Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Zielonym do góry czyli trudne początki .... 20:15, 26 sty 2011

Do góry
Aniu,magnolię przekwitną i będziesz miała zieloną plamę,no chyba ,ze będzie kwitła 3x jak mnie w tym roku magnolia Ann,weigele można wsadzić,albo inne aby zachować ciągłość kwitnienia,pisałaś,że nie lubisz żółtych kwiatów, ta forsycja ma kolorowe listki
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 21:09, 22 sty 2011

Do góry
To ja w takim razie dorzucę zdjęcie magnolii.

Magnolia stellata - magnolia gwiaździsta jest niskim rozgałęzionym krzewem o białych kwiatach.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 15:58, 26 gru 2010

Do góry
No i Święta mijają, Mamę już Witek z Grzesiem odwozi, bo pada śnieg i zostałam sama w domu.

Czas na ciąg dalszy historii ogrodowej, po zmarznięciu magnolii.

Wiosną wystawiłam już kordyliny, a jeszcze magnolia siedziała w gruncie. Zastanawiałam się, co z nią zrobić?

Lubię ten moment, jak kwitną różaneczniki i rozwijają się młodziutkie, zieloniutkie listeczki na bukszpanach

Patrząc na pustą ścianę wpadłam na pomysł zamieszczenia tam lustra.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 18:00, 09 gru 2010

Do góry
Już na początku zimy na magnolii zaczęło być widać objawy przemarznięcia

Bukszpany w ziemi przezimowały

Laurowiśnia przymarzła, ale po przycięciu odbiła

A Magnolia grandifliora wyglądała strasznie, wszystkie liście brązowe, trzeba je było usunąć i drzewo zostało gołe.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 01:09, 05 gru 2010

Do góry

Mur już został otynkowany i można było zacząć obsadzać ogród docelowo.
To była najbardziej ekscytująca robota w historii

Rozpoczęliśmy budowę stawu

Magnolia ma się dobrze i kaczory też

Ogrodowe komplety mebli 13:30, 30 lis 2010

Do góry
O !!! u Grażyny na każdym kroku mamy przykłady dobrej konsekwencji. Duży kącik, a zobaczcie ile tu gatunków? Bergenia, wrzosy i dwa drzewa (magnolia i wiśnia?), a praktycznie jedno. Jest jesień, a kącik wygląda na zadbany, dzięki zimozielonym roślinom. Równowaga, nie rosną same gubiące liście. Komplet mebelków dopełnia kompozycję. Wzór doskonałego wnętrza. Wiosną pewnie pokażą się cebulowe w pustym miejscu, albo i hosty na nich, zgadłam??? Warto naśladować.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies