Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podwórkowa rehabilitacja 10:15, 21 sie 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

O to fajnie.
To muszę ja kupić.

Kiedyś kupiłam sadzonki wiosną do doniczek a teraz, od lat rosną same z nasionek.
Polecam
Powojnik bylinowy Cassandra
Podwórkowa rehabilitacja 10:11, 21 sie 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
A moja gaura po dwóch sezonach zniknęła. Smagliczki mam posadzone we wiadra h. Pachną obłędnie.

Ta duża kępa na zdjęciach jest z zeszłego roku. Cztery nowe ledwie widoczne, chyba inna odmiana, bardziej kompaktowa. Też jestem ciekawa czy przetrwają przyszłą zimę i wiosnę.
Budleja dla Ciebie

Budleja, agastache i róża cudownie pachnąca Chandos Beauty.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 10:05, 21 sie 2019

Do góry
waldek727 napisał(a)

Wiem Tomasz, że napisałeś to z przymrużeniem oka, ale ja ,,tej chęci" posiadania trawnika i czegokolwiek lepszego od sąsiadów nie mam. Nie jestem nazbyt wymagający i cieszę się z tego co mam. Sąsiedzi dokoła ,,stają na głowie, nawożą mineralnie czym się tylko da, a i tak najczęściej zaglądają do mnie. Ja nie mam zamiaru nikogo naśladować. Od lat mam własne recepty na ogród, a jak ktoś ma w/g mnie coś ładniejszego, to się tylko cieszę, bo jestem pasjonatem ogrodów i z nikim nie rywalizuję.

Waldku, piękny trawnik!
Tajemniczy Ogród 10:05, 21 sie 2019

Do góry
Może taki by ci się nadał,1,4 z pióropuszem i wcześnie kwitnie

Podwórkowa rehabilitacja 09:58, 21 sie 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Śliczna ta smagliczka!
Gaurę w stipie mogę oglądać nieustannie. Sama poezja.

Tak, tak dodam tylko, że w moim małym ogródeczku nie ma miejsca na rośliny zapychacze. Ideą moją było, aby stanowiły dopełnienie dla róż. Bywa różnie, czasem zaskakująco. Taka róża Heritage ledwie zipie (mrówki w korzeniach dokarmiane cynamonem) ma za towarzystwo samosiejkę kosmosu. I kto dominuje, zachwyca?
Albo Mary Rose, zamiast mega kęp jak u Ciebie, bździny po kostki.
A ja z uporem maniaka nazywam tę rabatkę różanką a nie bylinówką.
Pszczelarnia 09:45, 21 sie 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Miłośnikom szklarniowych upraw

Delektuję się tym widokiem i dozuję smak tych winogron (Arkadia) - niczym nie pryskane.

Nawet ja która nie uprawia nic szklarniowego a warzywniak traktuje hobbystycznie zauważam wyjątkowo pięknie skomponowane otoczenie szklarni. To mi się podoba przeciętnie w Polsce szklernie kojarzą się zupełnie inaczej. Muszę też powiedzieć że szklarnia dziś to droga inwestycja więc wielu zostaje podziwianie tego trendu ogrodniczego w takim wydaniu jak pokazujesz, naprawdę jest co oglądać u Ciebie osobiście zawiesiłabym się na winogronie a swój wykopała
Przedziwny Ogród 09:29, 21 sie 2019

Do góry
AgataM napisał(a)

Fajnie, że chciałaś nam pokazać te kompozycje Te łuki szczególnie mnie urzekły chociaż wszystkie bardzo ładne. Pokazuj jak najwięcej i baw się dobrze
Moja działka na Dębowym Lesie 09:27, 21 sie 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Tak Dorotko, moja Chryzantema Yellow Tea rośnie na słońcu.Jak też dużo różnych roślin.
I ja ją lubię.Biała chryzatemka też mi już kwitnie.
A żółta jest w pączkach.a jeszcze kilka chryzantem mam.
ale póki co biała w kwiatach zawsze pierwsza jest.

Ale fajnie wygląda w tej trawce
W zeszłym roku kupiłam chryzantemy do donic na jesień - ale takie "pędzone" - nie wiem w sumie jakie one są bo kupiłam takie "kopki" zwarte ale nie chciały tak mi kwitnąć ładnie a potem zaczęły "wyrastać" W każdym razie - nie byłam zadowolona z tego co się okazało w donicach i przesadziłam je do ziemi późną jesienią. Przeżyły zimę i teraz są bardzo ładne, mocne krzaczki - choć nie wyglądają tak samo jak w momencie zakupu Ale miejsce mam dla nich nie za bardzo i zastanawiałam się czy mogę je przesadzić w miejsce bardziej słoneczne. U Ciebie czytam, że Twoja rośnie w słońcu - to super - bo się trochę obawialam czy w słońcu będzie im ok.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 09:11, 21 sie 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Wilczomlecz Bonfire

Stardust z ciemnym rozchodnikiem

Firletka ponowiła kwitnienie

Przepięknie pachnie ta hosta

Kasia, piękne zdjęcia wrzuciłaś. I Lavender Ice też przepiękna
Wszystko, co pokazujesz, jest wyjątkowo zdrowe. Rozumiem, że do Ciebie nie dochodzą już ślimaczki? U mnie teraz ślimole (takie okropne bezskorupkowe) żrą na potęgę, wrrr.
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:59, 21 sie 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Halinko, dobre wieści, że bukszpanom rosną nowe listki
Uśmiałam się z pomysłu Izy, bo i nam wpadło do głowy kupno kozy
Ale wtedy miałam tylko trawę, o ogrodzie musiałabym zapomnieć, bo koza zje wszystko
Postawiłam na ogród i mam, a nawóz można tanio kupić

Z kozami wiem jak to jest bo mój Syn je ma są piękne i urocze ale!!!!!! Zostaje przy ogrodzie.

To dla Ciebie.
Skąpana w słońcu 08:53, 21 sie 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Ależ piękna ta angielska alejka

Bardzo dziękuję Też ją lubię i ciągle coś dosadzam. Tzn rozmnażam rośliny w celu powiększenia plam kolorystycznych. Efekt będzie ładniejszy jak utworzy się wyższe piętro z róż.

Crocus Rose

Pastella

Ogród w remoncie 08:52, 21 sie 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Pokażę wam czym ostatnio z M się bawimy. Zdjęcia robocze, w trakcie produkcji
Zgadniecie co z tego będzie?

A to ci zagadka
Asia powiedz nie trzymaj w napięciu
Może to podstawa pod oświetlenie co ?
Ogród pod lasem 08:51, 21 sie 2019

Do góry
o takie ło:

No dobra, to jest purpura in spe… ale o to się rozchodzi
Ogród w remoncie 08:48, 21 sie 2019

Do góry
Pokażę wam czym ostatnio z M się bawimy. Zdjęcia robocze, w trakcie produkcji
Zgadniecie co z tego będzie?
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 08:35, 21 sie 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Przepięknie pachnie ta hosta

Kasiu, pachnące hosty przeżywają renesans. Od kiedy odkryłam u mojej Mamy pachnącą nn (kilkunastoletnia), wącham wszystkie hosty, które wydają mi się "podejrzane" o zapach . U Hani - Gruszki też taką odkryłam, ku radości gospodyni, która nie wiedziała . One oprócz zapachu, mają piękne kwiaty, prawda?
Zielony AZYL 08:31, 21 sie 2019

Do góry
Uzupełniamy gabion doczekał się!

Bylinowa łąka 08:12, 21 sie 2019

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Moja Polar Bear, niechcący na pniu. Chyba tak zostanie i w przyszłym roku. Ale ta obcięta normalnie ma większe kwiatostany.

Przetacznikowiec wirginijski miał być wysoki, ponad metr, a jest tak ok 60cm. Prawie go nie widać przy floksach. Za to molinia arundinacea zaczyna zdobić.

I parę ogólnych widoczków. Zdjęcia nie wyszły za dobrze, część jest w takim żółtych odcieniach, ale goniłam z telefonem, bo tylko 10 % baterii zostało.

Koniec.

Piękne Hortki.
Z czasem i ta na pniu będzie miała większe kwiaty. Ja mam 2 na pniu Polar Bear. I jedną normalnie w krzaczku.
Rudbekiowy lan cudny.
Floksy też piekne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies