Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 14:13, 05 sie 2014

Ja raczej nie polubię, ale biorę tabletkę i żyję dalej (tlko muszę mieć takie z przepisu lekarza, nic innego mi nie działa).
aleksandra_g 16:34, 05 sie 2014

gdyby nie forum to nie robiłabym zdjęć i żyłabym w przekonaniu, że nic u mnie nie rośnie
Jagodaa 19:57, 05 sie 2014

Coś w tym jest Alex

Poprawiam wizerunek moich horti po ulewie i jestem zła . Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będą mocniejsze. Chyba też będę wycinać całkowicie słabsze pędy, o ile pamiętam Irenka tak robi, muszę poczytać, dopytać.
leon60 20:17, 05 sie 2014

Wszystkie wiotkie pędy na limkach wiosną wycięłam i stoją sztywno jak drut
asica 22:19, 05 sie 2014

Ja też wycięłam wszystkie słabeusze u hortek. Zdecydowanie sztywniejsze są w tym roku.
Edit 01:33, 06 sie 2014

leon60 napisał(a)
Wszystkie wiotkie pędy na limkach wiosną wycięłam i stoją sztywno jak drut

Witam, na wstępie chciałam pochwalić właścicielkę pięknych roślin, faktycznie rosną jak zaczarowane Jestem tu nowa, ale widzę kolejny fajny ogród z roślinkami które lubię. Chciałam dodać, że ja również wycięłam wszystkie słabe pędy w limkach i są o wiele ładniejsze niż w zeszłym roku, nawet ogromne ulewy im nie straszne. Stoją sztywno jak drut
polinka 07:17, 06 sie 2014

Ja w moich hortkach też wycinałam słabe pędy i niestety nic to nie dało. W tamtym roku wszystkie były idealne przez cały sezon ale nie było takiej nawałnicy. W tym roku była tak intensywna, że dachy zrywała, blaszaki wyrywała, drzewa szły jak zapałki.
Podwiązałam wczoraj dwa krzaczki i niestety rewelacji nie ma Jagoda może po kilku dniach spróbować je odwiązać?
Jagodaa 08:10, 06 sie 2014

Ola, Asia, Edit, spróbuję wiosną wyeliminować część wiotkich gałązek, ale trochę się boję, że krzak zrobi się przez to łysy, że straci to niskie piętro z kwiatami.
Jagodaa 08:18, 06 sie 2014

polinka napisał(a)
Ja w moich hortkach też wycinałam słabe pędy i niestety nic to nie dało. W tamtym roku wszystkie były idealne przez cały sezon ale nie było takiej nawałnicy. W tym roku była tak intensywna, że dachy zrywała, blaszaki wyrywała, drzewa szły jak zapałki.
Podwiązałam wczoraj dwa krzaczki i niestety rewelacji nie ma Jagoda może po kilku dniach spróbować je odwiązać?

U mnie różnie w przypadku różnych odmian. Silver Dollar chyba zachowałby pion, bo ma mocne pędy, ale położył go na bok mocny wiatr i deszcz, a odmiana nn pod wpływem deszczu się całkiem położyła, bo pędy nie utrzymują kwiatów.
Wiesz, że ja nie lubię bałaganu na rabatach, a te sznurki i patyki go wprowadzają, jeszcze przy SD tak nie widać, ale nn trzeba było mocno powiązać w wielu miejscach i denerwuje mnie to. Dlatego na razie nie planuję więcej hortek na rabatach .
Jagodaa 09:01, 06 sie 2014

Wiecie co? ja mam dziś rocznicę Drugą na Ogrodowisku .

Zawsze lubiłam rośliny, najpierw doniczkowe, później ogrodowe. Jednak bez obecności tu, mój ogród wyglądałby zupełnie inaczej . Na pewno doskonale rozumiecie, co mam na myśli .