Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 19:13, 12 wrz 2019

Mam dla Was zagadkę i może ktoś wie jaka trawa i jakie czosnki tu rosną, czochy kwitły jeszcze w sierpniu?

bardzo mi przypadł do gustu ten klombik, widziałabym go u siebie w ogrodzie, bo jest bezobsługowy
GorAna 19:38, 12 wrz 2019

Obfity i tajemniczy ten Twój ogród Agato
Cudnie go fotografujesz
Pozdrawiam
Dominika11 19:55, 12 wrz 2019

Agania napisał(a)

Dziękuję Dominiko ogród już wyszedł z niemowlęcta drzewa nabrały tęgości i wątek się zestarzał, bo ja wcale
nas się lata nie imają
Iwonka 22:11, 12 wrz 2019

Agania napisał(a)
Mam dla Was zagadkę i może ktoś wie jaka trawa i jakie czosnki tu rosną, czochy kwitły jeszcze w sierpniu?

Wiesz, że dziś przejeżdżając przez to rondo myślałam co to za czochy, że w sierpniu kwitną A gdy to sadzili sądziłam, że liliowce A trawka to nie jakaś molinia... Czekamy zatem obie na rozwiązanie zagadki
MartaCho 06:52, 13 wrz 2019

Mijam codziennie to miejsce jadąc do pracy Liliowce też tam są, ale na drugiej połowie koła. Ale jakie to czosnki to oczywiście też nie wiem, więc i ja poczekam na rozwiązanie zagadki
Tak czy inaczej całkiem ładniutkie te nasze ronda i te pola lawendy na zewnętrznych stronach rond.
Gosiek33 07:47, 13 wrz 2019

Oglądam, ale na trawach się zupełnie nie znam. Czy te szerokie liście to właśnie czosnku?
Anda 08:01, 13 wrz 2019

Agania napisał(a)

bardzo mi przypadł do gustu ten klombik, widziałbym go u siebie w ogrodzie

Myślę, że to Molinia Transparent. Ona rośnie dość słabo. Po posadzeniu nie wytwarza od razu jakieś szczególnie mocnej kępy. No chyba, że to młody Sporobolus.

A czosnki były fioletowe, różowe? Może to Summer Beauty albo Iden Croft.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Toszka 08:02, 13 wrz 2019

Czy to nie czosnek bylinowy 'Millenium'...hmmm
Gosiek33 08:02, 13 wrz 2019

Przypomina mi się, że wiosną w szkółce widziałam doniczki z czosnkiem o takich obfitych liściach jak u liliowców z niewysokim kwiatem. Niestety nie zapamiętałam nazwy. Miał rozmnażać się przez podział kepy jak szczypiorek (?) Chyba, że coś mi się pomieszało
Anitka 08:16, 13 wrz 2019

Agatko te czosnki to 'Millenium', mam takie same. Kwitły w sierpniu i już przekwitły. Te co widziałyśmy w Wojsławicach to był czosnek skalny, one mają zupełnie inne liście i są niższe.

Buziaczki i pędzę dalej, może w weekend nadrobię zaległości