Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Ogród niby nowoczesny ale... 07:22, 02 cze 2020

Do góry
wrzosy, wrzośce, floksy, szałwia, kocimietka, perovskia, sasanki, astry, nie mówiąc o lawendzie, lilaki, budleje, azalie i rodki
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:53, 01 cze 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Szałwia z rowu pod Wojsławicami kwitnie liczę na samosiew cudna jest

Oj trzeba uważać na życzenia Ja tak liczyłam na siewki w dwa lata temu a w tym roku przekonałam się że nie ma chyba u mnie gorszego chwasta i że muszę koniecznie ścinać kwiatostany zanim zawiążą nasiona. Strasznie ciężko się to to pieli. Chociaż trzeba przyznać, ze śliczna jest ta z rowu

Ogrod zachwycający - cudowne miejsce!
Bylinowa łąka 22:11, 01 cze 2020

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
A ile margaretek, mam do nich słabość, pozwalam im rosną w trawniku, ale u Ciebie taka ilość jak słonko zaswieci to pięknie, szałwia tez dorodna, brawo za rozmnażanie i to cieszy podwójnie. Spanie w takiej ciszy to musi być frajda? No i spiew ptaków, to co naturalne jest piękne Pozdrawiam

Też Danusiu pozdrawiam. Do margaretek też mam słabość - dlatego w moim awatarku się znalazły.
Właśnie się opisałam post wyżej, jak praca tam i dłubanie przy roślinkach mnie relaksuje. Za każdym razem już nie mogę się doczekać weekendu i wyjazdu. A wcześniej nikt by mnie nie przekonał, że się tak wkręcę w to ogrodnictwo, skoro od małego dziecka w gospodarstwie przy uprawie warzyw pracowałam. Do tej pory do uprawy warzyw mnie wcale nie ciągnie.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:08, 01 cze 2020

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Hehe A ja myślałem zanim przeczytałem, że to szałwia, że to baptysja Kwiaty całkiem podobne, tylko tamta chyba większa
Cudna

Z rowu przygarnięta
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:00, 01 cze 2020

Do góry
effka napisał(a)
Uwielbiam seslerie jesienne

Tu

I tu (za lawendą)

Szałwia omszona wylewa się już z wyspy

A Green Pillar nie wyrabia w pionie na tym mocnym wietrze, muszę wymyślić jakieś mocniejsZe wyższe mocowanie

Ewuniu, ponownie zawitałam do Ciebie i co? I pięknie jest! Ta sesleria u Ciebie tak mnie zafascynowała, że muszę jej u siebie w okolicy poszukać i koniecznie mieć!
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:29, 01 cze 2020

Do góry
Uwielbiam seslerie jesienne

Tu

I tu (za lawendą)

Szałwia omszona wylewa się już z wyspy

A Green Pillar nie wyrabia w pionie na tym mocnym wietrze, muszę wymyślić jakieś mocniejsZe wyższe mocowanie

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:10, 01 cze 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Hehe A ja myślałem zanim przeczytałem, że to szałwia, że to baptysja Kwiaty całkiem podobne, tylko tamta chyba większa
Cudna
Małymi krokami-Ogród Wioli 14:00, 01 cze 2020

Do góry
iwona_d napisał(a)
Dzień dobry,
Po raz pierwszy oficjalnie się pokazuję, chociaż od dłuższego czasu oglądam systematycznie. Po prostu pięknie, konsekwentnie, elegancko, wszystko do siebie pasuje. Gratuluję po prostu extra. Czy na jednym z ostatnich zdjęć to zaczyna kwitnąć ta szałwia caradonna? Podpowiedź w jakiej odległości ją posadzić, żeby utworzyła ładny szpaler? Jeszcze raz dziękuję za wczorajszą pomoc.
Pozdrawiam

Witaj

Iwonko dziękuję za pochwały bardzo mi miło
Tak Caradonna zaczyna kwitnąć, moja roczna ma wys. ok. 70 cm i szer. 50 cm

Nie ma sprawy ,cieszę się,że pomogłam
Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:57, 01 cze 2020

Do góry

kilka migawek przed deszczowych

Ogród kwiatowy 09:41, 01 cze 2020

Do góry
kurcze Violuś ale pięne te Twoje wysiewy!!!
szałwia super i te kukliki!!
Bylinowa łąka 09:24, 01 cze 2020

Do góry
A ile margaretek, mam do nich słabość, pozwalam im rosną w trawniku, ale u Ciebie taka ilość jak słonko zaswieci to pięknie, szałwia tez dorodna, brawo za rozmnażanie i to cieszy podwójnie. Spanie w takiej ciszy to musi być frajda? No i spiew ptaków, to co naturalne jest piękne Pozdrawiam
Małymi krokami-Ogród Wioli 08:16, 01 cze 2020

Do góry
Dzień dobry,
Po raz pierwszy oficjalnie się pokazuję, chociaż od dłuższego czasu oglądam systematycznie. Po prostu pięknie, konsekwentnie, elegancko, wszystko do siebie pasuje. Gratuluję po prostu extra. Czy na jednym z ostatnich zdjęć to zaczyna kwitnąć ta szałwia caradonna? Podpowiedź w jakiej odległości ją posadzić, żeby utworzyła ładny szpaler? Jeszcze raz dziękuję za wczorajszą pomoc.
Pozdrawiam
Ogród z rzeźbą 21:19, 31 maj 2020

Do góry
Caradonna moja ulubiona szałwia (bo tylko ona u mnie daje radę).

Host mam sporo ale żadnej takiej jak Ty. A jeszcze tyle ich jest że szok.

Ogród bez reguł 19:58, 31 maj 2020

Do góry
Piękne jarzmianki
Reszta też fajna.
Szałwia ci już kwitnie, o rany, to ta z zeszłorocznego sadzonkowania?
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 16:17, 31 maj 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

świetnie wyszło ,bardzo mi się Twój placyk podoba i palenisko też - ja muszę sobie kupić na mój placyk jakieś

co posadzisz na nowej skarpie ?
Miłej Niedzieli

Palenisko jeszcze nie testowane. Wszystko przed nami.
Na placyku był dziś pierwszy grill, ale wiatr taki, że już uciekliśmy do domu. Butelki z piwem przewracało

Na nowej skarpie będzie stipa i szałwia.
Najpierw chciałam lawendę, ale ze względu na mnogość bąków w niej przy samym placyku nie będziemy jej dawać.
Ogród kwiatowy 13:36, 31 maj 2020

Do góry
Kokesz napisał(a)
Viola przepięknie masz podziwiam Cię za te wysiewy Normalnie kupyjąc tyle roślin, można zbankrutować. Szałwia łąkowa też ładna, długo kwitnie?
Kupiłam rok temu kocimietkę Blue Dragon, na razie stoi prosto, jeszcze nie kwitnie

Blue Dragon to fajna kocimiętka. Jest wyższa od Summer Magic i ma większe kwiaty. Zawsze u mnie stoi prosto. Jedyna rzecz na którą musisz zwrócić uwagę to na mszyce. Zawsze ją podjadają i jak w porę nie opryskasz to będzie zero kwitnienia. Szałwia łąkowa kwitnie jako pierwsza ok 3 tygodni i nie powtarza kwitnienia.
Ogród kwiatowy 13:30, 31 maj 2020

Do góry
Viola przepięknie masz podziwiam Cię za te wysiewy Normalnie kupyjąc tyle roślin, można zbankrutować. Szałwia łąkowa też ładna, długo kwitnie?
Kupiłam rok temu kocimietkę Blue Dragon, na razie stoi prosto, jeszcze nie kwitnie
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 10:54, 31 maj 2020

Do góry
sarenka napisał(a)

Dużo ich posadziłas? Niech rośnie zdrowo

Sarenko 9 szt. Powino być co podziwiać. Na razie przegrywają z szałwia, ale z dnia na dzień rosną w siłę i są coraz większe.
Ogród kwiatowy 10:13, 31 maj 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)

Pięknie i energetycznie jak zawsze. A na ostatnim zdjęciu z kuklikiem to szałwia? Znając ciebie, to pewnie z nasion.

Gosia to akurat jest szałwia łąkowa Twilight Serenade. Ta akurat kupna. Kwitnie jako pierwsza.

Ogród kwiatowy 09:56, 31 maj 2020

Do góry
violaskom napisał(a)
Renatko, to ten kuklik, który może wygląda jak Bell Bank? Wysiał się z pomylonego nasiona.

Dereń Venus malutki, ale cały w kwiatach.

Pełnik chiński Golden Queen. Jego pierwszy rok a już go uwielbiam.

Geum Blazing Sunset z nasion.

Pięknie i energetycznie jak zawsze. A na ostatnim zdjęciu z kuklikiem to szałwia? Znając ciebie, to pewnie z nasion.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies