo pozytywnie nastawiona.
Pozdrawiam Ewo

Mirko, pozdrawiam również

Do dłuższych dni już coraz bliżej, ale zanim zaczniemy to odczuwać to jeszcze ze dwa miesiące miną. Mnie jednak bardziej dobija poranna ciemność. Szaro się robi ok. 8-smej. Trudno się obudzić, mimo tego, że wstaję o 6-stej.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies