Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:17, 07 sie 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Parę widoczków z dziś:

Ależ prześlicznie!
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:09, 07 sie 2019

Do góry
Hortensjowo 21:07, 07 sie 2019

Do góry
Zastanawiam się, czy przed perowskią i stipą nie pociągnąć także seslerii? Obecnie jest molinia moorhexe, ale wydaje mi się trochę za zielona.

Dalej po lewej są także jeżówki i sesleria.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:07, 07 sie 2019

Do góry
Kasiu ja mam 30 km. Mozesz polaczyc z odwiedzinami u mnie. Do Sarastro mam 48 km
Bylinowa łąka 21:07, 07 sie 2019

Do góry
Wernonia przed kwitnieniem w towarzystwie pysznogłówki. Rośnie podobno wysoka. Ja ją bardzo późno wysadziłam do gruntu, bo bałam się że malutką zjedzą ślimaki, a potem trafiła na te upały i ma teraz ok 50 cm.

Chyba u Ewy pisałam, że moja werbena patagońska wystartowała z opóźnieniem. Część kwitnie, a część to takie sieweczki.

i takie

Jeszcze rosplenice Majesty, po przepikowaniu stały na balkonie jak zaklęte, a po wysadzeniu do gruntu - rosną w oczach.

Koniec

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:04, 07 sie 2019

Do góry

Każdy pieniek obrasta taką koronką
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:59, 07 sie 2019

Do góry
I moja ulubiona o tej porze rabata - różowa

Mocno przyciełam kulki jałowca bo zasłaniał wszystko
Podmiejski ogródek 20:57, 07 sie 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

jednego przetacznika przycięłam już przed wyjazdem, przetacznik christa pójdzie pod nóż za chcwilę

.

No poezja Pani! Dziś wybieram ten obrazek

Urlopy są fajne, ale rzeczywiście nie mają nic wspólnego z odpoczynkiem. A sprzedaż dzieci dziadkom to zawsze dobry pomysł
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:57, 07 sie 2019

Do góry
Katkak napisał(a)

Dorcia jesteś niezrównana,: stworzyłaś cudny ogród, robisz najpiękniejsze dekoracje jakie mam zaszczyt podziwiać, jesteś przewspabiałą babcią, fotografem i cukiernikiem. No i jak nie kochać? W Ujeździe mam nieg 01.09. Start i meta na zamku, 15,5km. Ostatni raz tam byłam będąc z Igą w ciąży. Jaszczurka modelka Ci się trafiła.
Kasiu aż się zarumieniłam dziękuję za takie uznanie. Może wybiorę się do Ujazdu pokibicować Tobie. Wszystko zależy od samopoczucia.

Kiepsko u mnie z czasem i wgrywaniem zdjęć, coś internet się nie wyrabia. Mam remont jednego pokoju, a bałagan w całej chałupie. Nie ma gdzie siąść, nie ma jak dostać się do szafy z ubraniami. Prawie nic nie robię a jestem okropnie zmęczona, ale już zbliżamy się ku końcowi ze składaniem mebli.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:54, 07 sie 2019

Do góry
Dzielżan jest obłędny, chyba pojadę po drugi

Kalmia poszła koło salonu japońskiego koło przesadzonego klona. Niestety po obcięciu świerka muszę dokupić płot lamelowy.

Mam jeszcze takie oregano
Bylinowa łąka 20:51, 07 sie 2019

Do góry
Trzęślica zbiera się do kwitnienia, a jedną prawie wykosiłam. Obok przetacznki kłosowy Christa. Na drugim zdjęciu na pierwszym planie dzika marchew z chabrami.

Porównanie miskantów Memory
z lewej rośnie na miejscu suchym, słonecznym, a z prawej na takim półcienistym i bardziej wilgotnym.

Tą roślinkę zaproszę na swoją łąkę - to nostrzyk żółty

I jeszcze raz kłosowce, tym razem w duecie z krwawnikiem wiązówkowatym.

Wszystkiego po trochu 20:48, 07 sie 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)
Takie sierpniowe obrazki

Cudownie u Ciebie, jak zawsze, można powiedzieć. Dorodne rośliny i świetne połączenia to Twoja wizytówka.
Podziwiam
Czy ta fioletowa mega kępa to monarda?
Moje mają mączniaka, mimo oprysku mlekiem. Obetnę je, bo wyglądają potwornie źle.
Może masz dla mnie jakąś radę na nie?
Jak warzywka w kalfasach? Moje bardzo dobrze, pomidorki mam od końca czerwca, bakłażany też już zrywałam.
Pozdrawiam
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:48, 07 sie 2019

Do góry
Dziś pojechałam do szkółki - popatrzeć....
Kilka było jednak roślin które pojechały ze mną do domu - jak zwykle
Piękny dzielżan i karagana - to na miejsce koło świerka gdzie nic nie rośnie

A temu cudowi nie moglam się oprzeć - kalmia - jeszcze nie miałam
Ogród do odnowy 20:41, 07 sie 2019

Do góry
Dostałam odpowiedź na zapytanie jaki to motyl z profesjonalnej strony - jestem pod wrażeniem

to nadal Mesoleuca albicillata - Paśnik maliniak, ale co za opis i zdjęcia
Bylinowa łąka 20:38, 07 sie 2019

Do góry
Ożanka się rozrasta i rozrasta. Prawie pożarła odratowanego dzielżana Siestę, do którego zimą dobrały się chyba nornice,

Sadziec też przytył, choć wiosną ślimaki zrobiły sobie z niego stołówkę. Jakiś odmianowy kłosowiec, ale pokłada się w odróżnieniu od tych zwykłych z siewu.

Znowu na wsi 20:37, 07 sie 2019

Do góry
Joku napisał(a)

Róża bardzo urokliwa. Jaka to odmiana ? Czy jej rzeczywiste kolory są takie jak na zdjęciu ?
Pozdrawiam cieplutko Jasia
W ogródku emerytki 20:34, 07 sie 2019

Do góry
Co do tej mam wątpliwości, ale nie mam pomysłu co zamiast.
Sam bukiet nie jest najgorszy, nie wiem natomiast, czy tu pasuje i do tamtych dwóch.

Kaskada cieszy się coraz większym zainteresowaniem
W ogródku emerytki 20:28, 07 sie 2019

Do góry
Aniu, dzięki
Też jestem zadowolona z tej rabaty
Jeżówki to moja tegoroczna miłość, są już całkiem spore, ale prawdziwe kępy to dopiero będę mieć.
W tych niedawno kupionych było sporo sadzonek bez kwiatów, w tym roku nie zakwitną.

Denerwowały mnie przerwy między rudymi kratkami / miały być zarośnięte powojnikami / i wymyśliłam takie ozdóbki.
Z tych jestem zadowolona

Bylinowa łąka 20:25, 07 sie 2019

Do góry
Jeżówki i tojeść orszelinowa. Mam nadzieję, że w przyszłym roku dorówna im wysokością.

Nachyłek lancetowaty kwitnie bardzo długo. Za nim biały kłosowiec od Ani, jeszcze w pełni się nie zadomowił w tamtym miejscu.

Floksy. Jedne po, drugie w trakcie. Akurat ta odmiana na ma duże, ładne wiechy.

Niezawodna rudbekia Goldstrum. Szkoda, że mam jeszcze mało roślin. z którymi dobrze wyglądałaby kolorystycznie.

Do raju daleko - u Ewy 20:18, 07 sie 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Rabata, na której wprowadziłam dużo zmian w ubiegłym roku, teraz cieszy oczy

Rabata hortensjowo-różana w pełnej krasie

Wzdycham do twoich piennych widoków na tej rabacie.Malowniczo to wygląda.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies