Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

Helen 21:07, 07 sie 2019

Zastanawiam się, czy przed perowskią i stipą nie pociągnąć także seslerii? Obecnie jest molinia moorhexe, ale wydaje mi się trochę za zielona.

Dalej po lewej są także jeżówki i sesleria.
Wiolka5_7 21:12, 07 sie 2019

Ja to bym pocignęła i jezowki i seslerię ale ja to lubię szpalery też tak sadziłam po kawałku różnosci,ale mi nie grało i ujednoliciłam nasadzenia i teraz jestem zadowolona
Helen 21:22, 07 sie 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Ja to bym pocignęła i jezowki i seslerię ale ja to lubię szpalery też tak sadziłam po kawałku różnosci,ale mi nie grało i ujednoliciłam nasadzenia i teraz jestem zadowolona

Wiolka, no właśnie chciałabym trochę pozmieniać i nie sadzić samych szpalerów, ale chyba mi trochę nie idzie. Trudno jest powymyślać fajne rabaty, gdy są linie i kąty proste.
Helen 21:22, 07 sie 2019

A perowskia mi się bardzo podoba i na razie zostaje
Helen 21:23, 07 sie 2019

Chyba mus się wybrać do Danusi, może tam coś odgapię
Wiolka5_7 22:00, 07 sie 2019

Helen napisał(a)

Wiolka, no właśnie chciałabym trochę pozmieniać i nie sadzić samych szpalerów, ale chyba mi trochę nie idzie. Trudno jest powymyślać fajne rabaty, gdy są linie i kąty proste.

Rozumiem... kombinuj dziewczyno...

Zana 23:04, 07 sie 2019

Kurcze, jak ładnie Ci ta perowskia stoi prosto na baczność.

Mnie się podoba ten przerywnik z molinią. Pokazałabyś w szerszym kadrze całość, czyli prawą i lewą stronę.

A coś postanowiłaś co posadzić pod pęcherznicą? Gilenia Ci się nie podoba? Mnie się podoba, taka chmurka białych kwiatków.
Helen 05:38, 08 sie 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Rozumiem... kombinuj dziewczyno...

Kombinuję, ale dnia już nie starcza na wszystkie obowiązki... Ale ogród cieszy i tak najbardziej
Helen 05:43, 08 sie 2019

Zana napisał(a)
Kurcze, jak ładnie Ci ta perowskia stoi prosto na baczność.

Mnie się podoba ten przerywnik z molinią. Pokazałabyś w szerszym kadrze całość, czyli prawą i lewą stronę.

A coś postanowiłaś co posadzić pod pęcherznicą? Gilenia Ci się nie podoba? Mnie się podoba, taka chmurka białych kwiatków.

Perowskia stoi, bo u nas cay czas było bardzo sucho. Dopiero teraz zaczęło trochę więcej padać.

Ok, zrobię dzisiaj zdjęcie całości.

Gilenia jest cudna, właśnie ostatnio spodobała mi się gaura, rutewka a gilenia jest zupełnie w tym samym stylu. Dużo zwiewności i lekkości. Tylko nie ma jej w sklepach, nawet internetowych.
Helen 06:56, 08 sie 2019

Wrzucam zdjęcie całej rabaty na szybko zrobione - nie wiem czy jest efekt, chyba powtórzę wieczorem, wtedy jest lepsze światło.
Na zakładaną trawę nie patrzymy.