I moje zaatakowane brzozy. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Co to może być. Pewnie jakieś robaki.Najpierw robi się dziurka z której cieknie a potem odchodzi kora pod którą są wióry
Asia gratulacje pierwszego 1000!!!!!!! I gratuluję dobrego oka! Piękne foty strzelasz. Brzozy o zachodzie cudne! U mnie coś się dzieje z brzozkami. Jakieś cieknace dziury w korze a pod kora troty.
Długo nie zagladałam a tu takie piekne fotki nie cytuje bo musiałabym wszystkie.
Ten zachód slońca to marzenie. A jak pieknie brzozy sie w nim mienią...bajka.
Jaskry wyglądaja jak piwonie!Czy one na slońce takie pełne sie nadaja czy wolą półcień? Muszę sobie takie sprawić do donic
Piekny ogród!!
Ta wysoka tylko 2 ale widać ze była cięta i wyprowadzona na drzewko
Zobaczymy za rok jak sobie poradzi
Mi pasuje bo to drugie pietro
Najbardziej by mi pasowało posadzić ją z przodu zamiast brzozy... no ale nie dam sobie rady z ta brzoza sama
Podpowiedzcie mi proszę dziewczyny, czy dobrze myślę, bo już popełniłam sporo błędów i kolejnych już nie chce:
Bardzo podobają mi się graby fastigiata - chciałam wsadzić 3 na tej rabacie z cisami. Po prawej stronie będzie domek, przed nim rosną brzozy. Zerknijcie na zdjęcie, czy tak będzie dobrze?
nawet sie nie obejrzysz kiedy urosna, brzozy to sprinterki jak maja dobre warunki, dąb czerwony o ile kojarze tez dosc szybki. po 2 - 3 latach juz beda efekty a czas niestety szybko leci.
Ja też ostatnio dużo myślę o drzewach w ogrodzie. Niestety poza magnolia, która jest poki co krzakiem, nie mam żadnego drzewa. Brzozy Doorembosy też mi się podobają. Będę śledzić Twoj wątek i obserwować co postanowiłaś.
Ja też widziałaby tam jakieś drzewo o ciekawej formie , trochę rozłożyste konary, magnolia chyba byłaby fajna , brzozy poszybują do góry, musiałoby ich być kilka, by stworzyły efekt
Chcę zrobić jakiś placyk. Co najmniej taki, jak mam teraz w innym miejscu, czyli zdjąć darń i wysypać piaskiem, może kiedyś położyć jakąś kostkę.
Wzoruję się trochę na tym rozwiązaniu, ale faktycznie trzeba przemyśleć nasadzenia:
Właśnie mało jej, ja będę szukała pewnie w necie, choc lubię sobie wcześniej obejrzeć, a tym razem nie bardzo mogę posadzić malutka bo musi brzozy zdążyć dogonić
Zwróciłam uwagę na te zielone drzewa w tle. Jeszcze brzozy muszą puścić. Fajnie że Cię cieszą Zakupy na poprawę humoru też widziałam dziś pewnie będziesz działać mimo zimna miłego weekendu.
Świetne te poduchy w lasku. Mam też takie trudne miejsce między świerkami i tujami - suche tylko że może bardziej cieniste bo korony drzew zasłaniają choć to strona południowa. Myślę co by dało tam radę.
Podlewasz ręcznie czy masz tam nawadnianie?
Piękny koncert E
Jak u Ciebie już brzozy listki rozwijają i hakone duże, u nas zimno, jeszcze czekam na takie widoki.
Na Beni Kaze poluję, pięknie odbiła u Ciebie.
Mam pytanie o graby, kiedy je przycinasz? Ja od zakupu nie przycinałam, bo chciałam, żeby poszły w górę, ale trzeba im nadać objętości.