Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:37, 06 lip 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Dorotko serdecznie dziękuję za dzisiejszy dzień w Twoim cudownym ogródeczku, spędzony na pięknej wymianie doświadczeń ogrodowych w upajających zapachach lilii, masz ich tyyyyle. Szczególnie za wspaniałą wycieczkę za wspomnienia wywołane zapachem jeziora, za spełnienie jednego z marzeń....nie wiedziałaś, ale marzyłam o spacerze tym wąwozem. Dziękuję Kochana goraco jeszcze raz
Fotorelacja będzie obiecuję, postaram się w weekend znaleźć czas i zrewanżować się za Twoje piękne zdjęcia z wizyty u mnie
To mnie jest bardzo miło, że mnie odwiedziłyście, już tyle czasu nie byłam w Sandomierzu. Sama boję się tak jeździć, a nie mam z kim tak spokojnie połazić. U nas jest wiele takich pięknych miejsc, które mają swój urok i zapach.

Ogród Małej Mi 2017 11:35, 06 lip 2019

Do góry
Mirka napisał(a)

Ja tam bardzo lubię żółty kolor.
O rybach czytałam, dobrze że im już lepiej.
Dziękuję za odwiedzinki u babci

Jak tam babciu??? Najfajniejsze przed Tobą Takie starsze gadające są fajne

A pływające to już wogle super.. przy nich i ja się ruszam..

Jak lubisz żółte to jeszcze coś żółtego

Słoneczny Ogród 11:35, 06 lip 2019

Do góry
effka napisał(a)

No pięknie masz, kolorowo, to podstawa! Nie znoszę monokolorowych ogrodów gdzie nic kompletnie się nie dzieje (a całkowicie zimozielone mnie przerażają). Na początku myślałam, że tak będę mieć bo kwiaty to tylko problem a teraz nie wyobrażam sobie bez nich rabat i ciągle coś wysiewam i dosadzam sadzoneczki

W zimie, powiem Ci, że ja zsypiam ogrodowo i wogóle nie siędzę na O. Jeszcze tak do grudnia z rozpędu tak a potem aż do marca cisza.

Ostróżek własnie nie mam jeszcze i już kombinuje gdzie je wcisnąć

Szczerze to ja też nie znoszę mono haha

Spróbowałam z hortensjami dla efektu , teraz nic tam się nie dzieje, a tyle kwiatów os wiosny juz pokazało swoje piękno, gdybym miała mało miejsca na pewno nie dałabym czy nie zrobiłabym monochromatycznych rabat. Jest lipiec, a więc 5-ty miesiąc ogrodowy w sezonie a jeszcze hortensje nie kwitną.

I odradzam bo wieje nudą, zachwyca tylko przez pewien jeden czas w roku, 1 wow! na które się czeka i czeka. Fajnie to wygląda na zdjęciu ale czasu nie zatrzymasz, nie zawsze tak się prezentuje.

Zauważyłam po sobie gdzie bardziej lubię przebywać, która część ogrodu mnie bardziej cieszy i juz wiem co mi w duszy gra.

Ostróżki super sie pysznią z daleka, warto je mieć.

Ogród Małej Mi 2017 11:31, 06 lip 2019

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Jaszczur przecudnej urody, ciekawe co z nim zimą?
Pozdrawiam zapracowaną?)

Jaszczury sobie radzą zimą nie najgorzej, gorzej z moimi kotami dzikusami.. jak miałam psa i nie było kotów to jaszczurek było od groma, a teraz muszą siedzieć w konspiracji

Ogród Małej Mi 2017 11:29, 06 lip 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Ja nie wiem, gdzie Ty masz choroby grzybowe. Nic nie widać. Rabaty przebogate. I fauna i flora czują się u Ciebie znakomicie

Klimat się zmienia i trzeba inaczej opracować nasze strategie i plany ogrodowe. Też tak to widzę, jak coś wypadnie to robi się miejsce na nowe

Jak rybki? Lepiej?

Ewa, bo nie pokazuję porażek .. serce boli, ale co zrobić ??

Drzewa owocowe po staniu w wodzie i glinie od razu zachorowały, nie dość że przymrozek to teraz grzyb... wczoraj kilka owoców co się zostały napadła banda szpaków.. Hitchcock mógłby nakręcić film ..było ich z tysiąc?? Parzyłam przez okno (a ich hałas mnie przyciągnął do okna) i oczom nie wierzyłam... wszytko w kolo obsrane i wszytko ogołocone do zera. W kilka minut.... zaczynam dojrzeć do wycinki... bo i tak nie mam szans na zbiory..grzyby, mszyce , szpaki.. a mi zostają się liści do zbierania.

Wypadło dużo w tym roku i dużo jest chore.. woda zlepia glinę, nawet piasek nie pomaga, zrobiła się susza i korzenie roślin są niszczone przez brak tlenu i rozrywane przez zasychająca glinę. Podlewam co cenniejsze , ale ile mogę lać..kwestia czasu i ceny za wodę..

I tak jak piszesz , rewiduje nasadzenia... przetrwa to co najmocniejsze..

Na pewno przetrwają moje siewki jeżówki, chociaż i one mi pozasychały..

A jakie rodzaje z siewek, różnią się miedzy sobą.... wszytko siewki przy ognisku..

Rybki lepiej, tak się wydaje, chociaż woda się zrobiła zielone, że już nic nie widać.. niestety przy lekach trzeba było wyłączyć lampę UV.. widzę za to ile daje taka lampa
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:26, 06 lip 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)

Takie hortensje z patyczków?
Pięknie Ci rosną Dorotko
Ja od wiosny 2018 też z patyczków rozmnożyłem Polar Beer i White Snow. Na razie malutkie są, rachityczne. Ziemię mają dobrą, podlewanie też. Mam nadzieję, że wyrosną tak okazale jak Twoje. Jakoś specjalnie je dokarmiasz?
Nie wiem czy tak Ci urosną Twoje hortensje, moje są z rodzaju anabel strąg. Na wiosnę dostały nawóz taki jak pod rh, a później fusy z kawy ( w ekspresie do kawy sporo się zbiera) No i 2x dziennie podlewane. Rosną w cieniu, bo one nie radzą sobie na słońcu.

Ogród Małej Mi 2017 11:18, 06 lip 2019

Do góry
yolka napisał(a)
Nie tylko ręce,ale w głowie opustoszało edytowałam bo ciągle coś nie tak, dobrze że w końcu odpuściłam, bo całą stronkę bym nastukała

Jak dla mnie to lepiej wypić

Ha, ha, ha zdecydowanie tak

Coś z obrazków, nie pamiętam co wstawiałam.. chyba będę zapominać wypić

A tu zwracam uwagę na ilosć pszczółek, a nie tylko motylka Pod motylkiem jest kilka pszczółek.. tylko nie widać na takim zdjęciu.
Ogród Cioci cz. 3 11:08, 06 lip 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Chodzę po różnych wątkach i się dziwię, że wszędzie czosnki główkowate pięknie trzymają pion. Moje leżą i niestety nie prezentują się najlepiej. Sprawdzałam nawet w necie czy są jakieś odmiany tych czosnków ale nie znalazłam. U Ciebie wreszcie zauważyłam (po wnikliwym przyjrzeniu się zdjęciu ), że trzeba je po prostu podeprzeć.
Moja działka na Dębowym Lesie 10:54, 06 lip 2019

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)

Aniu, co dla Ciebie znaczy" wybiórcze podlewanie" ?

Podlewam najwazniejsze rośliny. Inne trochę mniej .Inne więcej
W nie których rabatach tylko tylko.
Trawnik zostawiony sam sobie.

Podwórkowa rehabilitacja 10:37, 06 lip 2019

Do góry
ryska napisał(a)

Reniu piękne zdjęcia. Piękne rośliny i piękny ogród
Moja działka na Dębowym Lesie 10:35, 06 lip 2019

Do góry
ryska napisał(a)
Super zdjęcia, bo i ogród piękny

Bardzo dziękuję Reniu

Sory za jakość zdjęcia z telefonu.
Doświadczalnia bylinowo-różana 10:31, 06 lip 2019

Do góry
Moja miernota- pewnie dlatego ze piwonia w tym roku ja kompletnie zakryla.

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:23, 06 lip 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Ładne te drobne różyczki. Kiedyś ich nie lubiłam.
Ale już ze 2 lata jak je polubiłam.
Fajnie że się wkrecilas szyszkowo.
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 10:21, 06 lip 2019

Do góry
Co to za roślina? Kupiona w zeszłym roku jako borówka amerykańska, szybko rośnie, zimozielona, liście sztywne nie pachna

Doświadczalnia bylinowo-różana 10:20, 06 lip 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Dalia Creme de Cassis, cynia Queeny Lime Red

Piękna dalia.
U mnie już dwie kwitnie.
Bardzo ciekawa ta cynia .
Pozdrawiam Ewo
Ogródkowe perypetie:) 10:05, 06 lip 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Piękna
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:01, 06 lip 2019

Do góry
anna- pamietaj, ze keidys bedziesz wdzieczna za to, ze na wysokosci 2 metrow nie bedziesz musiala ciagle z sekatorem biegac Moje rosna roznie- mam cztery- dwa rosna wolniej a dwa na innej, lepszej rabacie rosna o wiele szybciej. Po dwoch latach maja juz pokazna srednice, musze zmierzyc. Ale podsadzone 2 lata temu, 5 metrow od siebie maja juz 150 cm. Fakt ze mini nie byly. Te posadzone 5 lat temu byly malutkie.Pare patyczkow w koronie i teraz maja tez ok 130cm. Wiec az tak wolno nie jest. Nie cielam ich jeszcze- tylko 2-3 wystajace galazki usunelam.
Po lewej cienie debow przy wjezdzie.W dzien zrobie ci fotke tych z przodu. Specjalnie posadzilismy je 5 metrow od siebie, zeby z czasem stworzyly jeden duzy cien na trawniku. Trawnik w te upaly jest w palacym sloncu..wiec mam nadzieje, ze z czasem to osiagne.

Osiedlowy ogródek 09:53, 06 lip 2019

Do góry
violaskom napisał(a)
Renata śliczne rabatki pokazujesz. Piękne dorodne roślinki. Ciekawa jestem tych niecierpków w gruncie. Czy już kiedyś miałaś ten gatunek w gruncie? Ja nowogwinejskiego siałam 2 lata temu i z 20 nasion doczekałam się 4 sadzonek a i tak one padły. Mieszkasz pewnie gdzieś niedaleko mnie. Zadziwia mnie Twój soczysty trawnik. Czyżby u Ciebie padało?

Niecierpki miałam zawsze na balkonie, bo mam tam sporo cienia ale zawsze łapały go mszyce albo przędziorki i nie wyglądał dobrze.
W gruncie mam pierwszy raz, kupiłam gotowe sadzonki i rośnie bardzo dobrze.
Posadzony jest pod drzewem, ma sporo cienia i widać mu to pasuje.
Na Maderze rosły w pełnym słońcu i były ogromne

Tak, mieszkam niedaleko a trawnik już niestety nie jest taki soczysty, choć zieleń widać, eM podlewa
Na tle osiedlowych wypalonych trawników trochę się wyróżnia

Ogród wśród pól i wiatrów 09:47, 06 lip 2019

Do góry
jolka napisał(a)

N

Przepieknie!!
Blaski i cienie nowego życia 09:31, 06 lip 2019

Do góry
Myślę że teraz jest czas host. Przyznam szczerze że u mnie jest bardzo mało cienia więc jestem wybredna coraz bardziej. I doszłam do wniosku że chcę tylko małe i orginalne. Pokażę te które mam i mi się podobają.

Niebieska o fajnych kwiatach na krótkich łodyżkach i żółto-nieb którą uwielbiam najbardziej ale w tym roku nie przyrosła nic ani narazie nie kwitnie.

Jeszcze tą lubię bo ma ładny pokrój, rośnie kępowo- niestety w tym roku zjedzona doszczętnie przez ślimaki nie zdobi. Dlatego zrobiłam fotkę jednego liścia który jest w całości. A reszta zobaczcie, pożałowania godne.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies