Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:39, 04 sie 2016

Do góry
Dziękuję, uwielbiam to proso żółte w żeliwnej donicy i chyba nie pozbędę się tej dekoracji, co roku zmieniam, ale wracam do prosa.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:28, 04 sie 2016

Do góry
Tego co podlinkowałaś oglądam. To Alana program. Działają wspólnie, w czwórkę. Wcześniej wypowiedziałam się na temat "Wielkie marzenia w małych przestrzeniach" M. Dona. Kończmy ten temat dobrze?
Pszczelarnia 17:19, 04 sie 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ona ma 2 lata i czas zastanowić się nad nią dogłębnie. Może dołożyć traw albo powtórzyć je?

Tam są takie niuanse niewidoczne na zdjęciach, taka niespójność gatunkowo-kolorystyczna.

Ale kwiatki cieszą przecież!

Dołożyć wielkich liści, będzie egzotycznie, dołożyć koloru bordowego - w liściach i kwiatach, pomarańczu dołożyć, cynobrówek dołożyć.
Rozmnażanie hortensji 17:12, 04 sie 2016

Do góry
ElżebietaF...jestem Gardenarium nie Gardenium

Moje hortensje sadzonkowane wiosną są już spore, czas je wyciągnąć z gruntu (namiotu).
Grab - Carpinus 17:10, 04 sie 2016

Do góry
Jeśli długo nie był cięty to bym poczekała do wiosny, wtedy ładnie się zabuduje.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:08, 04 sie 2016
Do góry
Gardenarium napisał(a)

On nie zakłada tych ogrodów, ludzie zakładają sami, czuwa nad ich realizacją, podpowiada, pomaga. Prowadzi w BBC Gardeners' World, działa w swoim ogrodzie. Zawodowo on nie jest projektantem, nawet nie jest ogrodnikiem z wykształcenia, stał się nim jako pasjonat uprawiający swój ogród, zwolennik ekologicznego stylu, stąd tym bardziej byłam zszokowana że tak lekko robi z tą szmatą. Jest bardziej pisarzem niż ogrodnikiem, czego się nie wypiera, a przyznaje.

bo to jest raczej o M.Donie

PS. cos komunikacja pisana nam nie idzie ....za moimi przeskokami myślowymi trudno nadązyć
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:06, 04 sie 2016
Do góry
jeszcze raz

Gardenarium napisał(a)
... za to z lubością oglądam prywatne przydomowe ogrody Alana Titchmarsha. W niektórych byłam

Ale te ogrody co ludziom zakłada? i pokazuje w telewizji realizacje?

mam na myśli ten program
https://loveyourgarden2.wordpress.com/

Ogrodowa symfonia 16:55, 04 sie 2016

Do góry
Sabina76 napisał(a)

To tak na szybko pokażę wczorajsze zakupy

W sumie 6 szt.: Gebruder Grimm, Graham Thomas 2 szt., Jude The Obscure, Moonlight i Pastella. Teraz będę musiała gdzieś je upchnąć

Zdanie : Teraz będę musiała gdzieś je upchnąć typowe dla ogrodników którzy robią błędy, kupują, wydają pieniądze, cieszą się z zakupów, ale dla ogrodu to za dobre nie jest, bo robi się kolekcja, a nie kompozycja. Lepiej by było gdybyś kupiła 6 jednakowych i zrobiła z nich grupę, a tak masz 6 różnych róż, każda inna i jak oraz z czym je połączyć?
Kombinuj, a i tak nie wyjdzie, bo będzie misz-masz typowy.
Ogrodowa symfonia 16:49, 04 sie 2016

Do góry
Masz za mało roślin a miłorząb czyli coś wysokiego - bardzo wskazany. A nawet 3 miłorzęby.

Jak zasłonić nieatrakcyjną ścianę? 16:32, 04 sie 2016

Do góry
Wizytówka, pośrodku tej strony

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1349-wizytowka-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy?page=2

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4809-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-iii?page=1131

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4809-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-iii?page=1130
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:30, 04 sie 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
ale te ogrody co ludziom zakłada? i pokazuje w telewizji realizacje?

On nie zakłada tych ogrodów, ludzie zakładają sami, czuwa nad ich realizacją, podpowiada, pomaga. Prowadzi w BBC Gardeners' World, działa w swoim ogrodzie. Zawodowo on nie jest projektantem, nawet nie jest ogrodnikiem z wykształcenia, stał się nim jako pasjonat uprawiający swój ogród, zwolennik ekologicznego stylu, stąd tym bardziej byłam zszokowana że tak lekko robi z tą szmatą. Jest bardziej pisarzem niż ogrodnikiem, czego się nie wypiera, a przyznaje.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:23, 04 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Przeżyłam chwile grozy, albowiem w samochodzie wypełnionym po sufit cisami i żurawką Citronelle, jechały ze mną chyba żaby...albo myszy, coś się miotało za moim fotelem i pod nogami pasażera (stały tam żurawki). Wydawałam okrzyki... i modliłam się żeby na mnie nic nie skoczyło.... dojechałam...uff, teraz samochód kto inny będzie rozpakowywał. ja w każdym razie nie wsiadam...

Nas tak wystraszyły swego czasu ślimaki, które szelestały z kwiatów hortensji postawionych na półpiętrze. Za nic nie mogliśmy namierzyć skąd te dźwięki! Po dwóch nocach dopiero odkryliśmy intruzów!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:19, 04 sie 2016

Do góry
Przeżyłam chwile grozy, albowiem w samochodzie wypełnionym po sufit cisami i żurawką Citronelle, jechały ze mną chyba żaby...albo myszy, coś się miotało za moim fotelem i pod nogami pasażera (stały tam żurawki). Wydawałam okrzyki... i modliłam się żeby na mnie nic nie skoczyło.... dojechałam...uff, teraz samochód kto inny będzie rozpakowywał. ja w każdym razie nie wsiadam...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:15, 04 sie 2016

Do góry
Poszedł badziew w eter, wstyd i hańba normalnie, żeby takie coś? W angielskim programie? W życiu bym się nie spodziewała. Od tej pory przestałam oglądać, program jakby na siłę zrobiony... za to z lubością oglądam prywatne przydomowe ogrody Alana Titchmarsha. W niektórych byłam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:07, 04 sie 2016
Do góry
Gardenarium napisał(a)
............ Skoro nawet ostatnio Monty Don w jakimś odcinku "Marzenia w małych przestrzeniach" - położył szmatę, naciął krzyżyki i sadził tęgosze...no to ja zwątpiłam.,... i to bardzo...w Monty'ego.

oczy mi sie otworzyły szeroko ...choc to niby leniwy upalny dzień ...ozywiłam się ...nie oglądam tych programów...jeden jakos w przelocie obejrzałam nie zaciekawił mnie specjalnie ...sztuczny mi sie wydał

a Don ? hmmm starzeje się?! na starość ludziom siłę i często rozum odbiera ...szkoda że i na jego tez te przypadłości dotknęły a nagrywacze i operatory chyba bali się strofować autorytetu i poszedł badziew w eter
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:59, 04 sie 2016

Do góry
Nie mam. Piet Oudolf ma.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/290-sporobolus-heterolepis
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 12:31, 04 sie 2016

Do góry
Te beżowe śliczniusie Kotka wyprowadza dzieci, jak są już zdolne do wydania na inne jedzenie niż mleko Czyli na pójście na swoje.
Kolorowy ogród na piasku 12:29, 04 sie 2016

Do góry
Powiem że brakuje białej monardy do kolekcji, a ja gdzieś taką widziałam, jednak wydała mi się taka "brudna" i mało atrakcyjna. Nie kupiłam, choć też zbieram monardy.
Ogród w budowie - nieustającej 12:27, 04 sie 2016

Do góry
Leniwy ogrodnik ma fajne gadżety ogrodowe. Wstąpiłam w poszukiwaniu astra Ale pooglądałam co innego

Uwielbiam wyprawy holenderskie, zaraz po angielskich
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 12:24, 04 sie 2016

Do góry
Posypać po całości.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies