Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 17:13, 30 kwi 2021

Do góry
I moje zaatakowane brzozy. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Co to może być. Pewnie jakieś robaki.Najpierw robi się dziurka z której cieknie a potem odchodzi kora pod którą są wióry
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 16:52, 30 kwi 2021

Do góry
Asia gratulacje pierwszego 1000!!!!!!! I gratuluję dobrego oka! Piękne foty strzelasz. Brzozy o zachodzie cudne! U mnie coś się dzieje z brzozkami. Jakieś cieknace dziury w korze a pod kora troty.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:40, 30 kwi 2021

Do góry
Długo nie zagladałam a tu takie piekne fotki nie cytuje bo musiałabym wszystkie.
Ten zachód slońca to marzenie. A jak pieknie brzozy sie w nim mienią...bajka.
Jaskry wyglądaja jak piwonie!Czy one na slońce takie pełne sie nadaja czy wolą półcień? Muszę sobie takie sprawić do donic
Piekny ogród!!
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 06:37, 29 kwi 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
To szaleństwo zakupowe
Niesamowite te okazy, ile pączków ma ta wysoka?

Ta wysoka tylko 2 ale widać ze była cięta i wyprowadzona na drzewko
Zobaczymy za rok jak sobie poradzi
Mi pasuje bo to drugie pietro
Najbardziej by mi pasowało posadzić ją z przodu zamiast brzozy... no ale nie dam sobie rady z ta brzoza sama
Mały domek z ogródkiem 16:04, 28 kwi 2021

Do góry
Podpowiedzcie mi proszę dziewczyny, czy dobrze myślę, bo już popełniłam sporo błędów i kolejnych już nie chce:
Bardzo podobają mi się graby fastigiata - chciałam wsadzić 3 na tej rabacie z cisami. Po prawej stronie będzie domek, przed nim rosną brzozy. Zerknijcie na zdjęcie, czy tak będzie dobrze?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:59, 28 kwi 2021

Do góry
kasia1 napisał(a)
Propo rozmiarów, to staram się sadzić we właściwych odległościach, czytam, liczę. Na przykład mam posadzonego dęba czerwonego jako soltier na środku mojej łąki. I rośnie sobie metrowy bidulek, samotnie ... Naprawdę trudno w tym momencie wyobrazić sobie, że to będzie ogromne 20 metrowe drzewo. Może mu chociaż obwódkę przekopię, żeby miał jakieś byliny do towarzystwa. Mam posadzonych chyba z 12 brzóz, które mają stworzyć mały brzozowy lasek. Też rosną sobie patyczki ... Kanzany sadziłam co 6 metrów. Wg literatury i tak powinny się kiedyś "spotkać". Ale na razie jest baaardzo pusto i bardzo trudno sobie te drzewa wyobrazić w docelowych rozmiarach albo przynajmniej tych, co najczęściej się wskazuje, czyli po 10 latach.

nawet sie nie obejrzysz kiedy urosna, brzozy to sprinterki jak maja dobre warunki, dąb czerwony o ile kojarze tez dosc szybki. po 2 - 3 latach juz beda efekty a czas niestety szybko leci.
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 09:31, 28 kwi 2021

Do góry
anuska2507 napisał(a)
Chcę zrobić jakiś placyk. Co najmniej taki, jak mam teraz w innym miejscu, czyli zdjąć darń i wysypać piaskiem, może kiedyś położyć jakąś kostkę.
Wzoruję się trochę na tym rozwiązaniu, ale faktycznie trzeba przemyśleć nasadzenia:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5238-brzozy-i-swierki-na-dlugiej-i-waskiej-dzialce?page=558

To może podpytaj jak to się sprawdza. Bo rabatka ładna.
Okno na ogród 22:13, 27 kwi 2021

Do góry
Kamcia napisał(a)
Ja też ostatnio dużo myślę o drzewach w ogrodzie. Niestety poza magnolia, która jest poki co krzakiem, nie mam żadnego drzewa. Brzozy Doorembosy też mi się podobają. Będę śledzić Twoj wątek i obserwować co postanowiłaś.

W zeszłym roku w starym ogrodzie posadziłam klon ginnala i grujecznik. Właśnie puszczają listki. Ciekawa jestem jak będzie z nimi wyglądał ogród.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:06, 27 kwi 2021

Do góry
April napisał(a)

Fantastyczne

No jak to brzozy
Okno na ogród 20:52, 27 kwi 2021

Do góry
Ja też ostatnio dużo myślę o drzewach w ogrodzie. Niestety poza magnolia, która jest poki co krzakiem, nie mam żadnego drzewa. Brzozy Doorembosy też mi się podobają. Będę śledzić Twoj wątek i obserwować co postanowiłaś.
Ogród z zegarem 10:54, 27 kwi 2021

Do góry
Ja też widziałaby tam jakieś drzewo o ciekawej formie , trochę rozłożyste konary, magnolia chyba byłaby fajna , brzozy poszybują do góry, musiałoby ich być kilka, by stworzyły efekt
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 13:48, 26 kwi 2021

Do góry
Chcę zrobić jakiś placyk. Co najmniej taki, jak mam teraz w innym miejscu, czyli zdjąć darń i wysypać piaskiem, może kiedyś położyć jakąś kostkę.
Wzoruję się trochę na tym rozwiązaniu, ale faktycznie trzeba przemyśleć nasadzenia:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5238-brzozy-i-swierki-na-dlugiej-i-waskiej-dzialce?page=558
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:36, 26 kwi 2021

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Pięknie wyglądają wszystkie te kwitnące drzewa, a magnolia cudna.
Też szukałam choiny kanadyjskiej, bo sobie wymyśliłam ją do zasłonięcia zapasu drewna do kominka. Internetowo w zimie jeszcze widziałam, a potem jak chciałam kupić, to była już wyprzedana. W szkółkach stacjonarnych nie spotkałam jeszcze, ale w tym sezonie byłam raptem w jednej. No cóż za rok spróbuję.

Właśnie mało jej, ja będę szukała pewnie w necie, choc lubię sobie wcześniej obejrzeć, a tym razem nie bardzo mogę posadzić malutka bo musi brzozy zdążyć dogonić
Ogród w dolinie 08:26, 26 kwi 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

a przynajmniej wiesz, gdzie przesadzić?

Będę upychać kolanem

Wiem, przywrotniki pod brzozy, kocimiętki w opaskę a szałwie chyba do doniczek one małe są to się nadają.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:58, 24 kwi 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Drzewka już widać z daleka, rośnie lasek

brzeziniak też

Zwróciłam uwagę na te zielone drzewa w tle. Jeszcze brzozy muszą puścić. Fajnie że Cię cieszą Zakupy na poprawę humoru też widziałam dziś pewnie będziesz działać mimo zimna miłego weekendu.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:03, 23 kwi 2021

Do góry
dominka napisał(a)
Piękny koncert E
Jak u Ciebie już brzozy listki rozwijają i hakone duże, u nas zimno, jeszcze czekam na takie widoki.
Na Beni Kaze poluję, pięknie odbiła u Ciebie.
Mam pytanie o graby, kiedy je przycinasz? Ja od zakupu nie przycinałam, bo chciałam, żeby poszły w górę, ale trzeba im nadać objętości.

Ja graby przycinałam ostro przez pierwsze dwa lata. W lutym i sierpniu.
W ubiegłym roku robiłam już. tylko cięcie korekcyjne w sierpniu.

Teraz mam taki etap, że zaczynają mi się podobać takie zwichrowane
Wszystkiego po trochu 22:51, 23 kwi 2021

Do góry
mirkaka napisał(a)

Dziękuję Jolu Trochę za mało drzew w lasku ale tak sucho tam jest, bo to od południa, że cięzkie warunki mają roślinki, Tam głownie brzozy, świerki i modrzewie, same pijaki
Świetne te poduchy w lasku. Mam też takie trudne miejsce między świerkami i tujami - suche tylko że może bardziej cieniste bo korony drzew zasłaniają choć to strona południowa. Myślę co by dało tam radę.
Podlewasz ręcznie czy masz tam nawadnianie?
...uDany ogród 21:13, 23 kwi 2021

Do góry
Przez te brzozy zza płotu Twój ogród wydaje się nie mieć końca
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 13:29, 23 kwi 2021

Do góry
Piękny koncert E
Jak u Ciebie już brzozy listki rozwijają i hakone duże, u nas zimno, jeszcze czekam na takie widoki.
Na Beni Kaze poluję, pięknie odbiła u Ciebie.
Mam pytanie o graby, kiedy je przycinasz? Ja od zakupu nie przycinałam, bo chciałam, żeby poszły w górę, ale trzeba im nadać objętości.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:15, 22 kwi 2021

Do góry
gogo napisał(a)
Sylwio, czytam, że ciągle pada, okropność
Ach, te brzozy, cudne, to moje ulubione drzewa, jak dla mnie mogłyby rosnąć wszędzie
Kaczki upodobały sobie tę łąkę, super

Do godziny 15 lało potem przestało przed 20 słonko błysło.... ciekawe jak będzie jutro...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies