Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kostka "

Ja i mój ogródek, a może ogród 13:44, 06 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Mało widzę kurcze ale z nich to chyba kostka Ci szybciej wyjdzie
a stozek ???
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:44, 06 kwi 2016

Do góry
Mało widzę kurcze ale z nich to chyba kostka Ci szybciej wyjdzie
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 12:52, 06 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Kasia co tam działasz dzisiaj?
ja miałam doniczkować new dawn ale weny nie mam moze jak em z robo wróci
ty tego frontu to chyba narazie nie bedziesz i tak sciołkować, po kostce chyba dopiero?
a kostka plan na przyszly rok raczej?
chociaz powiem Ci że gdyby wysypac żwirem wokół tych plyt co masz to tez by bylo ładnie. a żwirek o wiele tanszy od kostki

Wyszłam na 15 min z nozycami elektrycznymi
Pociachlalam buksy, wrzosy i lawende
Fajna zabawa
Przez chwile miałam ochotę wszystko wyrównać ale się powstrzymalam

Byl pomysł ze zwirkiem z przodu ale to się cieżko odsnieza sprząta tez, wiec na ścieżkę na froncie odpada
Będzie kostka miedzy płytami
Może w tym roku a może w przyszłym
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 12:34, 06 kwi 2016

Do góry
Kasia co tam działasz dzisiaj?
ja miałam doniczkować new dawn ale weny nie mam moze jak em z robo wróci
ty tego frontu to chyba narazie nie bedziesz i tak sciołkować, po kostce chyba dopiero?
a kostka plan na przyszly rok raczej?
chociaz powiem Ci że gdyby wysypac żwirem wokół tych plyt co masz to tez by bylo ładnie. a żwirek o wiele tanszy od kostki
Malutki pod lasem 09:59, 06 kwi 2016

Do góry
Podglądaczy masz sporo Gdybym regularnie nie zaglądała nie dałabym rady nadrobić wątku. Kostka wyszła bardzo ładnie, widać zmiany a pamiętam fotki z poprzedniego sezonu. U nas też wszyscy mieszkańcy przed płotem robią sami. Przez kolejne dziesięć lat nie ma szans na chodznik nie wspomnę o ulicy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:41, 06 kwi 2016

Do góry
A tak teraz wygląda moja kostka pod lustrem, spowodowane jest tym, że szpaki robią w bluszczu gniazdo. Wydziobują tojeść z błota i s..ją za przeproszeniem, co z widokiem w lustrze daje podwójny efekt wizualny

Malutki pod lasem 23:02, 05 kwi 2016

Do góry
Jejku, fajnie kostka wyszła. Podoba mi się, jak ja tęsknię u mnie za kostką

Ania, hakuro nie dawaj do róż, bo im wodę zabierze bardziej, niż lawenda hakuro lubi kąpać się w wodzie Posadź sobie ją gdzie indziej. Ja kiedyś miałam i ją bardzo lubiłam, a potem mi zmarzła
Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:23, 05 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
haja za rok bedziesz dzielic ten ful wypas tego zycze bo zawsze sie przyda
A pokaz kiedys te rabate np gdy niebawem zakwitna wisnie i pewnie bedzie juz kostka.

Tak Asiu przyda mi sie ja z tą myślą A rabate pokażę niebawem
Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:17, 05 kwi 2016

Do góry
ivo napisał(a)

Miło czytać takie wpisy A odnośnie careksów nie brakło mi, tylko mialam takie malutkie sadzoneczki a teraz mam full wypas dzięki Ewik.
haha za rok bedziesz dzielic ten ful wypas tego zycze bo zawsze sie przyda
A pokaz kiedys te rabate np gdy niebawem zakwitna wisnie i pewnie bedzie juz kostka.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:16, 05 kwi 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Fotki będą z ciężkich robót?

Kasja fotek niet padam na twarz. Ale kostka z domu do garażu i wkoło garażu gotowa Teraz tylko podjazd ok 150 metrów HiHi Tylko
Malutki pod lasem 14:48, 05 kwi 2016

Do góry
ale zmiany
piękny awatar i kostka też chociaż Ty ładniejsza
Moja "przyziemna" :) pasja 13:39, 05 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
nieźle, Ty to wykopałaś sama?

Na jaką ostatecznie głębokość kopaliście, szalunków żadnych nie trzeba było robić?

W końcu nie kopałam sama . Jakieś 50-60cm, doszliśmy do wniosku, że dom na tym nie będzie stał. Podobno nie trzeba było tu szalunku, i tak muszę zebrać trochę ziemi, aby teren wyrównać przed kostka/płytami, to fundament jeszcze się odkopie.
Malutki pod lasem 11:33, 05 kwi 2016

Do góry
Slicznie kostka wyglada, bardzo elegancko wyszedl podjazd.
Twoj avatarek jest miodzio, od razu Cie poznalam
Malutki pod lasem 08:29, 05 kwi 2016

Do góry
Małgosiu, no żebym na leżaczku mogła klapnąć, to jeszcze długo...
Bardzo cieszy mnie ta kostka, porządek się zrobił.

Kasia, ja jeszcze trochę mam też zamiatać, a nadwyżkę jak zmiotę to uzupełnię w moich robionych przez tatę chodnikach.

Kamila, no nareszcie

Mirella, wygląda teraz super Jeszcze teraz tylko zamówić ziemię, rozsypać, zasiać trawę, zrobić nasadzenia i uporządkować bajzlownik za wiatą
Jak się przyjrzysz, to widać, że u mnie przed płotem wszyscy coś sobie sami robią. Sąsiad też ma na swój koszt zrobione, nie liczymy na chodniki i podjazdy przez najbliższe 15 lat

Dominika, to jest alternatywa, gdyby coś kopali, to nie trzeba kostki zdzierać. Tam jest też wykorytowane i kilka warstw różnych kamieni dla utwardzenia terenu. Poza tym musiałabym kupić kolejną paletę kostki, a tak wyszło nam idealnie z ilością Spórz dalej, sąsiad też tak ma zrobione, tylko on ma ciemny kamyk
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:22, 05 kwi 2016

Do góry
ale się dyskus hakonowy rozwinął

zasnęłam wczoraj o 20...ktoś mi streści wczorajszy dzień na O bo jak widze po kilkadziesiąt wpisów u każdego to wymiękam

przez tą pogode nie myslalałm nawet czy wypada czy nie wypada i robiłam wczoraj w ogrodzie rzeczy bez zastanawiania ale chyba nic nie zmaściłam ?

trawnik w całości zagrabiony, skoszony i posypany zeolitem, bukszpany polane florovitem, zrobiona jedna kostka bukszpanowa, wykopane szałwie lekarskie i przesadzone w miejsca tymczasowe ( giganty, nie umiałam podnieść...), przesadzona 1 lawenda, przesadzona jedna sząłwia caradonna, generalnie rabata na podniesueniu jest jesną wielką rozkopaną dziurą...stopnień trudności był o tyle wysoki że tam gruuuba warstwa żwirku i w sumie tyle miałam zasadzić w końcu ciemierniki ale już nie zdążyłam bo niestety zaczelismy dopiero po pracy czyli od 17 a o 19 dzieci wołały o kolacje
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:33, 03 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Asia skąd ty takie newsy bierzesz...znaczenie ma bardziej rodzaj podsypki pod kostke a nie jej grubość
a poza tym Iwona raczej patrzy też na względy estetyczne a nie tylko czy kostka jest gruba czy chudsza
newsy???a czytalas kiedyś dozwolenia obciążenia dla poszczególnych grubości płytek?
ze strony producenta (POZBRUK) cytat:

WYSOKOŚĆ NAWIERZCHNI 6 cm-Popularne rozwiązanie dla nawierzchni pieszych i jezdnych o niewielkim natężeniu ruchu. Masa 1 m² nawierzchni to około 135 kg.

WYSOKOŚĆ NAWIERZCHNI 8 cm- Rozwiązanie nadające się dla nawierzchni pieszych oraz jezdnych. Masa 1 m2 nawierzchni to około 180 kg

to było pytanie do Ivony czy planuje to na podjazd czy na ściezki.Wcześniej Ivona pisała, ze koszt też ma znaczenie a grubość wpływa znacząco na koszt. tyle.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:21, 03 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

bo do ruchu pieszego wystarczą 6 cm. a wiadomo, że za grubsze więcej zapąłacisz no i układać trudniej

Asia skąd ty takie newsy bierzesz...znaczenie ma bardziej rodzaj podsypki pod kostke a nie jej grubość
a poza tym Iwona raczej patrzy też na względy estetyczne a nie tylko czy kostka jest gruba czy chudsza
Ogród Wioli 19:48, 03 kwi 2016

Do góry
I jeszcze jeden dylemat, czy pod pergolą musi być kostka?

W necie znalazłam tylko jedno zdjęcie na setki innych z taką pergolą na trawce...

Czy jednak konieczna jest kostka? Bo nie wyobrażam sobie jakoś kolejnego miejsca brukować w ogrodzie...
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 12:24, 03 kwi 2016

Do góry
Mysza napisał(a)

Beatko dziękuję za miłe słowa.Jak dojdą tam różyczki i trawy to będzie fajowo

Nie zdążyłam odpocząć, bo wczoraj robiliśmy wertykulację trawnika.

Teraz potrzebuję odpoczynku i moje ręce też.

Zdążyłam właśnie wypić z mężem kawkę na tarasie.

Będzie drugi domek i kostka pod basen.I serby i nowe rabaty.Ale to dopiero za 2-3 tygodnie.

O rany cudne plany, a ja latam po ogrodzie i miejsca na brzuski szukam, z kawą oczywiście.....
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 11:45, 03 kwi 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
Odpoczywasz dziś po rewolucjach na rabacie?
Efekt z obwódką bukszpanową - super. Zobaczysz, że szybko CI urosną

Beatko dziękuję za miłe słowa.Jak dojdą tam różyczki i trawy to będzie fajowo

Nie zdążyłam odpocząć, bo wczoraj robiliśmy wertykulację trawnika.

Teraz potrzebuję odpoczynku i moje ręce też.

Zdążyłam właśnie wypić z mężem kawkę na tarasie.

Będzie drugi domek i kostka pod basen.I serby i nowe rabaty.Ale to dopiero za 2-3 tygodnie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies