Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z widokiem na jezioro 10:21, 15 cze 2019

Do góry
Jolciu, samych miłych uśmiechniętych ludzi wokół Ciebie i wszelkiej pomyślności i zadowolenia.

Skąpana w słońcu 10:07, 15 cze 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)

Oj, a tak sympatycznie wyglądają wiewiórki. Nie wiedziałam, że są takie niegrzeczne.

Można powiedzieć, że już po piwoniach, teraz róże. Niektóre to już całkiem fajne egzemplarze.

Jeżeli chodzi o Giardinę, to ona u mnie rośnie chyba już 4 lata. Dopiero w tym roku pokazała swoje piękno. Rosła w pełnym słońcu, a od tego roku, od wschodniej stronie ma kratownicę.

Umęczona słońce Ghita Renaissance

Geoff hamilton

Geoff był kiedyś na mojej liście poszukuję niskich przetaczników białych i niebieskich lub fioletowych- nie wiem czy takie są...(różowe ma sąsiadka to mogę mieć) bo u mnie coś kiepsko z szałwią - ślimaki zjadają albo nie bardzo rośnie.

Cudny maz ogród, róże obłędne i te pergole
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:43, 15 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Nagapić sie nie mogę , ja ci to wszystko pięknie kwitnie.
Pięknie tam masz.
Komary odpuściły ??
U mnie nie.
Ogród wśród pól i wiatrów 09:32, 15 cze 2019

Do góry
jolka napisał(a)
W ogrodzie sezon różany. Zaczyna bonica i artemis pod brzozami

Na dziś wielkich prac ogrodowych nie planuję, bo bardzo gorąco. Jedynie przycinanie przekwitłych róż MW, przymocowanie winogron, no i podlewanie.

Mam jedno miejsce gdzie bym zmieściła z 5-6 krzaków róży, do towarzystwa piwoniom. Niezbyt wysokiej,,, najchętniej burgundy,,ciemny róż, pachnącej, pięknej, powtarzającej kwitnienie. Jakby się komuś coś nasunęło, to bardzo proszę o zasugerowanie Wrzucę później fotkę tego miejsca.

A póki co życzę wszystkim pięknej soboty i uciekam robić ciasto z truskawkami Galaretka już się studzi

Ciacho pewnie bedzie pyszne.
cudne wielkie krzaczki.Ile maja latek ??

A tak jeszcze to
Wszystkiego najlepszego z okazji imienin
Ogród wśród pól i wiatrów 09:30, 15 cze 2019

Do góry
jolka napisał(a)

Nie pamiętam nazwy piwonii, ale na upartego gdzieś tam wcześniej by znalazł Szczerze, to jakoś mniej już przywiązuję uwagę do nazw odmian, teraz patrzę co mi się podoba i ew uda się wcisnąć do ogrodu Za różami jest ML, dokładnie tak jak piszesz Miałam tu mały problem, bo mi "zjadał" róże Zastanawiałam się czy róż nie przesadzić, ale ostatecznie biorę sekator i przecinam trawę, zostawiając tyle ile potrzeba. Lubię to zestawienie i chyba nie chcę go jednak zmieniać. Zresztą Moonstead Wood w tym roku na bogato

ale piekne,,
Co ty robisz,ze tak dobrze , zdrowo ci rośna i kwitną ??
Ogród z uśmiechem 09:28, 15 cze 2019

Do góry
jolanka napisał(a)

cudne.
Co to za róża ??

Ogród z uśmiechem 09:26, 15 cze 2019

Do góry
jolanka napisał(a)

Piekne clemki.
I ta stipa śliczna
Ogród z widokiem na jezioro 09:25, 15 cze 2019

Do góry
O to fajny, ze tez jego n ie mam .
a innych żółtych mma ze 3.
ale takiego niskiego i kwitnacego do mrozów nie mam.

Różaneczniki - choroby i szkodniki 09:21, 15 cze 2019

Do góry

Troszkę niepokoje się o moje dwa różaneczniki. Na pierwszym z nich liście są na pierwszy rzut oka zdrowe ale pojawiają się takie prazki widoczne na zdj. Nr 1. Co może być przyczyną?

Na drugim różanecznik i każdej wiosny po zimie jak i potem przez cały sezon letni liście są do połowy ciemno brązowe i samoistnie opadają?

Oba te rh rosną obok siebie, mają ta sama glebę, raczej kwaśną bo zawsze im podsypuje kwaśną ziemię na wiosnę, mają Wilgno, zasialalam bioponem w granultach do krzewow jakieś 1,5 miesiąca temu. Oprysk na fytoftoroze robiłam wiosna- profilaktycznie.
Ogrodowe kreacje 09:18, 15 cze 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Mikołajek zaraz da czadu

Hortka grandiflora, ukorzeniona z patyczka, w tym roku na wiosnę :

a tutaj kupiłam jako Pink Diamond a wyszedł chyba Silver Dollar, no nic

Juz takie horki z kwiatami ??Fiu, fiu..
U mnie tylko debolistna ma kwiaty,
Trawka piękna
Moja działka na Dębowym Lesie 09:04, 15 cze 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Jak ja zawsze chciałam mieć łan gożdzików właśnie tych co są u ciebie. Wręcz je uwielbiałam. Z uzbieranych pieniążków mama kupowała mi nasiona a często mi nie po wschodziły. Teraz ma działkę i ich nie mam już nasiona kupiłam i nie wysiałam jeszcze.
Jest tyle pięknych roślin kwiatów z dzieciństwa. Nigdy wiosną nie mam czasu ciągle pędzę aby wszystko zrobić wysiewy są na szarym końcu.
W zeszłym roku miałam piękne cynie w tym roku zasiałam i chyba nie powschodziły. Miałam i nadal mam dużo cięcia krzaków. Znowu jałowce są do cięcia, a nie można nic robić ukrop się leje z nieba.
Nie wytrzymuję tych upałów. Siedzę i leje się ze mnie.
Cała wschodnia i centralna Polska to jakaś kara z tym żarem.

Pozdrawiam

Elu,, to ja mogę ci nasionek z goździków zebrać ??
To prawda jest dużo roślin z dzieciństwa te maja duże sentyment jak dla mnie.Piwonie , buliny ( których nie mam )

Samotnia pod lasem 08:59, 15 cze 2019

Do góry
karlos napisał(a)

Nic nie mów o burzach mieszkam 30km od Gorzowa, a od 2 tygodni ciagle wieczorem patrzymy w niebo ... masakra ... grad mi zrobił sito z host i wszystkiego co miało duże liście

O wa! współczuję tego gradu.
U mnie ze 2 czy 3 lata temu tez mi cześć host zszatkował.
U mnie sucho i upal.
Moja działka na Dębowym Lesie 08:48, 15 cze 2019

Do góry
yolka napisał(a)
Sprawdź w trawie, może zostawił 5 stówek

On coś chodził i wyjadał.Ale co ?? Moze jakieś robaczki ??

A patrz , nic nie zostawiał. żadnych stówek. a mógłby

z poranna rosa
Przerwa na kawę... 08:46, 15 cze 2019

Do góry
inka74 napisał(a)

Iwona, bardzo lubię podglądać po cichutku Twój ogród, każde zdjęcie ma dużo uroku, ale szerokie kadry to mój faworyt
Mam pytanie do ostatniego zdjęcia - gdzie się kupuje takie ładne meble ogrodowe?
Działka prawie w Borach Tucholskich 08:41, 15 cze 2019

Do góry
c.d

W samym słońcu 08:26, 15 cze 2019

Do góry
Mam taki cudowny chwast za siatka, ekspansywny jak nie wiem co jest szansa żeby to opanować?

Czy ta siatka cieniująca coś pomoże na takie chwast i na Inne chwast też?
Ogród wśród pól i wiatrów 08:24, 15 cze 2019

Do góry
W ogrodzie sezon różany. Zaczyna bonica i artemis pod brzozami

Na dziś wielkich prac ogrodowych nie planuję, bo bardzo gorąco. Jedynie przycinanie przekwitłych róż MW, przymocowanie winogron, no i podlewanie.

Mam jedno miejsce gdzie bym zmieściła z 5-6 krzaków róży, do towarzystwa piwoniom. Niezbyt wysokiej,,, najchętniej burgundy,,ciemny róż, pachnącej, pięknej, powtarzającej kwitnienie. Jakby się komuś coś nasunęło, to bardzo proszę o zasugerowanie Wrzucę później fotkę tego miejsca.

A póki co życzę wszystkim pięknej soboty i uciekam robić ciasto z truskawkami Galaretka już się studzi

Ogród wśród pól i wiatrów 08:15, 15 cze 2019

Do góry
beata_m napisał(a)
Hej Jolu a ja trafiłam do Ciebie jakoś przypadkiem przeglądając pinteresta .. powiedz czy piwonie dalej tak pięknie pachną jak pamiętam z ogrodu mojej babci??????????????
W wolnej chwili zerknę na więcej ... bo bardzo mnie zdjęcia zaintrygowały

Piwonie pachną dalej tak samo znakomicie Uwielbiam je
Wielka szkoda, że szybko przekwitają... Piękno jest ulotne jak widać..
Dziękuję za miłe słówka i oczywiście zapraszam zawsze
Ogród z wilkiem zamkn. 08:14, 15 cze 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

co to za tajemnicze odciągi?

ostróżki niesamowicie napakowane kwiatami

Widzę, że masz jarzmianki w słońcu. Nie więdną u Ciebie? Biała u mnie bardzo cierpi nawet od chwilowego słońca
Ogród wśród pól i wiatrów 08:11, 15 cze 2019

Do góry
adewzuol napisał(a)
Jolka imponujesz pszczołami.
Podziwiam.

Hehe, to taka ubiegłoroczna fantazja przekuta w rzeczywistość
Fajnie, sama się cieszę tymi pszczółkami ...

Pozdrawiam serdecznie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies