Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kostka "

Ogrodowy song 20:37, 20 kwi 2016

Do góry
nicol21 napisał(a)
a męża nie da się przekonać do tej kostki - bo chyba też by to spieło ogród.
wiesz co - ten prostokąt z trzmielinami - ładny jest - ale nie pasuje. sam w sobie super, ale kurcze jakoś nie współgra...

a masz jakiś widok z lata? w sensie kiedy te klony widać? W sumie te kwadraty na końcu są ok - może dlatego że mało je widać

spojrzalam na 61 i widze ze szefowa nie proponowała łączenia lini prostych i falistych - więc trzeba się koleżanko zdecydować - a szefowa zawsze ma rację!
do falistej lini będzie super pasować jakaś pergola opleciona różą [eden rose?! mega fajna!] i do tego mały żywopłocik od strony ogródka.
nic tylko plan szefowej wykonać

Plan się robi..gdyby nie to, to chyba w miejscu bym stała
kostka leżakowała sobie 1 dzień wycięłam dzisiaj sporo darni z miejsca, które jakoś mi nie leżało i jutro ciąg dalszy.
Z tymi liniami prostymi trzeba wyczucia aby to dobrze zgrało; taras, skrzynie na warzywa, rabata...to wszystko linie proste.
W realizacjach Danusi fajnie to się łączy..zresztą to moja codzienna lektura
Mój ogród pod górkę... 17:00, 20 kwi 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

ona sadzi tez swoje na jednej rabacie właśnie ...ale ona ma jakies odmianowe wysokopółkowe i drzewiaste chyba ...moje zwykłe bylinowe ...ale zadam temat może ktoś coś wie

PS. kostka u mnie juto ..ale od innego producenta czyli są niektórzy swiadomi tego co mówią ...a inni jak partyzanci ..może się uda.

To trzymam kciuki za jutro!
Mój ogród pod górkę... 16:58, 20 kwi 2016
Do góry
Kacha123 napisał(a)

Uuuu, takiej fachowej wiedzy to ja nie posiadam. Dopiero wyszłam z poziomu zielonym do góry Może dopytaj Anię Małą Mi.

ona sadzi tez swoje na jednej rabacie właśnie ...ale ona ma jakies odmianowe wysokopółkowe i drzewiaste chyba ...moje zwykłe bylinowe ...ale zadam temat może ktoś coś wie

PS. kostka u mnie juto ..ale od innego producenta czyli są niektórzy swiadomi tego co mówią ...a inni jak partyzanci ..może się uda.
Ogród Mirelli 14:51, 20 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Przyznaję, że poszalałam w tym sezonie, róże drogie, hortensje drogie, donice, kostka, trochę kasy poszło, ale u nas tak jest jak są pieniądze to działamy, jak jest gorszy miesiąc to o zakupach ogrodowych nie ma mowy.

Hortensje będę sadziła w przedogródku 3 sztuki na nowej / starej rabacie i 1 sztuka w prostokącie

Zuch dziewczyna! Wszystko zgodnie z planem
Ogród Mirelli 14:46, 20 kwi 2016

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Z dużym rozmachem zagospodarowujesz swoje królestwo.
Piękne zakupy poczynione, pokazuj gdzie sadzisz

Przyznaję, że poszalałam w tym sezonie, róże drogie, hortensje drogie, donice, kostka, trochę kasy poszło, ale u nas tak jest jak są pieniądze to działamy, jak jest gorszy miesiąc to o zakupach ogrodowych nie ma mowy.

Hortensje będę sadziła w przedogródku 3 sztuki na nowej / starej rabacie i 1 sztuka w prostokącie
Blyxa i elipsa 13:26, 20 kwi 2016

Do góry
A to nie podobają Ci się kwiaty Galaxy?

Kostka jest łatwiejsza niż cegła - ale już wiem, że podłoże trzeba porządnie ubić.

Mnie jeszcze zostało wymurowanie inspektu. Ale to jeszcze inna inszość, bo z fundamentem.
Typografia ogrodu 07:40, 20 kwi 2016

Do góry
blyxa napisał(a)

Cudny cytat
Szczególnie w kontekście wklejania zdjęć wnętrz i ściemy jaka panuje na blogach wnętrzarskich

Kto by tam chleb z czekoladą jadał. U nas tylko naleśniki
A słodkości to się niestety dzieci poza domem nauczyły jeść. Gdyby polegały jedynie na tym, co matka mówi - to by do dziś żyły w przekonaniu, ze cukierki to trucizna, a zjedzenie lizaka oznacza śmierć w męczarniach

Na szczęście jak się w domu cukru i słodyczy nie je - to drobna kostka czekolady czy mały żelek potrafi sprawić wielką radość a krzywdy dużej nie uczyni

Ten cytat wisi u mnie w wiatrolapie,
Nasze dzieci jedza słodycze ale nutelli akurat nie.i mysle ze jak na razie konsystencja tez by im nie odpowiadala.
Ogródek Iwony II 22:50, 19 kwi 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Te lososiowe van eijk bardzo ladne
Napracowalas sie przy skrzyniach, ale na pewno bedziesz miala super plony
Ladnie masz w ogrodzie

Mi też te łososiowe się podobają
Oby warzywa się udały

Ewuniu, jeszcze troszeczkę z ogrodem.
Ale jak oglądałam dziś fotki z 2014 roku, jak trafiłam na O...jak się motałam ... sadziłam, przesadzałam, przekopywałam, bałam się, ze tego nie ogarnę ...
Teraz wiem, czego chcę, spokojnie planuję, no, chyba, że M namieszać pragnie, ale pokazuję rysunki, tłumaczę, ...
ogród się kurczy, jeszcze tyle chciejstw zostało, a wczoraj oświadczyłam, że koniec z zakupami, bo miejsca nie ma
No, trawki jeszcze wcisnę, i magnolię gwiaździstą ... ale wszystkiego tłumaczyć mu nie muszę
Zbyszek odetchnął, jak powiedziałam koniec
Ale fakt, ze w zeszłym roku sporo kupiliśmy, niektóre roślinki, drzewka mają u mnie pierwszą wiosnę, zachwycam się nimi, jak dziecko
Sporo pracy jeszcze, ale tej zaplanowanej i troszkę kosztownej, więc będzie małymi kroczkami do celu ... Gospodarczo blacha na dach , otynkowanie garażu, kostka n podjazd, krawężniki przy rabatach, podniesienie chodnika do domu, dosypanie ziemi na trawniku - trzeba złapać nowy poziom, dosiać trawę, ... na jednym kawałku namiętnie mi mniszek wyrasta ...
na to wszystko czasu potrzeba i kasy ... A i jeszcze płot drewniany wymienić ...Bo się sypie ... w tym roku nie ogarniemy wszystkiego ...
Typografia ogrodu 22:32, 19 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

pr e praszamy za balagan ale my tu żyjemy

Cudny cytat
Szczególnie w kontekście wklejania zdjęć wnętrz i ściemy jaka panuje na blogach wnętrzarskich

nawigatorka napisał(a)

Nutella? Bleee dla mniebkostka czekolady to maks slodkosci.a chleb i czekolada to polaczenie do ktorego chyba nigdy nie dorosne. nasze dzieci tez nie wiedza co to nutella

Kto by tam chleb z czekoladą jadał. U nas tylko naleśniki
A słodkości to się niestety dzieci poza domem nauczyły jeść. Gdyby polegały jedynie na tym, co matka mówi - to by do dziś żyły w przekonaniu, ze cukierki to trucizna, a zjedzenie lizaka oznacza śmierć w męczarniach

