Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród do kwadratu 13:24, 19 cze 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)
Jakie zbliżenia , widzę, że tamron się spisuje, świetnie .
Wychodzi na to, że obiektyw to jedno a dobra ręka do zdjęć to drugie

A ja nie mam ani jednego, ani drugiego, więc musicie uwierzyć mi na słowo, że wczoraj wieczorem po moim trawniku spacerował jeż
Pozdrawiam Aguś
Ogród Tosi 13:20, 19 cze 2013

Do góry
atena35 napisał(a)
Dodsadziłam też brakujący żywopłot bukszpanowy. I nie wiem czy ciąć, czy zostawić niech rośnie?
Szukałam w wątku o bukszpanach ale tam jest bardzej o kulach. Widziałam jak Danusia cięła zaraz po posadzeniu ale nie pamiętam w którym ogrodzie
Liczę na pomoc "linkową"

Suuuuper! Wiedziałam, że nie wytrzymasz Bukszpany ciachnij od razu.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:51, 19 cze 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Chwastów nie zazdroszczę, ale przestrzeni i ładu - jak najbardziej Na chwasty jest rada - skrzyknąć spotkanie i wręczyć pazurki i wiaderka W jedno popołudnie damy radę

Ooooo widzę, że jesteś bardzo chętna To ja już serdecznie zapraszam z zestawem wyżej wymienionych narzędzi Wczoraj odkryłam przy świerkach cudne ostowisko, więc i grube rękawice się przydadzą

Syla napisał(a)
miłego dzionka Aguś .... u mnie pochmurnie po wczorajszych upałach .... super dzień na pracę .... Ale Ty pewnie poza domem ..... U siebie nie wyrabiam .... u Ciebie bym już wymiękła .... Dużo masz bardzo ... ściskam

U nas znów żar z nieba. Twoja dzisiejsza pogoda była u mnie wczoraj po południu - więc sadziłam żurawki, zgodnie z Twoimi i Tosi wszystkimi instrukcjami Dostały dobrej ziemi, florovitu i zdjęcia Waszych żurawek do obejrzenia, żeby wiedziały do jakiego ideału dążyć
A ponieważ mieliśmy romantyczny wieczór i pół nocy bez prądu - zdjęcia dziś wieczorem
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:45, 19 cze 2013

Do góry
Lukas, Gabrysiu, Joaska - macham do Was

polinka napisał(a)
Wieloszko dzisiaj podczas wyrywania chwaścików myślałam sobie właśnie o tym jak Ty dajesz rade u siebie? Masz potężny ogród i ja np. pozytywnie Ci go zazdraszczam- na moim skrawku nie mam nawet miejsca żeby basen rozstawić i kombinuje jak tu kawałek łąki od sąsiadów kupić
Pozdrawiam serdecznie.

Jak napisałaś - potężny ogród - dobrze by było, aby cały teren był już ogrodem. Wiele miejsc mam jeszcze do zagospodarowania i to pochłania zbyt dużo czasu i energii i finansów, a co dopiero zmiany w tym, co już zostało posadzone W Twoim przypadku dokupienie kawałka łąki - super pomysł, ale zostaw łąkę łąką, nie włączaj jej do ogrodu, bo tylko roboty Ci przybędzie

atena35 napisał(a)
Znowu pielisz hektary?
Jak napisałaś "pieliłam 3h" to ja pomyślałam, jak? co? 3 hektary? Ale szalona

Szalona to Ty jesteś z tymi trzema hektarami - skrót matematyczny 3 ha 3 hektary jakbym miała, to chyba tylko pola ziemniaków, bo ogrodu sobie nie wyobrażam Lepiej od razu jakieś hara-kiri

Gosiek napisał(a)
Hej Wieloszka,
Poraz pierwszy u Ciebie, jak ja zazdroszczę Ci tej przestrzeni wokół domu. Masz cudnie geometryczny ogród i na wskroś przemyślany, emanuje z niebo taki ład i pożądek. Monika miała rację piękny-godny naśladowania. Będę twoim followerem

Gosiu, ja nie jestem dobrym wzorem do naśladowania - za dużo popełniłam błędów i wciąż popełniam Lepiej wzoruj się na tych z najwyższej półki
BB 23:30, 18 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
No jak po białe inspiracje, to do tylko do Ciebie Super zdjęcia! (Jeśli naprawdę bez wypasionego sprzętu i kursu foto - to szacun Czytam, że szalejesz w ogródku, żeby nas nowymi fotkami zaskoczyć Czekam zatem!

Aga, no serio serio Sprzęt mam amatorski, nawet baaardzo .. o fotografii nie mam bladego pojęcia, tym bardziej cieszą mnie wasze komplementy
Do takich cudnych inspiracji jeszcze droga daleka.. ale idę nią Może dojdę?...
Na początku miało być biało.. i tylko biało.. Teraz pojawia się róż i fiolet. I bordowe akcenty - ale te głównie w drzewkach. Bordowe żurawki będą musiały zmienić miejsce. Pójdą sobie na żwir
Szaleństwo na ogrodzie polega głównie na walce z czasem i ... z komarami Plaga dosłownie...
Ale jak już wygram walkę i z jednym i z drugim obiecuję pstryknąć fotki
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:04, 18 cze 2013

Do góry
Hej Wieloszka,
Poraz pierwszy u Ciebie, jak ja zazdroszczę Ci tej przestrzeni wokół domu. Masz cudnie geometryczny ogród i na wskroś przemyślany, emanuje z niebo taki ład i pożądek. Monika miała rację piękny-godny naśladowania. Będę twoim followerem
Ogród u Mayi 21:48, 18 cze 2013

Do góry

Wieloszka dobrze radzi .... a ja tak na słówko .... może jakieś drzewko wymiennie (za to co już posadzone) np śliwa wiśniowa pissardi (na czerwono) lub w kierunku buka Dawyck Purple, Rohan Obelisk wersja pionowa .... nawiązywała by odrobinkę do konwalnika ? albo na zielono buk Rohan Gold ? buźki przesyłam
Ogród niby nowoczesny ale... 21:44, 18 cze 2013

Do góry
Moniko, Wieloszko, Łukaszu i Gabrysiu kochani jesteście Dzięki....

Wieloszka napisał(a)

Boszszsze, jak piknie wyglądają te płyty!!! Jak równiuśko!!! Moich z trawy już nie widać - to co znaczy, zapadły się? Za głęboko wkopane?
A tak generalnie, to wszystko takie idealne jest - tez żwirek bez cienia śmiećka, warzywnik, płyty w trawniku, BONSAI (!) no foch normalnie - ja też tak kcem!!!

Kochana...mój M kładł płyty przy użyciu linki, miarki, piasku i oczywiście poziomicy....musi być równiusienko!
A czemu twoich nie widać? Nie wiem ale zobaczymy jak moje za jakiś czas będą wyglądać...wtedy się okaże czy dobrze położył...

A bonsai parę lat temu z nudów ciachnęłam...i tak już się z nim bawię...i z innymi bo mam ich (drzewek formowanych) 5 sztuk... ale ten najładniejszy...

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 19:29, 18 cze 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Łał...widać świetne spotkanie, w super towarzystwie i jeszcze w wypasionej szkółce.
Ale Wieloszka ma rację twoja prywatna nie do podrobienia, ja nie ma tyle cierpliwości do doniczek, potrzeba wiele pracy i wysiłku żeby utrzymać rośliny w takiej świetnej formie, w gruncie jest dużo łatwiej.
Pozdrawiam szkółkarkę

Gosiu jak tam ze mnie szkółkarka na poważnie w realu wcale nie widać że tam tyle mam roślin a latać koło tego trzeba to fakt, nie zdawałam sobie z tego sprawy, ale i tak się cieszę że zaczęłam tą kolekcję bo satysfakcja z własnoręcznie wyhodowanych roślin - bezcenna
Pozdrawiam
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 17:43, 18 cze 2013

Do góry
Łał...widać świetne spotkanie, w super towarzystwie i jeszcze w wypasionej szkółce.
Ale Wieloszka ma rację twoja prywatna nie do podrobienia, ja nie ma tyle cierpliwości do doniczek, potrzeba wiele pracy i wysiłku żeby utrzymać rośliny w takiej świetnej formie, w gruncie jest dużo łatwiej.
Pozdrawiam szkółkarkę
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:19, 18 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Macham równie gorąco, choć mój trawnik "podlewał się" tylko częściowo i tylko wczoraj wieczorem Zazdraszczam Ci tego nawadniania, przydałoby mi się na trawniku, ale znów mus odłożyć na "za rok", bo jednak wybrałam Italię
ech życie...i wybory, ja też wybierałam nawadnianie-wakacje i już wczesną wiosną(a może późną zimą) wiedzialm że na wakację w tym roku nie pojadę....
Ogródek Agam 17:07, 18 cze 2013

Do góry
Wieloszka znalazłam zdjęcie perukowca z października 2007.

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 14:18, 18 cze 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Fajne spotkanie! Leszczyno-wiąz, nowa odmiana Do zobaczenia w sobotę!

Do zobaczenia Karolciu, z wiązem szkoda że tak wyszło ale cóż! nie teraz to później

BEATA_S napisał(a)

Kłaniamy się nisko za identyfikatory , baaaardzo dziękujemy Asiu to zabierz ze sobą na sobotę ok?

Beatko oczywiście że wezmę, Bedziesz Ty, Asia i Madzia?

Wieloszka napisał(a)
Szkółka świetna, spotkanie jeszcze lepsze - super z Was babeczki Ale ta szkółka Twoja prywatna, własnymi rencami tworzona - to duży szacun! Ja mam ten problem, że jak coś przesadzę choć na chwilę do doniczki, zamiast w miejsce docelowe, to natychmiast o tym zapominam, skazując roślinę na ciężki żywot. To samo z zakupami, które czasem tygodniami czekają na posadzenie - gdyby M. nie podlał, wszystko by się zmarnowało Tym bardziej podziwiam Twój zapał do rozmnażania i szkółkowania

Oj myślałam że będzie to łątwiejsze niż w gruncie, teraz wiem jak bardzo się myliłam, bo latam i sprawdzam czy nie słucho, czy nie ma grzyba, robali... czy nie dałam za małej doniczki i wtedy przesadzanie w większą ....mam nadzieję że nie zmarnuję tego zimą bo by mi było bardzo szkoda ,
Do zobaczenia w sobotę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:14, 18 cze 2013

Do góry
Irenko, czekamy na Was Ciekawe, jakie cudeńka dzisiaj oglądacie
Kubusiowo II 14:11, 18 cze 2013

Do góry
Ale KAAAAAAAAAAAAAAWAŁ roboty za Wami!!!!Tym większy szacun się Wam należy, że nie macie Kubusiowa pod nosem - trzeba się zorganizować, dojechać... A wszystko wypielęgnowane i wymuskane jakbyście tam mieszkali - czego Wam z całego serca życzę Buziak!
Rabata żwirowa wady i zalety takich rabat 13:12, 18 cze 2013

Do góry
Wg mnie to w zupełności wystarczy.
BB 12:07, 18 cze 2013

Do góry
No jak po białe inspiracje, to do tylko do Ciebie Super zdjęcia! (Jeśli naprawdę bez wypasionego sprzętu i kursu foto - to szacun Czytam, że szalejesz w ogródku, żeby nas nowymi fotkami zaskoczyć Czekam zatem!
Ogródek Agam 12:03, 18 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Aga, niesamowity jest!!! Kupiłaś go dużego, czy podrósł u Ciebie? Mam perukowce o bordowych liściach, ale trochę za mokro im u mnie i łapią różne choroby grzybowe.

Jest u mnie od 2007/08 roku, kupiony jako pojedynczy patyk. Rośnie szybko. ZSZP podaje: "Krzew o wzniesionych pędach, osiągający wys. do 2, 5 m, przy szer. ok. 1,8 m. Pierwsza odmiana perukowca o złoto zabarwionych liściach, które jesienią przebarwiają się pomarańczowo. Kwiaty w luźnych, wyprostowanych wiechach. Owocostany bardzo efektowne, różowe, puszyste i delikatne. Krzew kseromorficzny, lubi stanowiska nasłonecznione i ciepłe. Gleby przeciętne, najlepiej wapienne. Prezentuje się okazale jako krzew soliterowy."

U mnie sam piach więc jest mu dobrze

Po pracy spróbuję znaleźć jakieś zdjęcia " za młodu".

Michalina M go kupił zaraz jak wprowadziliśmy się do domu, oczywiście nie wiedział co kupuje Wtedy to on kupował drzewa i krzaczki do ogrodu i robił rabaty itd. Teraz nie pozwalam mu nic tknąć i kupować bez porozumienia
Rabata żwirowa wady i zalety takich rabat 11:56, 18 cze 2013

Do góry
Ja mam na kilku rabatach żwir bez włókniny - i doświadczenie moje jest takie, że musi go być ciut więcej, bo kamyczki wbijają się w ziemię i "znikają" . Poza tym bardziej się brudzą przy deszczach (moje są jasne) no i przesadzanie czegokolwiek na taką rabatę wymaga zdjęcia kamieni - inaczej całe są umazane ziemią. A wracając do Twojego pytania - wg mnie możesz dać żwirek pod thuje, tylko trochę grubszą warstwę.
Ogródek Agam 11:50, 18 cze 2013

Do góry
Aga, niesamowity jest!!! Kupiłaś go dużego, czy podrósł u Ciebie? Mam perukowce o bordowych liściach, ale trochę za mokro im u mnie i łapią różne choroby grzybowe.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies