Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w mieście-ogrodzie 09:38, 13 wrz 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Nieustającego banana mam na twarzy gdy wchodzę na Twój wątek

I to wrzosowisko dopiero co założone

W obronie sosen - piękne są, choć wolę takie wieeeeeeeelkie egzemplarze

Ha! Pamiętasz, że wrzosowisko to zeszłoroczny eksperyment
Zaryzykowałem i rzeczywiście jest z nim trochę zachodu - opryski przeciw grzybom, odchwaszczanie, cięcie wiosną też było fajne

Jasna sprawa, że "wielgie " sosny najładniejsze, tak jeszcze z 30 lat i będą naprawdę OK!

Wrzucam przy okazji "coś tam coś tam", bo Tomek nalega
Między brzozami 09:32, 13 wrz 2019

Do góry
A jak już wyszłam z aparatem to jeszcze hortki się na fote załapały

Między brzozami 09:28, 13 wrz 2019

Do góry
Dorii obfociłam moje turzyce i wyszło że są dwie pierwsza mniejsza ma biały pasek w środku i węższe liście:

druga jest większa, z zielonym paskiem w środku
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 09:05, 13 wrz 2019

Do góry
Nikita napisał(a)

Ja łazienkę tak widzę: kabina na dłuższej ścianie (żeby było więcej miejsca przed wc, ale to już musisz sama zobaczyć bo nie wiem ile tam jest miejsca), obok umywalka (może być taka dłuższa …90 cm …jak się zmieści), pod umywalką koniecznie wisząca szafka, potem wanna (kształt według upodobań).
Wc z lewej strony drzwi (na wprost wejścia nie robi się muszli…to bardzo źle wygląda i jest nieestetyczne), tuż obok wc możesz powiesić taki wąski a wysoki słupek (szafkę na różne przydasie które w łazience powinny być „pod ręką”).

PS. Leczo się robi !!!!!

O tym wcześniej pisałam, zmieścisz tam?

Też mam tylko szybę w jednej z łazienek i to tej małej. Uwielbiam ten prysznic a w górnej mam drzwi i porażka.
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:48, 13 wrz 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
U mnie jest bardzo gęste nasadzenie roślin, staram się aby ciągle coś kwitło. Róże nadal cieszą. Dziękuję za tak miły odbiór mojego ogrodu.

A te roze to jakie? Na pierwszych dwoch zdjeciach.
Ptasi gaj 08:43, 13 wrz 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dzisiaj byłam w Lidlu znowu nakupilam. Tym razem cebulki tulipanów. Ręką sięgała też po czosnki, ale zrezygnowała.

Tulipany 6 paczuszek po 2 kg van Eijk różowe nie focilam bo schowane. Jeden worek Salomon van Eijk, jeden "Mystica van Eijk, jeden "Purple flag"
Jeden worek 2 kg kosztuje 34,99 w jednym woreczku jest ponad 60-62 tulipanów więc moim zdaniem się opłaca ok 56 groszy. Piękne dorodne cebulki.

Uśmiałam się z tej ręki. Też kupowałam te na kg i nawet zgodne kolory były.
Na zielonej... trawce :) 08:37, 13 wrz 2019

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Jak widać wrzosowisko jeszcze chwilę potrzebuje, tak za 2 tygodnie powinno być w pełnym rozkwicie

trawka i wrzosowisko cudne! wygląda jakby były pluszowe
Całość ogrodu świetna! A jaką masz trawkę w brzozowej, taka fajnie rozczochrana? I twoje donice nadal są w super formie. Też miałam u siebie ipomeę, jasno zielona, ale średnio wygląda już, a na oknie południowym bardzo źle. Nie wiem czy posadziłam za ciasno w za małej doniczce z surfiniami? Czy słońca za dużo? Surfinie pochłonęły je.
A jakie plany na donice jesienne?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 08:33, 13 wrz 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

W czerwcu po drugim cięciu

kwitło obficie

o a tu widać jak wąsy puszcza

Owocki zawiążały się ledwie trzy szt i obecnie mają wielkość paznokcia u kciuka....no może ciut więcej, twarde jeszcze więc pewnie nie zdążą dorosnąć i dojrzeć
W zeszłym roku były dwa, ale nie spróbowaliśmy bo albo ptaki nas ubiegly, albo opadły
Biorąc pod uwagę sadzenie maleńkiego patyczka z gołym korzeniem i to, że w pierwszą wiosnę wymarzło prawie całe, a na każdą zimę owijam to nie wiem czy warto je mieć do tego w odbiorze raczej ciężkie, choć liście ładne zielone i przebarwiają się jesienia bodajrze w żółty

Dzięki Sylwia. To rzeczywiście ciężkie pnacze i dobór miejsca jest bardzo ważny. Do owocowania potrzebne są dwa męski i żeński więc może w tym problem. W czy Pani Ja kupiłam odmianę taka że wystarczy jeden. No ale nie posadzkę w miejscu gdzie chciałam. Raz jeszcze dziękuję za czujność.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:20, 13 wrz 2019

Do góry
POsyłam także zdjęcia cząstki naszego ogrodu.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:18, 13 wrz 2019

Do góry
Ta rabatka jest robiona bardziej pod męża, brakowało mu u nas krzewów, dlatego kalina itd. i chcialby tutaj akcenty kwiatowe, kolorowe. Ja bardziej lubię nowoczesne ogrody. I tutaj mam zagwozdkę, bo chciałabym żeby pasowała do reszty tworzącego się jeszcze ogrodu. Mam problem co posadzić koło buków, na razie są wąskie i małe, ale zakładam, że osiągną kiedyś swoje rozmiary.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:01, 13 wrz 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Mam dla Was zagadkę i może ktoś wie jaka trawa i jakie czosnki tu rosną, czochy kwitły jeszcze w sierpniu?

bardzo mi przypadł do gustu ten klombik, widziałbym go u siebie w ogrodzie

Myślę, że to Molinia Transparent. Ona rośnie dość słabo. Po posadzeniu nie wytwarza od razu jakieś szczególnie mocnej kępy. No chyba, że to młody Sporobolus.

A czosnki były fioletowe, różowe? Może to Summer Beauty albo Iden Croft.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 07:32, 13 wrz 2019

Do góry
popcorn napisał(a)
Jakie baterie polecacie, jakiej firmy? Chciałabym może powoli coś kupować. Zestawy prysznicowy, wannowy, do 2 umywalek, do bidetu? Help? Chętnie jedna firma jedna seria, podtynkowe?

Łazienka. Uwagi? Deszczownica będzie na krótkiej ścianie nie umiem tego zrobić w tym programie niestety. reszta chyba tak? Wejście do łazienki na wprost umywalki. W oryginalnym projekcie WC i umywalka są zamienione miejscami.

Ja łazienkę tak widzę: kabina na dłuższej ścianie (żeby było więcej miejsca przed wc, ale to już musisz sama zobaczyć bo nie wiem ile tam jest miejsca), obok umywalka (może być taka dłuższa …90 cm …jak się zmieści), pod umywalką koniecznie wisząca szafka, potem wanna (kształt według upodobań).
Wc z lewej strony drzwi (na wprost wejścia nie robi się muszli…to bardzo źle wygląda i jest nieestetyczne), tuż obok wc możesz powiesić taki wąski a wysoki słupek (szafkę na różne przydasie które w łazience powinny być „pod ręką”).

PS. Leczo się robi !!!!!
Ogrodowy spektakl trwa ... 00:56, 13 wrz 2019

Do góry
mira napisał(a)

Sylwia dziękuję Ci bardzo za tą uwagę bo właśnie się obawiałam tych mocnych liści. Zastanawiam się jak tak tniecie to co z owocami?
Miałam dylemat kiwi czy cytryniec i w końcu wybrałam kiwi dla owoców no bo jakby nie było wejście do jagodnika, jeszcze dumam nad winoroslą ale teraz już ie wiem

tu po prawej stronie chciałam posadzić już zewnetrznie rosną róże ale jakoś pod spodem chciałam mocować a tu klops no

Masz fotki u mnie
Cytryńca też mam przy szałasie , wzrostem na razie nie powalił mnie na kolana i jakoś nie bardzo się wspina, może gdyby mocować.....
Owocki ma pierwszy raz w tym sezonie a mam go od momentu postawienia szałasu, w wizytówce sprawdzić możesz kiedy to było. Owocki mocno wybrakowane ma na jednym kiściu może dwie, trzy kuleczki zawiązane. I powiem Ci dylemat mam czy je się na surowo czy przetwory?I kiedy?

Wiem, że wejście do jagodnika, ale na pewno chcesz coś owocodajnego? Bo Wszystkie raczej ciężkie w odbiorze, a chyba najlżejsza winorośl, ale ciąć trzeba i łozy po latach grube się robią

z ozdobnych może winnika zmiennego, albo powojnik mandżurski, upoiłby zapachem i do róż pasuje
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 00:44, 13 wrz 2019

Do góry
mira napisał(a)
Nie mam magnolii to nie wiem ale czujność potrzebna.

Zobacz do mnie i doradź co posadzić - pokaz to swoje kiwi i czy masz owocki

W czerwcu po drugim cięciu

kwitło obficie

o a tu widać jak wąsy puszcza

Owocki zawiążały się ledwie trzy szt i obecnie mają wielkość paznokcia u kciuka....no może ciut więcej, twarde jeszcze więc pewnie nie zdążą dorosnąć i dojrzeć
W zeszłym roku były dwa, ale nie spróbowaliśmy bo albo ptaki nas ubiegly, albo opadły
Biorąc pod uwagę sadzenie maleńkiego patyczka z gołym korzeniem i to, że w pierwszą wiosnę wymarzło prawie całe, a na każdą zimę owijam to nie wiem czy warto je mieć do tego w odbiorze raczej ciężkie, choć liście ładne zielone i przebarwiają się jesienia bodajrze w żółty
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 23:16, 12 wrz 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
zaraz ide zobaczyc czy jeszcze sa

a najpierw cukinia dla Miry

a tak wyglada w najsmaczniejszej fazie

i moja dynia, niestety tylko jedna mam ae pewnie ma duzo pestek wiec bedzie za rok wiecej

no i nowy nabytek

ludzie jak te dzwonki glosno dzwonily "chce do Twojego ogrodu" no musialam sie wrocic do kasy (dzwonki staly przed sklepem i zauwazylam je jak juz z zakupami wychodzilam)

Ta cukinia wygląda jak warzywa ozdobne ale chyba taką nie jest - najważniejsze jak smakuje.
Dzwoneczek cudniasty - jaki to powojnik wiesz ?
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:05, 12 wrz 2019

Do góry
Agania napisał(a)

Doroti ta różyczka jest bardzo wdzięczna i taką chciałabym mieć, gdzie ją mogę dostać?
Ta róża to Garden of roses kupowałam ją chyba u Hyżego.

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:02, 12 wrz 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ale cudna Miło popatrzyć na miejsca, w których się byłoNawet teraz masz ogród niezwykle bogaty w kolory
Dziękuję Sylwio Kolory co raz bardziej spełznięte na kwiatach, ale jeszcze są.

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:02, 12 wrz 2019

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)
Dorotko, bardzo mi się u Ciebie podoba! Cud miód!
Bardzo się cieszę, zapraszam częściej.

Przedziwny Ogród 23:00, 12 wrz 2019

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies