Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Grab - Carpinus 16:19, 06 sie 2014

Do góry
Podzielcie się swoimi opiniami nt.grabów? Interesują mnie choroby, ziemia, stanowisko. Zastanawiam się nad Fastigiatą.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:08, 06 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Joasiu przyjemnego odpoczynku
Kasia Kindzia ma jakiś sposób na kreta i nornice, napisałam do niej i czekam na odpowiedz.

Dziękuję Polinko
Ręce mi już opadają co te dranie wyrabiają w ogrodzie
Psina biega po ogrodzie i szczeka. Wywęszyła te intruzy tylko nie bardzo wie jak się do nich dobrać. Pewnie je na jakis czas wypłoszyła, ale wrócą jak będzie cisza w ogrodzie.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:54, 06 sie 2014

Do góry
Joasiu przyjemnego odpoczynku
Kasia Kindzia ma jakiś sposób na kreta i nornice, napisałam do niej i czekam na odpowiedz.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:50, 06 sie 2014

Do góry
Marta mają słoneczko od rana do 16 i są rewelacyjne Wczoraj je dokładnie oglądałam z ciekawości jak wyglądają w środku i stwierdzam, że prezentują się świetnie. Nie są przypalone, żadnych uschniętych żdziebeł, nawet ładnie już przyrastają Jestem bardzo z nich zadowolona
Ogród cichy i przytulny 15:45, 06 sie 2014

Do góry
Asiu u mnie również był mały potop. Kora sobie odpłynęła do sąsiada. Ale to nic w porównaniu do tego co się u nas działo-zerwane dachy, zalane piwnice, powalone drzewa. Zalany ogród przeżyjemy, troszkę słońca, pracy i powróci do normalności
Ogród z łezką 15:34, 06 sie 2014

Do góry
Kasia co to za czarodziejstwo na nornice i krety?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:32, 06 sie 2014

Do góry
Irenko pięknie, kolorowo u Ciebie. Tyle kwiatuchów kwitnie Ślimaki fuj, u mnie ropuszka zamieszkała w ogrodzie i chyba wszystkie ślimaki pożera bo nie widać żadnego
Ściskam uśmiechniętą dziewczynę
Moja "przyziemna" :) pasja 08:18, 06 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Ja w moich hortkach też wycinałam słabe pędy i niestety nic to nie dało. W tamtym roku wszystkie były idealne przez cały sezon ale nie było takiej nawałnicy. W tym roku była tak intensywna, że dachy zrywała, blaszaki wyrywała, drzewa szły jak zapałki.
Podwiązałam wczoraj dwa krzaczki i niestety rewelacji nie ma Jagoda może po kilku dniach spróbować je odwiązać?

U mnie różnie w przypadku różnych odmian. Silver Dollar chyba zachowałby pion, bo ma mocne pędy, ale położył go na bok mocny wiatr i deszcz, a odmiana nn pod wpływem deszczu się całkiem położyła, bo pędy nie utrzymują kwiatów.
Wiesz, że ja nie lubię bałaganu na rabatach, a te sznurki i patyki go wprowadzają, jeszcze przy SD tak nie widać, ale nn trzeba było mocno powiązać w wielu miejscach i denerwuje mnie to. Dlatego na razie nie planuję więcej hortek na rabatach .
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:03, 06 sie 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
oblednie ale twoj ogrod sie zmienia i do takich pięknych widoków sąsiedzi sie przyczpiaja to sa osłami

Kondziu dzięki za miłe słowa Co do komentarzy to temat zakończony, jest nowa brama przez którą mało widać i nastał spokój
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:18, 06 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Ogród po tygodniowej nieobecności właścicielki ma się nawet dobrze. Podlewany był tylko deszczem, na szczęście prawie codziennie padało Surfinie są nie napiszę, że żyją bo przedstawiają nędzny obraz ale mam zamiar je uratować
Za tydzień okażę się czy podniosą się, czy czeka je kompostownik.
Bambusy wstawiłam do jasnego pokoju w domu i wszystko ok.
Niby tylko tydzień mnie nie było a ogród wystrzelił w górę, że nie mogłam się nadziwić Radość ogromna

Na początek limki

oblednie ale twoj ogrod sie zmienia i do takich pięknych widoków sąsiedzi sie przyczpiaja to sa osłami
Moja "przyziemna" :) pasja 07:17, 06 sie 2014

Do góry
Ja w moich hortkach też wycinałam słabe pędy i niestety nic to nie dało. W tamtym roku wszystkie były idealne przez cały sezon ale nie było takiej nawałnicy. W tym roku była tak intensywna, że dachy zrywała, blaszaki wyrywała, drzewa szły jak zapałki.
Podwiązałam wczoraj dwa krzaczki i niestety rewelacji nie ma Jagoda może po kilku dniach spróbować je odwiązać?
Kondziowy ogrod cz II 07:13, 06 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Konrad macham porannie
dzieki odmachuje
Kondziowy ogrod cz II 07:06, 06 sie 2014

Do góry
Konrad macham porannie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:03, 06 sie 2014

Do góry
Marzenko czy Twoje śliwy są szczepione czy wychodzą od samego dołu?
Ogród cichy i przytulny 23:06, 05 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
I człowiek, i ogród potrzebuje odpoczynku do upałów. Piękne zdjęcia po burzy.
Ściskam mocno

Polinko, dziękuję pieknie. Masz rację teraz można odpocząć złapać oddech przed następną falą upałów
Pozdrawiam serdecznie
Moja codzienność - ogród Oli 20:27, 05 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Ketmia rewelacyjna. Teraz będziesz musiała ją uformować aby wpisała się w geometryczny ogród

W przyszłości bliższej lub dalszej szopka zniknie a wraz z nią ketmia... to druga stona podjazdu i chcę tam całkowicie zrezygnować z trawnika. Będą graby, szum traw i blask jeżówek
Ketmie chętnie oddam w dobre ręce choć nie wiem czy taki krzak jest możliwość przesadzić..? Kopać pomogę a w zamian poproszę przyczepę ziemi by dołek wyrównać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:16, 05 sie 2014

Do góry
Kasiu- Magiczna Siła do hortek co dwa tygodnie po jednej konewce 5L pod każdy krzaczek.

Macham
Ogródeczek jagody99 14:07, 05 sie 2014

Do góry
Jagoda to róże z Twojego ogrodu? Ślicznie uchwycone
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:05, 05 sie 2014

Do góry
Margarete napisał(a)

Hej, Kasiu Makasiu _

Moje slimaki lubią i wtranżalają tylko niektóre hosty, widocznie nie wszystkie sa smaczne........... mus spróbować ......a tak na poważnie to kiedys "Maja w ogrodzie" pokazywała w TV że liście niektórych host sa jadalne
Póki co ja nic poza ziołami ze swojego ogrodu nie jadam, nie mam roslin uzytkowych, żadnych na tak niewielkiej powierzchni - tylko zioła...szczypiorek, bazylie, oregano, mięte, estragon, tymianek itd....ale moja suka namiętnie obgryzała młode listki magnolii a teraz wygryza młode źdźbła rozplenic.......moze to tez smaczne...

Mój psiak uwielbia proso ale tylko młode zdzbła
Ogród z łezką 13:14, 05 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Widać, że spotkanie bardzo udane i wzruszające. Kasia chyba pobijasz rekord w ilości spotkań w tym roku?!
Pozdrawiam po urlopie

Przecież nie mogę się wyzbyć takich miłych chwil...

Ty już też wyurlopowana? Szkoda, że już, nie???

Ja też pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies