Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Kasya 15:40, 06 sie 2019

Floksami się zachwycilam
Zakrecona 15:43, 06 sie 2019

makadamia napisał(a)

Mniej więcej to samo mi dziewczyny mówią
A ja ciągle kombinuję, co by tu jeszcze poprawić.
I całe szczęście, że mam co, bo inaczej to bym się zanudziła.

Moje ulubione zajęcie, to chodzenie po ogrodzie i wymyślanie "co by tu jeszcze". Potrafię godzinę stać nad jedną rabatą i dumać. To musi strasznie dziwie wyglądać

Bo Ty hobbystka jesteś

Dobrze, że inni też ciągle coś chcą od Ciebie, ci potrzebujący to dar od losu
Kim 16:55, 06 sie 2019

makadamia napisał(a)

Mniej więcej to samo mi dziewczyny mówią
A ja ciągle kombinuję, co by tu jeszcze poprawić.
I całe szczęście, że mam co, bo inaczej to bym się zanudziła.

Moje ulubione zajęcie, to chodzenie po ogrodzie i wymyślanie "co by tu jeszcze". Potrafię godzinę stać nad jedną rabatą i dumać. To musi strasznie dziwie wyglądać

A wiesz że to kombinowanie to chyba każda ma cała radość w tym że ciągle się coś zmienia ,coś wymyśla ,coś dosadza i przesadza
Nie wyobrażam sobie stworzyć ogród i koniec i nic już nie robić

Ja też muszę codziennie zrobić obchód ogrodowy pozaglądać co się zmieniło przez noc

A że czasami teściowa patrzy na mnie z balkonu i mówi"a co ty to znowu robisz " z akcentem na znowu to już mnie nie rusza
wystarczy kubek melisy przed snem a rano znowu można działać

Więc Asiu nie jesteś sama
Brzozowadzie... 21:02, 06 sie 2019

O dobrze, że na liatry padło, bo pysznogłówki bez wilgoci strasznie mi mączniaka łapią. Całe białe. Tak jak Kasia pomyślałam o Prying Hands. A wiesz, że one ładnie kwitną?
TAR 21:22, 06 sie 2019

a ja zapodam cos innego: mieczyki - gladiole. tyle, ze z lekka klopotliwe ale moze sa takie, ktorych nie trzeba wykopywac a sa przpiekne od wyboru do koloru
tulucy 22:27, 06 sie 2019

to ja tak pod liatry - odętka - tyle że się rozłazi, albo żółwik - się nie rozłazi
edit - i żółwik lubi słońce, męczy mi się w cieniu... mogę podzielić
Johanka77 20:57, 07 sie 2019

makadamia napisał(a)

jednego przetacznika przycięłam już przed wyjazdem, przetacznik christa pójdzie pod nóż za chcwilę

.

No poezja Pani! Dziś wybieram ten obrazek

Urlopy są fajne, ale rzeczywiście nie mają nic wspólnego z odpoczynkiem. A sprzedaż dzieci dziadkom to zawsze dobry pomysł
makadamia 08:16, 08 sie 2019

No, dotarłam w końcu do własnego wątku

Brzozowadziewczyna napisał(a)
O dobrze, że na liatry padło, bo pysznogłówki bez wilgoci strasznie mi mączniaka łapią. Całe białe. Tak jak Kasia pomyślałam o Prying Hands. A wiesz, że one ładnie kwitną?

Naprawdę? Nie wiedziałam

TAR napisał(a)
a ja zapodam cos innego: mieczyki - gladiole. tyle, ze z lekka klopotliwe ale moze sa takie, ktorych nie trzeba wykopywac a sa przpiekne od wyboru do koloru

Po tych mieczykach bizantyjskich zwykłe gladiole już nie dla mnie.
Zresztą, akurat w tym miejscu, gdzie je chciałam, to nawet bizantyjskie odwracały się tyłem do mnie

tulucy napisał(a)
to ja tak pod liatry - odętka - tyle że się rozłazi, albo żółwik - się nie rozłazi
edit - i żółwik lubi słońce, męczy mi się w cieniu... mogę podzielić

Pierwszy raz słyszę o tym żółwiku - może faktycznie warto spróbować?
Johanka77 napisał(a)

Urlopy są fajne, ale rzeczywiście nie mają nic wspólnego z odpoczynkiem. A sprzedaż dzieci dziadkom to zawsze dobry pomysł

No właśnie. Dzieci z dziadkami, mąż wyjechał służbowo - jak zatem wykorzystuję chwile wolności? Zabrałam się za odmalowywanie drewnianej elewacji
Ja to mam szalone życie, co?
makadamia 08:17, 08 sie 2019

Kim napisał(a)

A że czasami teściowa patrzy na mnie z balkonu i mówi"a co ty to znowu robisz " z akcentem na znowu to już mnie nie rusza
wystarczy kubek melisy przed snem a rano znowu można działać

Więc Asiu nie jesteś sama

Cieszy mnie to niezmiernie.
Mnie też zaczyna irytować, jak znajomi przechodzący ulicą komentują, że ja ZNOWU w ogródku
tulucy 08:20, 08 sie 2019

Jakby co - wiesz gdzie znaleźć