To niezbyt popularne trawy, są zbyt ekspansywne niektóre. Ja miałam, rok mi przezimowały a drugą zimę wymarzły i jakoś nie mam na nie chęci, a oranżerii nie mam. Japońszczyzna tez nie za bardzo w Polsce pasuje. Ja tam bambusów uprawiać już nie będę.
Nie, to nawóz uniwersalny ale do ogrodu bylinowego, iglaki lubią lekko kwaśną glebę (oprócz cisa i świerka serbskiego) więc nie uogólniajmy azofoski jako nawozu do wszystkiego. Żywotników i cyprysików tym nie podsypuj.
Byłam wszędzie, ale generalnie to odkopuję się w wątkach tematycznych. 5 godzin odkopywałam drzewa liściaste i iglaste wczoraj czy przedwczoraj, nawet rachubę czasu straciłam
Generalnie mam sporo nowych detali, nabytków, drobiażdżków. Sama radość.
Dziękuję za odpowiedź.
Czy azofoska rzeczywiście nadaje się do większości roślin w ogrodzie i na wiosnę może być użyta również do żywotników i cyprysików?
Cisy są dość słabo rozgałęzione więc myślę, że bardzo dobrze je posadziłaś.
Mogłaś jednak przemieszać lepiej (mały/duży - mały/duży) bo są fragmenty z samymi małymi lub samymi dużymi...Lepiej by wyglądał i cięcie proste, bo skracasz tylko te, co są najwyższe, a małe dorosną. W tym przypadku po cięciu będą "fale" a tak by nie było