Byłam wszędzie, ale generalnie to odkopuję się w wątkach tematycznych. 5 godzin odkopywałam drzewa liściaste i iglaste wczoraj czy przedwczoraj, nawet rachubę czasu straciłam
Generalnie mam sporo nowych detali, nabytków, drobiażdżków. Sama radość.
Skarby sie na widok wystawia a nie w krzaki
a liscie az tak jesszcze nie leca z lisciastych, by ie az na caly wieczor zakopaly
Ponawimm pytanie
"Dausiu czy rosliny z rodziny Crassulaceae maja cos wspolnego z Sedum? Kupilam roslinke i myslam, ze rozchodnik. W domu na doniczce doczytalam, ze Crassula Durum, wyglada podobne ale lodyzki ma inne krotsze i nie takie sztywne i roslinka ogolnie niska jest. U mnie na 605 stronie sa zdjecia"
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Ja mam tak samo, zaczęło się od przypadkowo znalezionego zdjęcia Ogrodowiskowego Trawy zimową porą związane wstążeczkami, styl, porządek, kreatywność podziwiam od pierwszej wizyty Hortensjo, odpoczywaj, ogród przetrwa, mój przetrwał nawet ok. 3 letnie wahania, zaniedbania wynikające z niewiedzy
P.S. Szałwię omszoną (mam odmianę Blauhugel) możesz wiosną obciąć i podzielić jeśli się rozszalała.