Na szczęście jak się w domu cukru i słodyczy nie je - to drobna kostka czekolady czy mały żelek potrafi sprawić wielką radość a krzywdy dużej nie uczyni
Blyxa i elipsa 21:49, 19 kwi 2016

Do góry
Wszyscy się tarasem zachwycają aż strach powiedzieć, ze on głównie pod dzieci był robiony - aby miały się gdzie bawić samochodzikami, lalkami, wodą itp. Bo aktualnie cały majdan jest na tarasie przy domu i nie ma jak kawy wypić. W tym tygodniu mam nadzieję, ze zostanie zrobiona renowacja i przenosiny ich domku. I być może juz w weekend wkleję zdjęcia z docelowym wyglądem.

Zaś na przeciwko tarasu ma być rabata (tak, ze trawa będzie biegła jedynie taką ścieżką w półkolu) i stoję przed dramatycznym wyborem - mam tam miejsce na jedną magnolię. Jaką wybrać? Dumam nad nad gwiaździstą lub pirouette.

Zaś pytanie nr 2 to takie czy dam radę sama wymurować podniesioną rabatę czy też robić to na poziomie gruntu.
Ot dylematy pierwszego świata

Mala_Mi napisał(a)

ja się zachwycam moją jedną wisionką ozdobną

No własnie, jak ją u Ciebie na zdjęciach zobaczyłam.... Aktualnie szukam miejsca czy aby jednak nie mam gdzie jej posadzić
Cieszę się, ze zdjęcia się podobały

Pszczelarnia napisał(a)
Jak taras się zrobił, to i kostka się zrobi.

Tylko za to zrobienie się trzeba było zapłacić Z kostką jest ten problem, że potrzebuję drobiazgów - ot tutaj wsadzić pięć kamieni, tu obmurować małą rabatę. A do tego nikt nie przyjdzie, bo się nie opłaca. I tak dumam, czy to aż takie trudne jest

Pszczelarnia napisał(a)

Na taką 'Galaxy' zachorowałam wczoraj i dziś ją u Ciebie prawie na żywo widzę.
Piękna.

Kwiaty to rzecz gustu, ale jedno muszę przyznać - jako drzewko samo w sobie jest bardzo ładna. Nic nie cięłam, nie formowałam, a pokrój ma w zasadzie idealny.
Dziś mieliśmy grad ale z tego co patrzyłam wieczorem chyba nic jej się nie stało.

Katkak napisał(a)
Ale zachwyciło mnie coś jeszcze - te dwie donice ze sznurkami, w których rosną jaskry .
Nie wiem czy jaskry takie szczęśliwe z donic ale też mi się w tym połączeniu podobają

Dominika11
, Marga - bardzo Wam dziękuję za wizytę i zachwyty
Kochanowy ogród 12:04, 19 kwi 2016

Do góry
I podwójna kostka z bukszpanu z daleka

i jeszcze bliżej

Blyxa i elipsa 11:17, 19 kwi 2016

Do góry
Jak taras się zrobił, to i kostka się zrobi. Ja jednak na kostkę na tarasik kuchenny się nie porywam. Od 3 lat mają przyjść panowie brukarze.... .

Na taką 'Galaxy' zachorowałam wczoraj i dziś ją u Ciebie prawie na żywo widzę.
Piękna.

Rododendronowy ogród II. 20:21, 18 kwi 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Witaj,
u mnie wczoraj wieczorem i w nocy popadało ale słabo, tyle że kostka na tarasie mokra....
Widziałam filmik - sliczna ta magnolia - to Georg Hanry Kern jest ?

A u mnie nadal nic. Magnolia to Alexandrina, taka dałam Twojej Mariolce.
Rododendronowy ogród II. 12:03, 18 kwi 2016

Do góry
Witaj,
u mnie wczoraj wieczorem i w nocy popadało ale słabo, tyle że kostka na tarasie mokra....
Widziałam filmik - sliczna ta magnolia - to Georg Hanry Kern jest ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies