Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Pszczelarnia 09:27, 09 maj 2016

Ależ mi się podoba. A te cebulowe pod bukszpanami na froncie to może strumień szafirków - nie będą liście straszyć.

Ganek (nie mam ) i dojście do niego - . I te bukszpany (rozmaryny, mirty) w donicach , klasyka gankowa. I drzewko cytrusowe.

Pszczelarnia 09:34, 09 maj 2016

Studnia u mnie - otynkowana, pomalowana na jasno szaro, obsadzona cisem (na środku trawnika i osi widokowej) z jednej strony (od tarasu), dach zrobiony z łupka szarego 9lokalny materiał).

U Ciebie to by kamień pasował (otoczaki), tak jak masz obrzeża ścieżek. U mnie ścieżki z granitu (jak wejdzie podatek, to leżę, bo mam 280 m2, choć tego nie widać).
ren133 11:09, 09 maj 2016

AgataP napisał(a)

Reniu, jeszcze nie posadziłam, ale może w tym tygodniu Wciąż też myślę czy potem zasypać żwirkiem czy jednak korą tą przekompostowaną. Jakoś bardziej w stronę mi tej kory, bo ładnie będzie odbijać ML, cegła na domku i zieloniutkie buksy

Rozchodniki pasują do wszystkiego, swoich sadzonek mam 13, a w tym roku mam kolejne 7 z rozchodnika od Krysi i dziś zrobiłam 5 szt Purple Emperor + oryginał i 3 szt Matrony + oryginał , 3 szt star dust rośnie na bylinówce.
A na tym się nie skończy, bo zbieram je na nową rabatę, którą stworzę w przyszłym roku czekam na dostawę kolejnych oryginałów

Ja mam ML w korze
kasja83 13:28, 09 maj 2016

Margarete napisał(a)
Daj korę zamiast żwirku, Marzena ma rację. Nie tylko chwasty ale i wybieranie listków po cięciu bukszpanów lepiej się uprząta. Mimo osłony pod kulkami zawsze mi się nasypie trochę i jak tnę buksy w korze to odsuwam korę, tnę i nasuwam z powrotem. A mam 6 kul w żwirku to potem klnę i wybieram te listki ze żwirku jak Kopciuszek

Nie strasz,u mnie wszystko w żwirku
AgataP 15:33, 09 maj 2016

ZieloneWrota napisał(a)
Nono Agato kawał dobrej roboty, taka praca się opłaca pięknie już jest, a jak deszcz umyje to miodzio, u mnie padało i lało przez 2 godz. Pozdrawiam

Agata jeszcze trochę zostało, tak na deser Może w piątek zagęszczarka bo deszczu nie widać
AgataP 15:33, 09 maj 2016

rozark napisał(a)
o rany, siłownia za darmo

No wprawiam się w wysiłku potem przerzucę się na rower
AgataP 15:37, 09 maj 2016

kasja83 napisał(a)
Agata A U Ciebie takie ciężkie roboty... bomba, jak rozłożysz wszystko to od razu będzie inaczej. Pisałaś też, że jesteś mnożycielem rozchdodników-ja mam matrony, lubisz je? Co o nich sądzisz na tle innych?

Kasja, matronę dopiero rozmnożyłam, na 3 + oryginał, ale chyba wolę purpurowego bo zamierzam wsadzić go w ostnicę wiecznie zieloną. Będzie ładniejszy kontrast Rozchodniki uwielbiam za niekłopotliwość
Nawet wilczomlecza kupiłam purpurowego, ale jeszcze stoi biedak w poczekalni
AgataP 15:40, 09 maj 2016

Bogdzia napisał(a)
No i co padało u Ciebie? U mnie popadało ładnie .

Bożenko wczoraj ale tylko trochę, pod kasztanowcem nawet kropla nie spadła takie ma już liście. Padliśmy wczoraj jak nieżywi, a jeszcze 5 ton zostało.
AgataP 15:41, 09 maj 2016

Luteczka napisał(a)
no, no Agatko ale kamienia,
ten podjazd już teraz fajnie wygląda, naprawdę to był dobry pomysł
kawał roboty odwaliliście, wiem coś o tym

Ewuś to najtańsza opcja dla nas była i nie ukrywam, że bardziej mi się podoba niż kostka, bo przy takiej jednolitej powierzchni miałabym niczym parking pod marketem
AgataP 15:42, 09 maj 2016

Margarete napisał(a)
Daj korę zamiast żwirku, Marzena ma rację. Nie tylko chwasty ale i wybieranie listków po cięciu bukszpanów lepiej się uprząta. Mimo osłony pod kulkami zawsze mi się nasypie trochę i jak tnę buksy w korze to odsuwam korę, tnę i nasuwam z powrotem. A mam 6 kul w żwirku to potem klnę i wybieram te listki ze żwirku jak Kopciuszek

Małgoś oczywiście, będę słuchać co mi dobrze radzicie Zrobię korę i to nawet przekompostowaną bo ma ładny ciemny odcień i jak mówisz, nie będzie kłopotu przy cięciu buksów i wsadzeniu cebulowych. buziaczki