Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kwiatowy ogródek Monteverde 00:45, 26 lip 2014

Do góry
A potem doczytałam cz II.... I padlam z wrażenia....

Ja jakoś nie moge rozkmnić historycznych i nostalgicznych... Wytłumaczysz mi łopatą?
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:42, 26 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Róże jakie mam w warmińskim dla Marzenki
Maingold
Casanova
Rosa du Roi-(portland, Lelieur, pre 1820)
Papa Meilland
Venrose
Rapshody in Blue
Larissa
Chopin-3 szt
Lugdunum
Luise Odier
Pilgrim
Barkarola
L'aimant
Avalon
Camelot
Easy Does It
Chandos Beauty
Ginger Syllabub
Winchester Catedral
Candelight
Pastella
Eden Rose
Aachener Dom
The Shephardess
Nathasa Richardson
Sir Lancelot inna nazwa Samaritan(Harverag)
Papageno
Sharifa Asma
Falstaff

O matko!!!
Czy mozesz pokazać swoją Natashę i Falstaffa? A tak w ogóle to może przegląd wszystkich w jakiś deszczowy dzien? Może w oddzielnym wątku aby było łatwiej potem znależc?
Makowo na Kociewiu 00:40, 26 lip 2014

Do góry
Fajne te kompozycje z miniaturowymi daliami. Musze chyba wywalić surfinie bo mnie w tym roku drażnia... Tyle lat je miałam a teraz mi się nie podobają...
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:31, 26 lip 2014

Do góry
Całuję Muminka i Małą Mi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:30, 26 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a co to za nawóz przeciw żółknięciu?

"Agrecol przeciw żółknięciu traw" , ma niestey wysoką dawkę azotu ale i żelazo
http://agrecol.pl/produkt/nawoz-do-trawnikow-przeciw-zolknieciu-traw/
Ogród Sylwii od początku cz.II 00:25, 26 lip 2014

Do góry
Syla napisał(a)

A skąd wiecie , że to ta odmiania little bunny ??? to widać ???

Bo z miniturowych (little) z takimi cienkimi listkami jest tylko bunny lub boy. Praktcznie nie do rożróżnienia. Podpytam Finki czym się rożnią.

Mi się po kilku latach zdecydowanie bardziej ropzlenice miniturowe podobaja niż stipy... Nie pokladają się...
Starorzecze na górce 00:19, 26 lip 2014

Do góry
Piekne zdjęcia pokazalas. Pochwal M
Jestem ciekawa Twojej Tuscany za rok, czaję się na nia. Kwitnie tylko raz czy powtarza kwitnienie?
Ogród Magdalenka 00:14, 26 lip 2014

Do góry
Niektorzy mają lawendę nawet kilkanaście lat. Jak to robią nie mam pojęcia... Ja moją w ciągu 4 sezonow już 1,5 raza wymieniłam...
Ogród cioci czyli ciociogród :) 00:13, 26 lip 2014

Do góry
O Ty tak pędzisz na popsutym necie, czy juz cI oddali ?
Ogród z łezką 00:09, 26 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

Już sobie zaznaczyłam wczoraj róże do wymiany. Mam nadzieję, że uda mi się z tymi austinkami. Najpierw miałam dwie wymienić...już mi się 5 zrobiło. Jeną na pewno gdzieś przesadzić muszę, lubię ją, tylko trochę za niska jest.

Napiszę Ci namiar na priva. Tam na prawdę warto zamówić

Macham

A ja sobie dzisiaj zamówienie na cebulowe zrobiłam w necie... Jak zobaczyłam kwotę koszyka zakupów to jeszcze szybciej tę stronę zamknelam....
Hortki sliczne. Lecę doczytać o jakich rózach piszec e
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 00:07, 26 lip 2014

Do góry
berolina napisał(a)
A ja mam pytaie. Czy ktoś hoduje hortensję w donicy, ale przez okrągły rok? Podobałaby mi się w donicy na tarasie i tak sobie pomyślałam, że fajnie byłoby gdyby rozrastała się z roku na rok... Może Annabelle albo Limelight? Miejsca w ogrodzie na rabatach coraz mniej

Mam wątpliwości czy przezyje w ceramicznej donicy. Noemi (Ogród Magdalenka) ma w donicy drewnianej limelight i pieknie zimuje. Zapytaj czy donicę ma ocieplona i jak, bo nie pamiętam.

Jesli chesz mieć w donicy ceramicznej to proponuję wsadzić w oslonkę plastikową i na zimę dołować tę hortensję. Wiosną wykopiesz i wsadzisz do donicy.
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 00:04, 26 lip 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Ola pomyśl raczej o odmianach bardziej kompaktowych np. Bobo, Sundae Fraise, Little Lime itd

Madżenka to może być Endless Summer tylko u mnie różowa -bez polepszaczy

O to ją podejrzewam, ma jednak ciut inne płatki. Najwazniejsze, że kiwtnie również na niwych pędach. W tym roku pod koniec kwietnia mocną ją przymroziło ale i tak zakwitła.
Ogród w skali mikro cz.II 00:03, 26 lip 2014

Do góry
Ela nie leć w kulki, na wzasach też wi-fi jest!
W Gąszczu u Tess 00:02, 26 lip 2014

Do góry
Tesiu szlajasz się po cudzych wątakch a tu co????
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:59, 25 lip 2014

Do góry
Jeju kaloszki boskie jeśli wazonik to super, jesli gumowe to ukradnę !!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:57, 25 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Marzenko...., Molini mam 6, drugi rok u mnie, więc nie wiele powiem, w tym roku dopiero je widać na pewno nie polecam trawy Carex Blue, okropna, wywaliłam pod limki z tyłu domku...bielenia jeszcze mam, ale choć trafione
co robiłaś, że Vertigo rosło u ciebie, jak szalone?

Gosiu....i ja się Tobie nie dziwię, tu sami nałogowcy

Haniu.....obejrzałam, rzeczywiście pięknie i dużo cudownych detali i dodatków

Jula.....czyli szansa jest

Bożenko....u mnie czytanie szybkie, chyba najwięcej fot daję zakwitły liliowce od ciebie,miały po 2 kwiatki, czyli przyjęły się, jedne białe i drugie taki lekki pomarańcz, chyba pełne?

Basiu....chyba tak, ale większy zawrót głowy z chwaśnicą w trawie, rany, będę mieć cały trawnik w dziurach, muszę to ręcznie wydziabać, albo pędzelkować chemią....

Agatko.....super

Wiunia......cieszę się, że się podoba i można u mnie przysiąść

Zbysiu....dzięki już byłam, teraz nie martwię się o pomysł sadzenia moich, część już rośnie a te mnie stale zaskakują wielością barw, foto z telefonu

Irenko slońce, nawóz i podlewanie. Ona ruszy jak szalona w sierpniu.ale musi mieć słońce i wodę....
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 23:56, 25 lip 2014

Do góry
Właśnie sie czaję na jubilee celebration aby ją dosadzić do golden celebration. Czy ona jest bardziej rożowa czy koralowo- pomarańczowa?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:46, 25 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)

I tego będę się trzymać, niestety nie ma innego wyjścia Madżen dobrze, że urlopu tylko tydzień, jakbym tak planowała 14 dni to byłby kłopot

Załóż nawadnianie. Z liniami kroplującymi M sobie poradzi

Ja odkąd mam dom z ogrodem nie jeżdzę na dwutygodniowe urlopy z powodu finansów.... I ogrodu!!!
Ogródkowe perypetie:) 23:43, 25 lip 2014

Do góry
Się odnalazłaś??? Na stałe czy na chwilę ?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:42, 25 lip 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Wszystkie dostały dolomitu wiosną i 3 lipca Wszystkie mają takie same warunki, bo rosną na jednej rabacie. Nie zmarzły chyba wiosną, nie zaobserwowałam. Cięłam przepisowo wiosną. Ona ma tylko nowe przyrosty i nowe przyrosty i nowe przyrosty...

Dopiero dziś zdałam sobie sprawę z tego, że lawendy aż tak się różnią kwiatami i wysokością. Cały czas mam pretensje do mojej nn, że mała, a ona ma taka być 35-40 cm. Za to ta nowa po roku jest ze 3 razy taka na szerokość i ze 2 razy na wysokość. Pierwsza ma piękne ciemne grube kwiaty, a ta z ładnym krzaczkiem zapowiada się na delikatne i jasne. Co lepsze?

I to jest w lawendzie fajne. Widziałaś u Syli dwa pasy z róznych lawend? Oblednie to wygląda.
Ja mam trzy rodzaje, w trzech roznych miejscahc...
Daj jej szansę pewnie za chwile zakwitnie

A ja czekam na rozrost twojej rożanki, piekne odmiany wybrałaś!,
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies