Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródkowe perypetie:) 21:22, 29 lip 2019

Do góry
Aga, hasło, że ciasto jest Twoje zdziałało cuda, młody zjadł co do okruszka wszytko Oczywiście nie wiem kto je piekł, wiec przepraszam kucharkę jak nie trafiłam ...
Swoją drogą młody ma dobry gust
Ze spotkania mam tylko jedna fote w ogrodzie I to już jak było ciemno.
Dzięki za spotkanie

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:21, 29 lip 2019

Do góry
kasiek napisał(a)

No nie straszne - zwłaszcza ten sympatyczny gryzoń który ostatnio saka nam po drzewach

I znak że ma nas gdzieś

A u nas też biegała po ulicy wiewiórka. Chyba się zgubiła albo jedzenia szukała .
Za drzwiami do ogrodu... 21:21, 29 lip 2019

Do góry
Liliowcami zaraziłam się od Ani Anabuko

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:18, 29 lip 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Dzięki Dorotko. Chyba kilka drzewiastych kupię
Bardzo dobry wybór.

Ogród Nebel 21:16, 29 lip 2019

Do góry
c.d.

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:14, 29 lip 2019

Do góry
Mam większość hortensji bukietowych Lime Line i jedną Little Lime Jane.
Little lime ma być niższa chociaż u mnie wysokością są na razie równe.
Za to chyba różnią się ciut kolorem.
Lime line jest na czubkach bardziej limonkowa, w Little Lime jest więcej białego.
Czy ktoś faktycznie też widzi tę niewielką różnicę w kolorze?

Lime Line

Little Lime Jane

Ogród Nebel 21:10, 29 lip 2019

Do góry
Lipiec, późną porą...

W najbliższym czasie planuję trochę zmian w tych miejscach, więc... dokumentuję stan na dzień dzisiejszy
Mirkowy ogród (początki) 21:09, 29 lip 2019

Do góry
Jeżówka przekwita ale i tak zdobi

Baptysja z siewuMyślę że w przyszłym roku zakwitnie.

Drugie kwitnienie po cięciu zaczyna Werbena Hastata

Dacie wiarę że wysiała mi się jedna Werbena Patagońska.Czy zdąży zakwitnąć kto to wie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:08, 29 lip 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)
u mnie wszystkie azjatyckie już przekwitły, teraz drzewiaste zaczynają. Skąd u Ciebie tyle miejsca na taką ogromną ilość lilii???
Dorotko, czy azjatyckie nie pachną? Moje nie pachną, dopiero teraz te drzewiaste cudnie pachną.
Też zwróciłam uwagę, że lilie azjatyckie nie pachną. U mnie pachną drzewiaste, ale już kończą kwitnienie. W pełni kwitnienia są orientalne, ale nie zwróciłam uwagi na zapach. Jutro sprawdzę. Już kiedyś zauważyłam, że dobrym pomysłem jest sadzenie cebul tulipanów i lilii obok funkii. Gdy kwitną tulipany to funkie są jeszcze malutkie, później lilie wyskakują ponad liście funkii. Sama widzisz jaki u mnie gąszcz, wszystko upchane na maksa. Część lilii posadziłam do donic, mam robić małe przemeblowanie za altaną i dopiero po przeprowadzkach posadzę lilie z donic. Właśnie tam mają rosnąć lilie drzewiaste, bo mam za mało zapachu przy altanie. Widzisz ja na nic nie jestem tak pazerna jak na rośliny.

Za drzwiami do ogrodu... 21:07, 29 lip 2019

Do góry
Mam kilka rodzajów pysznogłówek.Jedne już złapały mączniaka,ciekawe czy reszty też nie ominie,miałam dziś popryskać,ale deszcz...

Piętruski...
Ogródek Ewy 21:02, 29 lip 2019

Do góry
Ale ja jestem wysoka przy Was.
Super miałyśmy spotkanie, tylko czas nam za szybko upłynął. Dziękuję za macierzankę.
Liczyłam, że dziś popada to będę miała mokry grunt a tu niespodzianka. Tylko straszy a deszczu raptem minuta.
Na pamiątkę
Wśród brzóz i dębów 20:59, 29 lip 2019

Do góry
Aniu, takie spotkania są zawsze bardzo miłe, utwierdzają nas w przekonaniu, że nie jesteśmy samotni w naszej ogrodowej pasji i że mają sens wszystkie wysiłki i starania, by nasze ogrody z roku na rok piękniały. Zawsze jest miło przebywać w towarzystwie ludzi wrażliwych na piękno.
Ewuś, dzięki za opis fotki. Fajnie było wczoraj znów Was spotkać.
Iwonko, podeślij mi na priv adres mailowy, prześlę Ci fotki. Jeszcze raz wielkie dzięki za wczoraj.
Aniu(Anabuko), masz rację, takie spotkania zawsze są super.

W upalne dni najlepiej sprawdzają się takie cieniste zakątki. Niestety, niewiele ich u mnie. Ten jest w cieniu ogromnej, dwupiennej brzozy.

Róża, która wedłu zamówienia miała być "Dancing Queen" na pewno nią nie jest. Powinna być zielonkawa z różowym środkiem. A tak się na nią cieszyłam.

Z suszą nieźle radzą sobie rojniki.

Od paru dni mam takiego lokatora. To sunia córki, jest u nas tymczasowo.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 20:58, 29 lip 2019

Do góry
Dzień dobry,
Proszę o pomoc mój trawnik jest zalewany takim ustrojstwem.
Mam działkę ale niestety ręczne wyrywanie nie skutkuje bo pojawiam się co 3 dni i co chwilę nowe miejsce wzrostu.
czy znacie jakiś środek na usuniecie tego chwastu.
trawnik zasiany i zrekultywowany w tym roku .

Mirkowy ogród (początki) 20:58, 29 lip 2019

Do góry
Czy coś z tych frosted jeszcze będzie czy wywalić?

Szałwia zaczyna drugi raz kwitnąć

Trzcinnik Brachytrycha umęczony upałem.

Stipa się kłania
W ogródku Iwony 20:50, 29 lip 2019

Do góry
Za drzwiami do ogrodu... 20:48, 29 lip 2019

Do góry
Kosmos czekoladowy
W ogródku Iwony 20:47, 29 lip 2019

Do góry
Mirkowy ogród (początki) 20:47, 29 lip 2019

Do góry
Po deszczu nie ma śladu woda u mnie wsiąka jak w gąbkę.
Fotki po deszczu.Rośliny wymęczone suszą najbardziej u mnie cierpią trawy.

W ogródku Iwony 20:45, 29 lip 2019

Do góry
I popadało dziś minutę, coś krąży wokół nas ten deszcz...
Ślicznie dziękuję za wczorajsze spotkanie. Jak zawsze było cudownie. Wspaniali z Was Gospodarze, dodatkowo stworzyliście wyjątkowy ogród. Robiłam zdjęcia komórką i to pozwoliło mi spojrzeć na ramy ogrodu, na światłocienie, zieloności przeplatające się z błękitem nieba i odbijające się w wodzie. Oj na takie chwile potrzebuję innego obiektywu do lustrzanki. Te które mam pozwalają robić tylko portrety. Albo widoczki w Wojsławicach

Ogród w remoncie 20:44, 29 lip 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Korci mnie jeszcze by tu zrobić mix z tymi rządkami. Coś mi one nie pasują przy tym okrągłym trawniku. Chodzi mi o przemieszanie rozplenic i rozchodników. Mam w głowie takie coś. Jak już i tak targałam się z tymi roślinami to może jeszcze spróbować, i tak już sezon mają z głowy to pewnie lepiej teraz niż znowu za rok się barować. Denerwuje mnie ten mocno oddzielony pas rozchodników. Tylko jak to zmieszać?

To zdjęcie jest z Ogrodowiskowego wątku. Możesz skorzystać z dokładniejszych instrukcji sadzenia.
Ogród Zety
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies