Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielone drzwi w Kruklandii

Zielone drzwi w Kruklandii

Juzia 10:28, 03 lip 2021

Anda napisał(a)

Ale chyba nie teraz co? W październiku?

No właśnie teraz.
One niby w doniczkach hodowane, ale na czas transportu z doniczek wyjmują.
Tylko wiesz jak jest.... nie wiadomo ile z tym korzeniami na wierzchu będą leżeć.

Juzia 10:30, 03 lip 2021

Anda napisał(a)
A te serby były z doniczek sadzone? Doniczki dobrze przekorzenione?

Goły korzeń.
Rewelacji w tych korzeniach nie było... ale kiedyś już od nich brałam 30 sztuk i wszystkie się ładnie przyjęły.

Chociaż cisy od nich ciągle mi chorują. Nie mogę się pozbyć miseczników i przez to grzyb wyłazi często.
Anda 14:58, 03 lip 2021

Juzia napisał(a)

Goły korzeń.
Rewelacji w tych korzeniach nie było... ale kiedyś już od nich brałam 30 sztuk i wszystkie się ładnie przyjęły.

Chociaż cisy od nich ciągle mi chorują. Nie mogę się pozbyć miseczników i przez to grzyb wyłazi często.

Całkiem goły czy w balocie z ziemią? Pytam, bo zimozielonych się nie sprzedaje z całkiem gołym korzeniem.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:59, 03 lip 2021

Juzia napisał(a)

No właśnie teraz.
One niby w doniczkach hodowane, ale na czas transportu z doniczek wyjmują.
Tylko wiesz jak jest.... nie wiadomo ile z tym korzeniami na wierzchu będą leżeć.

A dlaczego wyjmują? Na palecie o wiele lepiej stoją w donicach niż bez
A tak w ogóle to nie sadzilabym teraz większych drzew. I jeszcze po takim traktowaniu. 80 % szans na zmarnowanie roslin.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Juzia 16:31, 03 lip 2021

Anda napisał(a)

Całkiem goły czy w balocie z ziemią? Pytam, bo zimozielonych się nie sprzedaje z całkiem gołym korzeniem.

Całkim goły.
Takich małych iglaków w balotach to ja jeszcze nie widziałam....
Juzia 16:35, 03 lip 2021

Anda napisał(a)

A dlaczego wyjmują? Na palecie o wiele lepiej stoją w donicach niż bez
A tak w ogóle to nie sadzilabym teraz większych drzew. I jeszcze po takim traktowaniu. 80 % szans na zmarnowanie roslin.

KOszt wysłania palety to 120 zł.
Paczka 25zł.

A jakie to są większe drzewa?
Bo one może i wysokie, ale to badylki będą. Brzozy od 170 do 220cm.
Wiśnia 120cm.
Anda 17:03, 03 lip 2021

Juzia napisał(a)

Całkim goły.
Takich małych iglaków w balotach to ja jeszcze nie widziałam....

Małe iglaki sprzedaje się w małych doniczkach

Naprawdę nie dziwię się już, że tylu osobom padają rośliny. Zimozielone z gołym korzeniem…

No i małe, czyli ok. 50 cm rośliny też są sprzedawane w balotach, ale tylko od października do kwietnia (zależy jeszcze od pogody).
Juzia 17:05, 03 lip 2021

Anda napisał(a)

Małe iglaki sprzedaje się w małych doniczkach

Naprawdę nie dziwię się już, że tylu osobom padają rośliny. Zimozielone z gołym korzeniem…

No i małe, czyli ok. 50 cm rośliny też są sprzedawane w balotach, ale tylko od października do kwietnia (zależy jeszcze od pogody).

To nie w Polsce...

Anda 17:09, 03 lip 2021

Juzia napisał(a)

KOszt wysłania palety to 120 zł.
Paczka 25zł.

A jakie to są większe drzewa?
Bo one może i wysokie, ale to badylki będą. Brzozy od 170 do 220cm.
Wiśnia 120cm.

Lepsza paczka, a potem roślina pada i kupujesz nową? Może to rzeczywiście się opłaca, ja nie wiem…

Brzozy to już większe drzewa Trzymam kciuki w każdym bądź razie.

Tutaj takich dużych roślin w paczce nie dostaniesz, jedynie na palecie.
Anda 17:10, 03 lip 2021

Juzia napisał(a)

To nie w Polsce...

A mogłoby być.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies