Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Cioci cz. 3 12:29, 13 lip 2019

Do góry
Małgosiu wszystkiego najlepszego z okazji imienin
Ogród w remoncie 12:26, 13 lip 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Hmm ależ piękne widoczki
Blaski i cienie nowego życia 12:26, 13 lip 2019

Do góry
Zapowiadam u mnie niespodziewanie kolejną rewolucję ogrodową

Dwie noce nie spałam i wymyśliłam dalszy plan zmian przy wejściu do domu. Moja lista zakupów była krótka i konkretna. Nie spodziewałam się że w szkółce dostanę prawie wszystko to co chcę i tym samym spełnię część swoich marzeń ogrodniczych i będę mogła roślinami ulepszyć dramatyczną część niedokończonej budowy. Marzenia były proste, a może ktoś powie że wyszukane... Marzył mi się miłorząb i grujecznik i to sobie zakupiłam...w marzeniach pozostały buki, ale to trudny temat na moje ciężkie podłoże więc odkłożyłam na bok

To tyle z emocji planowania i oczywiście z zakupów drzewka oparte o magnolię bo zapowiadają burze ale odnajdziecie po listkach

W ogródku emerytki 12:24, 13 lip 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Zaczął kwitnąć biały dzwonek nn

Trochę na przekór, zamiast o tej porze dać zdjęcie zachodu słońca, wstawiam dzisiejszy wschód

Pięknie.
A co kotkowi się stało ??
Ogród na glinie 12:22, 13 lip 2019

Do góry
Malgosik napisał(a)

No mega połączenie!
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:16, 13 lip 2019

Do góry
Milka napisał(a)

tu już na czysto zrobiłam

Pięknie ,ekegancko,bajkowo
Moja działka na Dębowym Lesie 12:14, 13 lip 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Już zawilce??
Pokaż swój warzywnik! ☺

Ano już.
Potem zrobię zdjęcia warzywnik i pokaże.kiedyś już to pokazywalam .
Ogród na glinie 11:52, 13 lip 2019

Do góry
A i wszystkiego najlepszego Małgosiu z okazji imienin

Podwórkowa rehabilitacja 11:47, 13 lip 2019

Do góry
ryska napisał(a)
I na koniec ta moja kamienna ścieżka do kącika wypoczynkowego w stipach

Macham maciejką do miłych Gości

Pięknie.
I pomyśleć że jeszcze parę lat temu takie trawiaste widoczki mi się nie podobały. A teraz trawy zapraszam do swojego ogrodu.
Jezowki i inne kwitnienia też masz śliczne
Mój ogrodowy pamiętnik 11:47, 13 lip 2019

Do góry
Dzisiaj wreszcie pada. I to dość solidnie. Nie sądziłam że tak można się cieszyć z deszczu .

Moja działka na Dębowym Lesie 11:30, 13 lip 2019

Do góry
Malgosik napisał(a)
Złocień maruna piękny
I fioletowe maki

Masz pokaźną kolekcję liliowców i lilii

Tak zlocien mauruna ciekawy i ładny; )
Maczki też.
Liliowcow u mnie dużo. Lili też; )
Jeszcze wszystkich nie pokazałam.

Liliiwce

Podobne...ale inne

Moja działka na Dębowym Lesie 11:27, 13 lip 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Bogate zbiory kicia zdolniach, dba o porządek
A ogród, kolorowy, letni, pachnący, wszystko masz tam Aniu
Co do anabelki, może inna odmiana, te strong są większe , ciemne liście, albo ma za dużo słońca i za mało wody.

Ogórki zbieram i przerabiam codziennie. Taki czas.
No tak Fiona upoluje gdzieś na łąkach myszki i wlecze w pysku do domu. Jakby nie mogła się pobawić czy skonsumowac je na rewie dalej.
Ok mam różności w ogrodzie.
Tylko traw nie za dużo.
Ale od ubiegłego roku i tego dopiero więcej ja zaczęłam je zapraszać do swojego ogrodu.
Dzięki za wyjaśnienie co do Annabellki.
No właśnie może mam inną odmianę. Nie taką ładna i drobną.
I widzisz i moja rośnie na pełnym słońcu. A może i wody też ma mało.
Lilie
Liliowo i kolorowo:) 11:14, 13 lip 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Danusia, susza wszędzie, trawnik mam podobny, jedynie gdzie rabaty podlewane, jest zielony. Też głównie ratowanie roślin, ale mam szczerze dość, chyba trzeba wszystko zlikwidować i zostawić krzaki i drzewa.
U mnie wczoraj kropiło powoli cały dzień, odżyje ciut, ale za to już ćma zaatakowała i trzeba znowu walkę toczyć. Jakoś ostatnio nie umiem czerpać radości z ogrodu, czasami myślę nad zmianą, na coś malutkiego. Jednak coś kwitnie i cieszy i w kostce nie masz chwastów, mój chodnik cały zachwaszczony, ręcznie czyściłam, dopiero połowa, ręce bolą, resztę chemią polecę. Nie mamy idealnej pogody, jakoś musimy przetrwać, mnie tak ogród się podoba do 20 maja, soczyście, świeżo i zielono, a potem susza i już byle jak.
Buziaki

Irenko żeby to tylko trawnik ale krzewy też już usychają pomimo, że podlewam w ramach możliwości, najgorzej azalie, nawet derenie ale winobluszcze to ich szlag nie wezmie i zielone, ze az sie błyszczą, znowu kilka worków powycinanych i tylko z nimi robota.
Tez mam co chwile takie same przemyślenia co i Ty, ale przerażenie ogarnia, u mnie zima nie wyjdziesz bo smog a latem tez nie, bo skwar z nieba. Teraz delektuje się , że jest chłodniej. U mnie w kostce nie ma chwastów tam gdzie jest bardzo dobrze zrobione, głeboko wykop,gruz, piasek itp a z tylu domu gdzie mam chodnik juz tak zrobiony z resztek to tez mi tak rosnie i tez musze z tym walczyc, nawet mam taka wypalarke specjalną tylko, że stanie w takiej pozycji to mi bardzo kregoslup dokucza ale dobry patent/ na prad/. U mnie dalej bez deszczu Chodz zapowiadali...

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 11:07, 13 lip 2019

Do góry
nicol21 napisał(a)

Piękne. I hortensje też.
Moje ogrodowe to takie nudy
Ogród na glinie 11:05, 13 lip 2019

Do góry
Malgosik napisał(a)

O to co i ja kocham.
Piękne twoje liliowce i jezowki. Super połączenie.
Liliowo i kolorowo:) 10:58, 13 lip 2019

Do góry
anna_g napisał(a)
Ależ widoczki zapodałaś Kochana... Cudnie i kolorowo. A te floksy... cudo.
Może i jest masakrycznie sucho niestety, ale u Ciebie i tak jest ślicznie i kolorowo. Uwielbiam ten Twój ogród. Buziaki

Dziękuje Ci Aniu a floksow jak bedziesz to Ci ukopie bo teraz to widze chociaz, gdzie mi ich tyle się wysiało i rosną nie tam gdzie mają. Chodz z nimi to tak jak z odmianowymi jeżówkami u mnie te bardziej ciekawe kolory to ciężko się rozmnażają. Bardzo lubie te białe, a jak pachną

zawsze chciałam mieć różowe i czerwone hortensje a u mnie te w gruncie to intensywnie niebieskie no to teraz je mam w donicach a na zime przechowuje i udało się i cieszą

Liliowo i kolorowo:) 10:49, 13 lip 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Danusiu kwiaty masz cudowneTakiej ilości kolorów to o tej porze roku chyba nigdzie nie widziałam

Bywało lepiej, tutaj na "O" ile u Sylwii jest kwiecia a u Dorotki, U mnie dobrze, że chociaz floksów mam dużo i doniczkowych to kolor daja, susza okropna, wczoraj ani kropla chodz tyle zapowiadali, od rana slychac nawet grzmot z daleka i nic.... Juz nawet i krzewuszki schną
Ale, że nic nie pada i nawalnice omijaja to i Anabelki stoją na baczność

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 10:25, 13 lip 2019

Do góry
Kwitnie też róża

i bananowiec " figa ma już owoce
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 10:17, 13 lip 2019

Do góry
Na Wyspie w Casa Gaudi zakwitła plumeria

Plumeria to kwiat zakochanych, uważana za jedną z najpiękniejszych roślin świata. Nic dziwnego – w czasie kwitnienia wygląda uroczo, a do tego jak pachnie!

Na Hawajach z kwiatów plumerii robi się girlandy nazywane lei, które są symbolem miłości, przyjaźni, szacunku, czyli aloha
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:50, 13 lip 2019

Do góry

Na koniec mój nowy oleander w kolorze wina

Koniec, weekend mam bardzo spotkaniowy rodzinnie, zmykam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies